Реклама / Ads
123| 7823 |27.05.2011 ПОЛИТИКА

Костов: Русия притиска ГЕРБ чрез действията на “Атака”

.
Русия притиска българското правителство чрез партия “Атака”. Така лидерът на ДСБ Иван Костов разчете в студиото на Нова ТВ създалото се напрежение през последните дни между ГЕРБ и партията на Волен Сидеров, която може да оттегли подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов.
 

Твърде вероятно е зад тази акция да стои руското посолство в България, с цел държавата да бъде рекетирана, за да одобри руските енергийни проекти в началото на юни.

Иван Костов призова българските политици и държавните институции да дадат бързи и категорични сигнали към ЕС и мюсюлманската общност в света, че не сме ксенофобска държава, в която етническите и религиозни прави се нарушават и се използват за политически цели. Той се надява още днес парламентът категорично да осъди с декларация действията на Волен Сидеров и на членове на “Атака”, които миналата седмица нарушиха свещената за мюсюлманите петъчна молитва пред софийската джамия и допуснаха физически сблъсък между хора от двете религиозни общности.

“Атака” извърши тежка провокация срещу мюсюлманите у нас, за което прокуратурата и съдът трябва бързо и категорично трябва да накажат виновника и да спрат нови посегателства срещу човешките права.

Лидерът на ДСБ коментира и изтеклите вчера в сайта Уикилийкс нови грами на американски дипломати за България. Според него последвалото изявление на американския посланик Джеймс Уорлик не опровергава и не отрича казаното в грамите, но най-важното е, че САЩ и България в момента имат отлични отношения.

Избори 3 в 1, както се закани Бойко Борисов, са неалистични и невъзможни, защото като дати не могат да съвпаднат, не го позволява конституцията. Но малко след президенския и общински вот може да има криза в правителството, заяви Иван Костов.

Според синия лидер последните социологически проучвания показват, че доверието към управляващите сега пада. Костов обаче не вярва на българските социолози, защото сред тях съществува тежка корупция и изпълняват политически поръчки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 7134 |18.05.2011 Костов: НОИ зависи от волята на Борисов . 153| 9444 |12.05.2011 Ив. Костов: Тежко му се пише на Борисов - или отива на избори, или ги губи! . 156| 9271 |29.04.2011 Ив. Костов: Аз съм боен кон, но Малинов може да размаже Борисов на тенис . 119| 6848 |16.04.2011 И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads