Реклама / Ads
67| 10390 |14.07.2011 ПОЛИТИКА

Проф.Вучков формулира петте “смъртни гряха” на Първанов

.
проф. Юлиян Вучков
Преди да тръгнем към избор на нов президент, трябва ясно да бъдат посочени вините на Георги Първанов, досегашният държавен глава. Това каза в студиото на “Бодилник” по ТВ 7 легендарният водещ проф. Юлиян Вучков.
 
Той синтезира основните грешки на Първанов така:
Подкрепяше антибългарската партия ДПС;
Беше твърде близък до кредитни милиони, олигарси и хора свързани с престъпния свят;
Въвлече България във войната ни с Ирак, от което страната загуби;
Назначи Станишев за лидер в БСП;
Създаде разбойническата тройна коалиция, която окраде страната.

Според професора Първанов е в основата на сегашната президентската кампания, а той е източник и на много от появяващите се компромати.

По думите му в двадесет годината история всички партии предлагат на народа два типа кандидати за президенти. Първият – бивши провалили се некадърни политици, като Меглена Кунева, а вторият – анонимчици, които никой не познава и не са свършили нищо полезно за държавата, като синия Румен Христов.

Нуждаем се от генерална промяна на политиката, трябва да бъдат издигнати независими интелектуалци с голям обществен кредит, надпартийни и са родолюбци. А партиите търсят точно обратния тип – зависим партиец, агент, който да им защитава интересите в институциите, заяви Вучков.

Той е категоричен, че ако Бойко Борисов се впусне в президентската надпревара, значи е луд.

Без него правителството ще се срути и партията му ще се провали. Борисов има развита живковска интуиция, но и голямо чувство за реалност и затова съм сигурен, че няма да тръгне за президенството, смята професорът.

Той твърде, че въпреки критиките Борисов продължава да е най-предпочитания политик в страната. Вучков каза, че не вярва на рейтинги, защото те са купени и измислени от продажни социолози. Той изрази желание да види и в България истинска президентска кампания с дебати, много въпроси и срещи, каквито се водят в САЩ. А не като Георги Първанов, който преди да спечели втория си мандат, бягал от дебатите с опонентите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5606 |14.07.2011 Депутати дебатираха вот, който няма да мине . 72| 5469 |13.07.2011 Опозицията се договаря за вота срещу Цветанов . 61| 10568 |13.07.2011 М. Кунева: Не ме е женил социализмът, не ме е развеждала демокрацията! . 107| 16755 |12.07.2011 Б. Борисов: Всичко си дойде на място – ДСБ, БСП и ДПС се събраха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads