Реклама / Ads
46| 18728 |20.12.2010 ПОЛИТИКА

Скриха гейовете агенти в дипломацията

.
В Атина още се разказвали хомо истории за българската ни мисия, посланикът ни в Нигерия хванат на калъп с негри. Най‒много обратни били пращани в чужбина от правителствата на СДС, НДСВ и БСП.
 

Нова, още по-страшна вихрушка се заформя след скандала с оповестените агенти на тайните служби в родната дипломация. Според източници на „Торнадо” комисията, разкриваща досиетата на бившата Държавна сигурност с мълчаливата подкрепа на Външно министерство, е прикрила гейовете дипломати, които са кръстосвали по мисиите ни в чужбина като агенти. Премълчани са 14 имена на служители на външно министерство, като трима от тях продължават и в настоящия момент да са на мисии.

Бившият разузнавач и шеф на пресцентъра на правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски изрази категорично становище, че отново е подходено избирателно и в публичното пространство са пуснати само определени имена. Той знаел със сигурност поне за трима действащи в чужбина представители на страната, които са били в прим¬ката на ДС. Райдовски е категоричен, че върхът на гей скандалите с родни дипломати бил с посланика ни в Атина Богдан Богданов. Името му освен като сътрудник на Шесто управление на ДС още се разнася по гръцките медии заради нескритите му мераци към млади момчета. „Често му гостуваха изтъкнати представители на Външно със съмнителни наклонности. От България докара даже приятеля си Миро и го назначи на работа в посолството”, казва разузнавачът.

В дипломатическите среди пък още се разнасяла пикантна случка как Богданов при ремонта на посолството напуснал сградата и отишъл да живее в апартамента на приятеля си. Веднъж даже, като му носили спешна шифрограма от България, служителката го хванала по гащи с другарчето. Говори се още, че са скрити имената на гейове агенти, работили в мисиите ни в Париж, Лондон, Москва, САЩ, Холандия и Дания, Израел. Най-много обратни куки били пращани в чужбина от правителствата на СДС, НДСВ и БСП.

Любопитни факти в тази посока лъсват и от книгата на Ицо Петроф за родния гей елит. В нея авторът сочи, че шефът на отдел „Човешки ресурси” на Външно Иван Василев е любовник на зам.-министъра Красимир Костов. Посланикът ни в Нигерия пък бил заснет на домашно видео да прави секс с негри. Дипломати от кариерата твърдят, че с този избирателен подход продължавала да се поддържа линията от Живково време за поставяне в тежки зависимости на хора от външно министерство. Така дипломацията ни оставала уязвима. В министерството на Николай Младенов зрее напрежение заради гей агентите и много служители са готови да проговорят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9445 |19.12.2010 Гласът на камилчето . 45| 10400 |17.12.2010 Ген. Атанасов: Политиката на Първанов роди скандала с ДС-посланиците . 164| 9779 |17.12.2010 Ив. Костов: Исках да ме подслушват, защото бях заплашван . 52| 7703 |16.12.2010 Борисов готов да се раздели с Божидар Димитров завинаги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads