Реклама / Ads
46| 10981 |05.12.2011 ПОЛИТИКА

Д. Стоянов: Царят на “Атака” е гол

.
Димитър Стоянов
Ще проговори ли Капка, тя ще си реши. Преди 6 г. и половина бяхме близки, единни, давахме всичко един за друг и затова нещата се получиха.
 

Позицията ми няма нищо общо с идеята за разочарования син. Поисках оставката на Волен Сидеров, защото “Атака” беше разгромена на изборите и падна под 4%. Това означава залязване от политическата сцена. А то според мен е следствие от напълно погрешното политическо поведение на партията през последната година, казва в интервю за в. 24 часа Димитър Стоянов.

Дълбоко вярвам, че при това ръководство нещата няма да продължат по различен начин. Тоест партията нищо добро не я чака. Всяка партия трябва да се основава на идеи и политическа линия. Те са по-важни от човека, който ръководи партията. Щом той ги наруши, губи доверие. Това се доказа. Примери много. Нищо не направихме за сваляне на ДДС за лекарствата - а можехме като партньор на ГЕРБ. Никой не разбра позицията ни за Пакта за финансова стабилност. Тази идея беше в разрез с вижданията ни, а под сурдинка обещавахме на Дянков подкрепа.


Преди 6 г. и половина бяхме близки, единни, давахме всичко един за друг и затова нещата се получиха. Не съжалявам, че стана така тогава. Но всичко трябва да търпи еволюция. Иначе ставаш като динозаврите - стоиш, стоиш и си обречен на изчезване.Не можеш да отричаш ролята на много хора в създаването на една организация. Безсмислици са тези обвинения. Преди броени месеци излезе книгата на майка ми “Мисия АТАКА” с предговор от самия Волен. Ако тя му е обсебвала партията, защо й пише предговор на историята за същата тази партия?

Не ми е лесно. Скоро създадох свое семейство, очаквам първото си дете. Този стрес се отразява. Ще се справим с Мариела, тя много ме подкрепя и е силна. Това дава сили и на мен.

Очаквам подкрепа на конгреса. Но зависи от смелостта на всеки делегат. И на мен не ми беше лесно да изляза публично. Знаех, че ще бъда много нападан. Но някой трябваше да каже истината - че царят е гол.

Един политик трябва да уважава хората. Истината за моето евродепутатстване е друга. През 2005 г. аз бях единственият с 2 западни езика в парламентарната група. И с юридическо образование, макар незавършено. Вече е завършено с пълно отличие. Нито Волен ме е научил на езици, нито ми е изработил дипломата.Тогава не ме предложи нито Волен, нито тя. Точно с тези съображения. Направи го депутатът Митко Димитров. И групата гласува. От всеки човек можеш да научиш много. Доста съм научил от Волен. Но вече не мога да се съглася с нещата, които прави. Те са в противоречие именно с това, на което ме е учил.Всеки политик трябва да е лидер. Ако нямаш самочувствие и се свиваш, никаква работа не можеш да свършиш. Особено в ЕП. Не се натискам да бъда какъвто и да е. Но съм готов да нося отговорност.

Ще проговори ли Капка, тя ще си реши. Нещата са много емоционални, а в политиката не трябва да има емоции.


С Деница Гаджева се познаваме от години, бяхме съученици. Предложих я за третото място в моята листа през 2005 г. Волен нареди Владимир Кузов да е втори след мен и остави аз да решавам нататък. Бях на 22 г., нямах опит, нито кой знае колко контакти. Така тя стана депутат. Други лични отношения не съм имал с нея.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 19720 |10.08.2011 Царят и Филчев спасяват Кунева от панделата . 82| 9317 |20.06.2011 Б. Борисов потвърди: Царят има безспорни качества за президент! . 123| 7821 |27.05.2011 Костов: Русия притиска ГЕРБ чрез действията на “Атака” . 55| 19429 |02.05.2011 Таен план – Живков, царят и патриaрхът да поемат прехода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads