Реклама / Ads
35| 9000 |07.06.2012 ПОЛИТИКА

Виновните запалка и телефон. Диария

.
Напред, към поредния пожар...
Запалка, цигара или мобилен телефон. Те, те са виновни за взривовете край „Петолъчката”. Никой друг! Всички други са си свършили работата перфектно. Военните, предвождани от големия бял вожд, наричан за краткост министър Аню Ангелов, дефилираха пред камерите и показваха гордо някакви „Пустинни котки”.
 
(Прекъсва ги само онази звучна реклама за лек против диярията. Колко звучна само...)

По подобен начин дефилираха бронираните ни машини пред „Варшавския договор”. Нищо не се е променило: хора загиват, те гледат да се покажат в целия си бясък. Заповедите и разпорежданията в армията се предават все така като по развален телефон. Реформите са пълна утопия и заблуда. Цялата промяна е, че от БНА остана БА – отпадна народна. И сме в НАТО, уау... Генералите обаче са си същите другари. Само дето консервите „Русенско варено” са по-скъпи.  

Сега ясно ли ви е, че няма да има виновен от военните. Няма да признаят корупция, нито, че има нарушения в договорите за утилизация. На шиш да ги въртят – няма да признаят. Защото един да си отвори устата и ще зейне ямата на мръсните тайни около ограбването на армията през последните две десетилетия. Големият грабеж. То няма бойна готовност, вие искате контрол и дисциплина. Външни охранителни фирми вардят складове и погреби, в които има тротил да гръмне цялата държава. Каквото е останало от нея, де.  

Я да ви питам: имаше ли виновни за загиналите български бойци в Кербала? А за изгорелите 14-войничета на софийския околовръстен път? Питам ви стари работи? Прави сте, що да помним толкова неприятни неща. Имаме си свои проблеми. А какво стана с взривовете край Челопечене? Един генерал пое вината и подаде оставка. Взе си двайсетте заплати и се отдаде на заслужен пенсионерски отдих, и без това имаше навършен стаж.

И в МВР няма да има виновни. А на бас, че от служба КОС също са си вършили перфектно работата. Проверките са били в срок, както трябва и... Никакви облаги, да не си помислите нещо лошо. Корупция в КОС няма и не може да има. А и да има – никой няма да признае.

Всичко ще решат пламъците. Те ще изтрият българското нехайство. Ще погребат политическата отговорност. Но ще огреят подвига на тези, които по държавнически летят от земетръс на взрив, от наводнение на земетръс и обратно. Не министри, а хвърковати четници. И Бенковски е налице. Възроден и все така величав. Дори още повече. Като се замисли човек, Априлското възстание би победило, ако апостоли бяха... сещате се кои.

Хвърковатите екипи на българското съвремие. Гасят пожари всякакви. Само дето няма виновни. Пардон, запалката и джиесема са виновни. Тяхната мама!...

Хайде пускайте рекламите. Първо онази, за диарията. Най-подходяща е за случая...


Редник Иванов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 140| 10054 |06.06.2012 Е. Сугарев: СДС и ДСБ едва ли ще влязат в следващото НС . 79| 15789 |03.06.2012 А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят? . 28| 9046 |31.05.2012 Опит за анализ на един несъстоял се конгрес . 33| 13851 |30.05.2012 На кого се извини Сергей Станишев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads