Реклама / Ads
0| 4177 |31.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 ноември

.
Повсеместно честват Деня на народните будители; учителите организират протестни прояви; работещите в системата на висшето образование и науката излизат на Национален митинг-шествие.
 

На 1 ноември от 12.00 часа пред парадния вход на президентската администрация ще бъде изпълнен традиционния ритуал за издигане на националното знаме. Началото на този ритуал е поставено преди три години по инициатива на президента Георги Първанов и е по повод Деня на будителите. Поканени са да присъстват председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателят Сергей Станишев, заместник-председателите на Народното събрание, ръководствата на парламентарните комисии по образование и наука и по култура, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на културата Стефан Данаилов, началникът на Генералния щаб ген.Златан Стойков, председателят на БАН акад.Иван Юхновски, ръководството на БАН.

Министър-председателят Сергей Станишев ще проведе среща с министъра на държавното министерство и по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Вили Щехеле.

ЕНСК организира протестни прояви в Деня на народните будители. В София ще бъде отслужен водосвет в памет на Народните будители и молебен за спасението на българското образование от 15.30 часа в църквата “Св. Седмочисленици”; от 16 до 16.30 часа ще има шествие от църквата “Св. Седмочисленици” – ул. “Граф Игнатиев” – ул. “Раковски” – ул. “Иван Вазов”; От 16.30 часа – традиционен митинг пред Народния театър. В Благоевград в 16 часа започва шествие, което ще прерасне в митинг пред паметника на народните будители. В Плевен в 16.30 часа започва митинг под наслов “Достойно продължаваме”. В Перник в 10 часа започва шествие от Синдикалния дом.
Във Варна от 12 часа започва митинг – от Катедрален храм – пл. “Независимост” – Алеята на Възрожденците.

В София ще се проведе Национален митинг-шествие на работещите в системата на висшето образование и науката във връзка с Деня на будителите и за повишаване на субсидиите за ВУ и БАН, който ще премине под надслова “С духа и силата на българските будители да съхраним образованието и науката за бъдещето на Република България”. Шествието е организирано в два лъча. Първият тръгва от градинката на паметника “Св. Климент Охридски” към Народния театър „Иван Вазов”, по бул.”Цар Освободител” и ул. “княз Ал. Батенберг” до градинката пред театъра. Манифестацията ще започне с начален час 13.00 ч. и ще приключи в 13.50 ч.
Вторият лъч тръгва от сградата на БАН на ул. “15 ноември” и площад ”Народно събрание” по маршрут бул.”Цар Освободител”, ул. „княз Ал. Батенберг” до градинката пред Народния театър “Иван Вазов”. Манифестацията ще започне с начален час 13.15 ч. участниците ще се присъединят към първия лъч. От 14.00 ч. пред сградата на Народния театър “Иван Вазов ще се проведе митингът.

Българската търговско-промишлена палата за девета поредна година е извършила класацията на водещи фирми и холдинги в България по официалните им финансови данни за 2006 г. Пресконференцията е от 11:30 ч. в сградата на БТПП на ул. „Искър” № 9 в зала „Б” на етаж 1.

Ден на „Отворени врати”, посветен на 95-та годишнина от началото на Балканската война, ще се проведе в поделенията от Българската армия. Той ще започне с „Час по история”. В поделенията в гарнизоните София, Пловдив, Варна, Бургас, Карлово, Казанлък, Стара Загора, Плевен, Граф Игнатиево са поканени да присъстват деца, ученици, представители на военнопатриотичните съюзи и на медиите. В София, в под. 34 340 – кв. Горна баня са поканени деца от домовете за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа. Срещата ще завърши с презентация на кадровата военна служба и концертна програма, осигурена от ИА “Военни клубове и информация” в Централен военен клуб - София. Денят на “Отворени врати” в поделенията от Българската армия ще започне в 10.00 ч.

Командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Дейвид МакКиърнън пристига на 1 ноември на двудневно посещение в нашата страна.

Заседанието на Висшия съдебен съвет ще се проведе на 1 ноември от 14.00 ч. в сградата на ВСС на ул."Съборна" №9.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

От 3 до 7 ноември 2007 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще направи официално посещение в Япония. Във връзка с предстоящата визита ще се проведе брифинг в четвъртък, 1 ноември 2007 г., от 11.30 ч. в зала 101 на МВнР с директора на дирекция “Азия, Австралия и Океания” Красимир Стефанов и референта за Япония в същата дирекция Наталия Мишева.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и извънредният и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам Н.Пр. Фам Куок Бао ще подпишат Програма за сътрудничество в областта на образованието между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на образованието и подготовката на Социалистическа република Виетнам за периода 2007 – 2009 г. Програмата ще спомогне за активизиране на двустранните отношения и за развитието на образователния и културния обмен между двете страни.

Церемония по подписване на Съвместния протокол от сесията на Смесената комисия „България – Баден-Вюртемберг” ще започне в 12.00 часа в МВнР. Събитието е открито за медиите, които ще имат възможност след церемонията да зададат въпроси на съпредседателите на Смесената комисия - заместник-министърът на външните работи Евгения Колданова и министърът по европейските въпроси на провинция Баден-Вюртемберг Вили Щехеле.

В деня за почит към българските книжовници, просветители и борци за национално освобождение- 1 ноември, учителите във Видин ще поднесат венци и цветя пред барелефа на Софроний Врачански в 11.00 часа.

Официалното връчване на наградите от ІХ Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” ще се състои от 13.00 часа в Националния политехнически музей, София, ул. „Опълченска” 66 .
Наградите ще бъдат връчени от патрона на конкурса – първия български космонавт генерал Георги Иванов. Председателят на журито - ст. н. с. І ст. Цветан Дачев ще направи презентация на тема „Нови резултати на българската наука в областта на космическите изследвания”.

Конференция на тема: Справяне с наследството от диктатурата на Българската комунистическа партия ще се проведе в Зала №3 на Националния дом на науката и техниката ул. „Г. С. Раковски" №108. Откриването е от 10.00 ч.

Галерия-музей “Дечко Узунов” отбелязва Деня на будителите – 1 ноември, с изложба от цикъла “Студентите на проф. Дечко Узунов”. От 1 до 11 ноември 2007 г. в галерията ще гостуват картини на студентката на проф. Дечко Узунов - художничката Мария Столарова. Откриването на изложбата е от 18.00 ч.

Ръководството на “Българска фондова борса – София” АД организира пресконференция, на която ще бъде представен новият информационен продукт – X3 News. Пресконференцията ще се състои на 1 ноември от 13 часа в Агенция “София Прес”, ул. Славянска № 29, 7 етаж.

Представители на Генералния щаб на Българската армия и на Министерство на отбраната са на посещение в Македония. На 1 ноември край с. Градско ще бъде отслужена панихида от свещеници от гр. Велес (Македония) при възстановения паметник – костница на 242 български бойци, загинали по време на Първата световна война.

На 1 ноември ще бъде открита рехабилитираната отсечка от Път І-1 /Е-79/ от км 150+890 до км 161+160, в участъка между Враца и Мездра.

Висшето училище по застраховане и финанси в София ще връчи дипломите на випуск 2007 – редовна и задочна форма на обучение. Студентите ще получат своите дипломи за висше образование на тържествена церемония от 11.00 часа в аулата на Висшето училище.

От 9.30 ч. до 10.00 ч. пред МОСВ на площад “Славейков” ще се проведе младежки протест срещу унищожението на българската природа.

Издателска къща "Бард" представя книгата на Александър Литвиненко и Юрий Фелштински "Взривяването на Русия" на пресконференция в БТА от 12.00 часа.

Съюз на музикалните и танцови дейци в България, Дирекция "Музика и танц" към МК и Радио "Класик ФМ" дава пресконференция в БТА от 13.00 часа. 

Граждански общински съвет дава пресконференция от 14.00 часа в БТА.

На 1 ноември, Ден на народните будители и патронен празник на 144 СОУ “Народни будители” – София, район “Младост”, от 11 часа в актовата зала на училището ще бъдат връчени грамоти на изтъкнати журналисти и общественици, отразяващи развитието на учителския протест.

От 9.00 часа 7 състав на СГС ще гледа дело 1548/07 (срещу бившата следователка Мария Илиева по чл. 282 от НК).

От 9.30 часа 4 състав на СГС ще гледа дело 285/04 (делото ЦКБ).

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4218 |30.10.2007 Предстоящо на 31 октомври . 0| 4079 |29.10.2007 Предстоящо на 30 октомври . 0| 4127 |29.10.2007 Предстоящо на 29 октомври . 0| 4029 |25.10.2007 Предстоящо на 26 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads