Реклама / Ads
0| 3966 |10.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 април

.
Заседава НС, гласуват 5-ти вот на недоверие към кабинета „Станишев”; честват 15 г. на комисия „Фулбрайт” и 120 г. от основаването на СУ„Св. Климент Охридски”; на митинг протестират срещу отмяната на т.4 чл.16 от ЗНП във връзка с изучаването на книжовен български език.
 

 

От 11.00 часа ще се започне заседанието на Народното събрание. Очаква се по-късно през деня - в 15.30 часа, да бъде гласуван петият вот на недоверие към кабинета „Станишев”.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в 9.30 ч., в Министерство на външните работи председателя на Ландтага на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг Петер Щрауб. Той е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

Заместник-министърът на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова ще връчи дипломи и предметни награди на ученици от професионалните гимназии по горско стопанство, дървообработване и вътрешна архитектура към МЗП, отличени в изложбата-базар по време Седмицата на гората.

Осма международна конференция, посветена на 15 годишнината от създаването на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” и 120 годишнината от основаването на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще бъде открита в Аулата на университета в 9.30 часа. Поздравителни адреси ще отправят заместник-министърът на образованието и науката Екатерина Виткова, Негово Превъзходителство посланикът на САЩ у нас Джон Байърли.

Пресконференция на тема „За и против новия Семеен кодекс“ ще се състои от 10.00 часа в пресклуба на София прес . Участие ще вземат проф. Огнян Герджиков – народен представител от НДСВ, Виктория Нешева – директор на Дирекция „Съвет по законодателства“ – Министерство на правосъдието и др. 

Във Военния клуб ще се проведе за пореден път Националната лауреатска среща на бардовете “Шумен-Бард 2008”. От Организационния комитет на “Шумен-Бард 2008” съобщават, че тържественото откриване е от 17.30 часа.

От 11.00 часа в офис „Изток” на Националната агенция за приходите на бул. „Шипченски проход” 69А, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и изпълнителният директор на НАП Мария Мургина ще дадат официалния старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти. По време на събитието ще бъде демонстрирана функционалността на системата и ще бъдат представени очакваните резултати от внедряването й.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще връчи ключовете за 18 нови автомобила, предназначени за Главна дирекция „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция”. Събитието ще се състои на паркинга на дирекцията, намираща се на Лъвов мост, от 10.00 часа.

Европейски семинар на тема: “Социалният диалог в Европейския съюз: предизвикателства и перспективи пред новите страни-членки” ще бъде открит от заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров в 9.30 часа в зала “София” на хотел “Света София”. Събитието се организира от Българския икономически и социален съвет съвместно с Лабораторията за социални дейности и иновации(LASAIRE), с подкрепата на Европейската комисия и Европейския икономически и социален комитет.

От 17.00 часа ще се проведе протестен митинг на площад "Св. Александър Невски", организиран от Гражданско движение за защита на науката и образованието във връзка с предложението за отмяна на т.4 чл.16 от действащия Закон за народната просвета във връзка с изучаването на книжовен български език.

Развитието на проекта „Изграждане на новия комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав при градовете Видин (България) – Калафат (Румъния)” ще бъде обсъждано по време на среща с представители на ЕК. Тя ще се проведе от 9.30 ч в конферентния център на Областната администрация във Видин.
На събитието ще присъстват заместник-министърът на транспорта Весела Господинова, кметовете на Видин и Калафат, областният управител Кръстьо Спасов, генералният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Септимиу Бозашу, представители на МТ, както и представители на Генералната дирекция за регионална политика за България и Румъния.

Заместник-министърът на отбраната Симеон Николов е на двудневно посещение в Брюксел, Белгия. По време на визитата той ще се срещне с директора на международния военен секретариат на НАТО генерал Годери, със заместник-помощник генералния секретар на НАТО по инвестициите в отбраната Ричард Фро и с директора на Европейската агенция по отбрана Александър Вайс.

ПП “Зелена България” - Българските зелени ще вземат участие на Осмата среща на Европейската зелена партия в Любляна. Председателят на Националния екологичен съвет към ПП “Зелена България” - Българските зелени Виолета Даракова, членът на Централния национален съвет Трифон Грудев и координаторът на Националния изпълнителен комитет Никола Митев ще участват на Осмата среща на Европейската зелена партия от 11 до 13 април в словенската столица Любляна. На форума под надслов “Зелено бъдеще за Европа” ще присъстват над трийсет и пет екологични партии.

Около 40 представители на област Видин, Монтана и Враца, представители на хора с увреждания - членове на местни организации на Съюза на инвалидите в България и на други организации, както и представители на местната администрацията ще участват в провеждащото се в Лом в периода 9 -11 април 2008 първо обучение. То е с логото „Имам право” и включва теми за Достъпна жизнена и архитектурна среда, Възможности за образование и професионална подготовка на лицата с увреждания.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в ритуала по присвояване на първо офицерско звание на дипломантите от „Випуск-2008” на Националния военен университет „Васил Левски” в гр. Велико Търново. Ритуалът ще започне в 10.00 ч. на 11 април 2008 г. на площада пред музикалния драматичен театър „Константин Кисимов”

Инвестиционен форум „Панагюрище – територия на бъдещето” ще се проведе под патронажа на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. Организатори са община Панагюрище и Сдружение на предприемачите – Панагюрище.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4070 |09.04.2008 Предстоящо на 10 април . 0| 4065 |08.04.2008 Предстоящо на 9 април . 0| 3946 |07.04.2008 Предстоящо на 8 април . 0| 4284 |06.04.2008 Предстоящо на 7 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads