Реклама / Ads
0| 3988 |30.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 октомври

.
Кипи предизборна борба; учителите протестират на митинг пред МС; ВУЗ-ове откриват академичните си учебни години; пенсионери пътуват безплатно с БДЖ.
 

Президентът Георги Първанов ще посети Ловеч. В Ловешката крепост президентът ще проведе среща-разговор с младежи от ловешките училища и клубовете “Съхрани българското”. По-рано през деня президентът ще присъства на откриването на производствения комплекс на “Бони Холдинг” АД..

От 10.00 часа в Дом 3 на резиденция Бояна официално ще бъдат представени резултатите по два проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа, свързани с развитието на електронното правителство – Интеграционна система на електронното правителство (ИСЕП) и Пилотна интеграционна система на електронна област (ПИСЕО).

Началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков заминава на посещение във Вашингтон.  Ген. Стойков ще участва в церемонията по смяната на председателя на Съвета на началник-щабовете на САЩ. Генерал Питър Пейс ще бъде заменен от адмирал Майкъл Пейс.

От 16,30 часа ще се проведе поредният протестен митинг на учителите пред Министерски съвет и президентството.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие обновения прелез Кърнаре.
Събитието ще се състои в 13.00 часа. Прелезът се намира в междугарието Христо Даново – Иганово по ІІІ-та ж.п. линия София – Карлово – Бургас, която е част от републиканската железопътна мрежа.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще участва в пресконференциите на НДТ „Сълза и смях” и ДСТ „Алеко Константинов”. Пресконференцията на „Сълза и смях” започва в 10.00 ч. в театъра. Тя е посветена на новия творчески сезон, който трупата на „Сълза и смях” посреща в обновена сграда. Министерството на културата изразходва за ремонта на театъра 250 000 лв. Пресконференцията на ДСТ „Алеко Константинов” започва в 11.00 ч. в обновената сграда на театъра и е посветена на 50-годишнината от създаването му и на началото на новия творчески сезон.

Годишната награда на министъра на културата за цялостно творчество в областта на архитектурата и принос в опазване на културно-историческото наследство ще бъде връчена днес. Тържественото връчване на отличието ще състои в 19.00 ч. в Съюза на архитектите в България на ул. „Кракра” № 11 в София.

Министър Румен Петков ще участва в неформална среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи. Срещата се провежда в португалската столица Лисабон днес и утре. Прилагането на нови технологии при интегрираното гранично управление, противодействието на тероризма и закрилата на детето са сред темите, които ще бъдат застъпени в дискусиите.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети област Видин. В 10:30 часа министър Масларова ще открие Дом за стари хора в село Орешец, а по-късно през деня ще посети град Димово, съобщиха от МТСП. Програмата в Ново село, село Куделин и град Брегово включва посещение на обекти, финансирани по проект „Красива България”, Фонд „Социално подпомагане” и Програма „ФАР” по проект „Подобряване качеството на живот на хората с ментални увреждания”. От 13:30 часа, в град Видин, в Защитено жилище „Благовест” министър Масларова ще даде пресконференция.

РИОСВ-София започва контролно измерване на емисиите на вредни вещества в „Кремиковци”АД. Измерването ще се извърши съгласно годишния график за контролни измервания на РИОСВ – София, съвместно с Изпълнителната агенция по околна среда.

В 10.00 часа, в конферентната зала на Националния институт на правосъдието, ще бъде открита учебната година за 20 младши съдии, назначени в окръжни съдилища.

Софийска вода” АД започва реконструкции на ВиК системата в "Красно село", "Слатина" и "Витоша". Дружеството ще инвестира 835 000 лв. за подобряване на водоснабдяването на над 1400 жители в район Красно село. Там ще бъдат подменени близо 1 км от канализационната и 400 м от водопроводната мрежа по ул. „Проф. Димитър Атанасов” и по ул. „Нишава”. Съществуващите водопроводи ще бъдет подменени с нови, по-широки полиетиленови тръби.

По повод Международния ден на възрастните хора 1 октомври БДЖ ще дадат възможност на членовете на “Обединен съюз на пенсионерите в България” да пътуват безплатно до столицата и обратно. Членовете на ОСПБ от цялата страна ще могат да пътуват до София с безплатни групови билети. Безплатните групови билети ще важат за връщане на 1-ви или 2-ри октомври 2007 г. до 24:00 часá.

От 15 часа природозащитните организации от коалицията „За да остане природа в България” и гражданска група „Да спасим Иракли” ще се срещнат с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, за да обсъдят най-горещите теми за опазването на природата у нас. Пред входа на МОСВ до площад Славейков ще тече паралелно гражданско присъствие в подкрепа на исканията за спиране на незаконните дейности в защитени територии.

От 10.45 часа ще бъде открита академичната година в СУ “Св. Климент Охридски”. От 11. 00 часа ще бъде академично слово на ректора на университета, а за12.00 часа е предвиден коктейл

От 11.00 ч. на тържествена церемония в Аулата академичната общност на НБУ ще бъде открита новата академична 2007/2008 година.

От 10 часа вУчебендраматичентеатър,ул."Г.С.Раковски"108А ще се състои тържественото откриване на
2007/2008-ма Учебна година в НАТФИЗ.

Във връзка с международния ден на възрастните хора – 1 октомври, НОИ кани всички възрастни граждани на концерт от 11 часа в киносалона на НОИ на бул. “Александър Стамболийски”.

От 14.00 часа в зала „София І” на хотел „Кемпински-Зографски” ще бъде представена програмата EUGA (European Union Grant Advisor), насочена към стимулиране на иновациите и повишаване конкурентоспособността на малките и средните предприятия и неправителствени организации.

Мини патентно-информационен център - IP Point ще бъде открит в Специализираното училище по библиотекознание и информационни технологии в София. Основните цели на центъра ще са да предоставя информация, съвети, да разпространява знания сред студентската и академичната общност по отношение на системата за закрила на обектите на индустриалната собственост.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4211 |27.09.2007 Предстоящо на 28 септември . 0| 4204 |26.09.2007 Предстоящо на 27 септември . 0| 3925 |25.09.2007 Предстоящо на 26 септември . 0| 4662 |24.09.2007 Предстоящо на 25 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads