Реклама / Ads
0| 4130 |16.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 октомври

.
Заседават НС, ВСС, правителство и учителски синдикати отново преговарят; обсъждат ефективната стачка на горските работници; открива се СТРОЙКО 2000.
 

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин и президентът Георги Първанов са на посещение в Париж. На 17 октомври министър Калфин ще произнесе слово пред Генералната конференция на ЮНЕСКО. Той ще участва в срещата на президента Георги Първанов с председателя на Националното събрание Бернар Акойе.

Премиерът Сергей Станишев ще участва в четвъртото за тази година заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси. То ще започне в 15.30 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. Изявлението на министър-председателя ще бъде открито за медиите, а останала част от заседанието ще бъде закрита.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет. След края му ще се проведе първата пресконференция на новоизбрания състав на ВСС.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще връчи Сертификат за инвестиция – първи клас на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД за проекта за разширяване и модернизиране на Летище Бургас. Сертификатът е издаден от Българската агенция за инвестиции. Церемонията ще се състои в 10.00 часа на Терминал D3 – Заминаващи пътници на Летище Бургас.

Информационен форум по повод официалния старт на първите три грантови схеми за бизнеса по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.” ще се проведе в зала „Сердика” на хотел „Шератон” с начален час 10.30 часа. Форумът ще бъде открит от министър Петър Димитров.

От 9.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне Научна конференция на тема: "Конфликтология и сигурност". Форумът, който се организира за първи път в България, е под патронажа на ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Организатор е Българската асоциация на конфликтолозите, която тази година отбелязва 5 години от създаването си. Президент на асоциацията и председател на организационния комитет е акад. Димитър Й. Димитров. В конференцията ще участват известни наши учени и специалисти от практиката като акад. Никола Попов - икономист, чл.-кор. Атанас Атанасов - социолог, чл.-кор. Георги Марков - историк, чл.-кор. Васил Проданов - философ, проф. Веселина Русинова - психолог. Докладчиците са от УНСС, БАН и СУ "Св. Климент. Охридски".

От 10.00 часа ще се проведат поредните преговори в Министерство на образованието и науката между представители на правителството и синдикатите. От 16.30 часа ще се проведе и поредният протест на учителите.

От 11.00 ч. в заседателната зала в Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция, посветена на 20 октомври – Световен ден за борба с остеопорозата.

От 11.00 ч. в сградата на КНСБ на пл. "Македония" №1 ще се проведе редовния брифинг, на който ще се разгледа следната тема: "Ефективната стачка на горските работници - преговори и развитие" модератори: Петър Абрашев - председател на ФСОГСДП към КНСБ и Анелия Начева - председател на НГФ ЗГС на КТ "Подкрепа". На пресконференцията ще бъде представена като втора и позицията на представители на учителските настоятелства за учителската стачка.

От 13.00 часа в БТА, ще се състои пресконференция на тема „Можем ли да променим хода на остеопорозата и да лекуваме костта като жива тъкан ”, на която ще бъдат представени актуални данни за заболеваемостта в страната, възможностите за профилактика и качествено ново лечение.

За първи път в България пристига популярният холандски експерт в сферата на дизайна Ян Мелис, за да вземе участие в изложението SIHRE и Светът на мебелите, което ще се проведе от 17 до 20 октомври в Интер Експо Център София. Ян Мелис – нашумял напоследък както с предизвикателните си проекти в областта на дизайна на интериора и екстериора, така и с престижните си награди, прие поканата на организаторите от Булгарреклама и PR агенция Power-w да бъде специален гост на вече станалото традиционно изложение, посветено на мебелите и дизайна.

От 17 до 23 октомври 2007 г. за двадесет и девети път в Националния дворец на културата в София ще се проведе най – голямото специализирано изложение у нас -СТРОЙКО 2000.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3737 |15.10.2007 Предстоящо на 16 октомври . 0| 3968 |14.10.2007 Предстоящо на 15 октомври . 0| 4044 |11.10.2007 Предстоящо на 12 октомври . 0| 4244 |10.10.2007 Предстоящо на 11 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads