Реклама / Ads
0| 4123 |12.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 13 септември

.
Заседават МС, НС и СОС; на лекция питат българските учители будители или сектанти са; премиерът пътува из Индия; министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова в Италия.
 

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 9.00 часа започва заседание на Народното събрание.

Премиерът Сергей Станишев и водената от него делегация ще отпътуват за гр. Бангалор, столица на щата Карнатака, където ще посетят централата на Индийския институт на космически изследвания (ISRO). Предвидени са срещи с главния министър на щата Карнатака Х. Д. Кумарсвами и с губернатора на Рамешвар Тхакур.

От 11.00 часа в зала № 10 на НДК, Асоциация на вносителите на автомобили, Пътна полиция и Застрахователна и презастрахователна компания “ЛЕВ ИНС” ще дадат пресконференция. Поводът е реализирането на втория етап от инициативата ,,Пази детето”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие от 17.00 часа Граничния контролно-пропускателен пункт в Силистра и подходния път, свързващ граничния пункт с републиканския път Русе - Силистра. Инфраструктурата е част от изграждащия се фериботен комплекс Силистра- Кълъраш.

На 13 септември от 14.00 часа омбудсманът на Република България Гиньо Ганев ще представи в зала „Пирин” на хотел „Шератон” пред медиите програмата, основните акценти и участниците в предстоящата международна конференция, която ще се проведе на 17 и 18 септември в София „Омбудсманът, законността и доброто управление”.

Ръководството на БНР ще даде проведе пресконференция в 11.00 часа в Пресклуба на БТА във връзка със стартирането на най-новата програма на Националното радио - Радио София - на 17.09.2007.

Първото за този сезон заседание на Столичния общински съвет започва в 10.00 часа. Заседанието ще започне с информация от кмета Бойко Борисов за свършеното във връзка с решаването на проблема с отпадъците на столицата. Ще бъде разгледан доклад относно членство на Столичната община в Европейската организация на големите метрополии METREX. Очаква се да бъдат отпуснати целеви средства за 45 годишния юбилей на Камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Предвижда се и гласуване за удостояването на изявили се личности със званието почетен гражданин на София и връчване на почетен знак на София.

На 13 и 14 септември министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде специален гост и говорител на Втория форум на жените-предприемачи от Югоизточна Европа, Балканите, Каспийския регион и Кавказ в град Бари, Италия, по покана на италианския министър на външната търговия и европейските политики Ема Бонино. Около 300 жени - представители на различни бизнес-сектори, се очакват да вземат участие във форума, посветен на темата за приноса на женското предприемачество за икономическия растеж.

От 9.00 часа на 13 септември в зала “Александър” на хотел „Радисън” ще се проведе съвместна пресконференция по повод приключването на преговорите по одобрението на двете оперативни програми, съфинансирани от Европейския социален фонд. Това са Оперативната програма “Административен капацитет”, управлявана от Министерството на държавната администрация и административната реформа и Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”, администрирана от Министерството на труда и социалната политика. По-късно от 10.30 часа в конферентната зала на хотел „Света София” ще се проведе информационна среща за стартирането на оперативните програми, съфинансирани от ЕСФ.

Шестчленната делегация от Европейската комисия ще посети от 16.00 до 17.00 часа „Центъра за подкрепа на занаятите на етническите малцинства” в община Куклен, област Пловдив. Поводът за визитата в България от 12 до 14. 09. 2007 г. на делегацията, водена от Леня Самюел, заместник-генералният директор на Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия, е официалното приключване на преговорите по Оперативните програми за България, съфинансирани от Европейския Социален Фонд /ЕСФ/. След представянето на проекта е предвидена кратка среща с представителите на медиите.

От 11,30 часа в конферентната зала на стадион Христо Ботев в Благоевград ще бъде връчена за първи път наградата „Футболист на месеца” от генералния спонсор на ПФК „Пирин Благоевград” - „Пиринско пиво”. Връчването на наградата ще стане веднага след редовната тренировка на тима на ПФК „Пирин Благоевград”, която започва в 9,30 часа и след която ще стане ясно кой получава приза за месец август.

Ръководството на “Гипс” АД организира официалното откриване на нов цех за производство на продукти на гипсова и циментова основа от 12.30 часа в предприятието в с. Кошава, Видинско.

Центърът за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий“ при храм „Св. св. Кирил и Методий“ - София и Енорийски център, ул. “Г. Вашингтон” № 47 (до Женския пазар) организират от 18.00 ч. открита лекция на тема "Българските учители - будители или сектанти?". Лектор е Елизабет Хубанчева. Инициативата е във връзка с предстоящото откриване на новата учебна година.

От 9.30 ч в зала 208 на Бургаския Свободен Университет ще се открие Конференцията по международния проект PARMENIDE „Насърчаване разработването и използването на нови решения, иновационни ресурси и методологии за преподаване и учене в електронното обучение” от ректора на БСУ проф. д-р Петко Чобанов. 

Във връзка с инвестиционната дейност на „Софийска вода” АД се налага временно да бъде прекъснато водоподаването на от 9.00 до 21.00 часа в ж.к. „Лев Толстой”. В случай, че ремонтните дейности продължат по-дълго от предвиденото, ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване чрез водоноски, разположени пред бл. 18 и бл. 61 на ул. „Генерал Жостов” и ул. „Свобода”.

Председателя на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне със специалния координатор на Пакта за стабилност Ерхард Бусек в 17.30 в зала “София” на хотел Сити.

Областният управител на Пловдив Тодор Петков ще открие в 18,00 часа в ДНА Военен клуб Пловдив тържествено събрание - концерт на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Общинска организация - Пловдив, който се провежда по случай честването на 120 години от създаването на Съюза на запасните офицери в България.

От 12,00 часа в Пресклуба на БТА Българската национална асоциация на потребителите и Фондация “Биоселена” ще направят представяне на първите резултати от проекта “Не на фалшивите биохрани”.

Central Mall Pleven и NAI Procon ще даде пресконференция в Пресклуба на БТА от 13,00 часа по повод откриването на първия МОЛ в Плевен.

На заседание Националният съвет по биологично разнообразие ще разгледа повторно документацията за 29 защитени зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.Заседанието ще се състои в заседателната зала на МОСВ на ул. „Ул.Гладстон”. То ще започне в 13,00 часа.След това ще има брифинг.

Frognews.bg


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4161 |11.09.2007 Предстоящо на 12 септември . 0| 4016 |10.09.2007 Предстоящо на 11 септември . 0| 3937 |09.09.2007 Предстоящо на 10 септември . 0| 4332 |04.09.2007 Предстоящо на 5 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads