Реклама / Ads
0| 3891 |13.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 октомври

.
Продължава протестът на металурзите от „Кремиковци”; заседава НС; премиерът Станишев се среща “на четири очи” с федералния канцлер на Австрия Алфред Гузенбауер; отбелязват Световния ден на борбата с диабета.
 

 

Продължава протестът на металурзите от „Кремиковци”. В 8 часа ще започне автошествито на кремиковските работници от комбината до храм-паметника „Ал. Невски”.

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

В 11.00 часа в зала “София” на Българския червен кръст ще се проведе пресконференция по повод 75години планинска спасителна служба в България и във връзка с предстоящия зимен сезон. Ще бъде предоставена полезна информация за правилата за безопасно поведение през зимата и за целогодишните денонощни постове на планинска спасителна служба.

От 8.30 часа до 13.00 часа в залата за обучение на пациенти в Четвърта многопрофилна болница за активно лечение –София АД ще извърши безплатни изследвания на кръвна захар с глюкомер на всички желаещи граждани. При необходимост пациентите ще бъдат консултирани с ендокринолог.

От 10.30 часа в гранд хотел „София” продължава Годишната международната конференция на Българското ядрено дружество “Ядрената енергия за хората”. Конференцията е под патронажа на президента на Република България и ще се проведе до 15 ноември 2008.

От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство – София ще се проведе заключителен семинар за обобщаване и оценка на резултатите от обществената поръчка на Министерски съвет по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Форумът се провежда с подкрепата на Пресцентъра на Министерски съвет.

От 10.30 часа в Министерски съвет премиерът Сергей Станишев ще се срещне “на четири очи” с федералния канцлер на Австрия Алфред Гузенбауер. След срещата двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на МС. От 11.30 часа в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски” премиерът Сергей Станишев и канцлерът Алфред Гузенбауер ще изнесат съвместна лекция, посветена на 100-годишнината от обявяването на българската независимост и на членството на България в Европейския съюз.

От 14.00 часа в хотел „Шератон”, зала „Роял” ще се проведе тържество по случай 50-годишнината на Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Участие ще вземе и министърът на здравеопазването Евгений Желев.

В 9.00 часа в зала 1 и 2 на Софийския университет, ФКНФ, започва конференция на тема: “Езици и култури в диалог”. В 9.00 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе ХІ Международна конференция на катедра ЮНЕСКО „Комуникация” и връзки с обществеността” на тема: „Диалогът с другия: Балкански измерения на европейската идентичност”. В 10.00 часа в аулата на Софийския университет ще започне Национална студентска конференция на тема: „Българските студенти – образование, ценности, политика”, в 19.00 часа започва представлението „Ах, Бродуей, Бродуей” в театралната зала на студентски театър.

От 18.00 ч. Националният дарителски фонд „13 века България” представя в галерия „Средец” на Министерството на културата съвместна изложба на художниците Иво Чехларов, Пламен Петров и Ваня Григорова, обединени в темата „България – древност – православие – съвременност”.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11.30 ч. новоизградено футболно игрище в ж.к. „Разсадника”, район „Красна поляна”. Игрището е с размери 16 м./32 м., с изкуствена тревна настилка и изграден дренаж за отводняване.

Оценка на пътно-транспортната обстановка от началото на годината и мерки за ограничаване на тежките катастрофи и жертви по пътищата ще обсъжда на редовното си заседание Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. То ще бъде открито за медиите и ще се проведе от 9.30ч. в Заседателната зала на МВР.Комисията ще обсъди и промените в Закона за движение по пътищата, приети от Министерския съвет, с които се въвеждат ограничения за новите водачи в първата година след получаването на свидетелство за управление на МПС.

От 11.00 часа в Общинския културен институт „Красно село” ще бъде открита нова творческа база – кафе-клуб с над 40 седящи места. С него продължава успешното осъществяване на политиката на ОКИ „Красно село” за развитието му като мултифункционален културен комплекс, предлагащ възможности за многообразни културно-обществени и творчески дейности.

От 14.30 часа в киносалона на сградата на ВС на БСП на ул.”Позитано” 20, председателят на ВС и премиер Сергей Станишев ще връчи сертификатите на випускниците по политически мениджмънт към проекта „Академия за социална политика”, който се реализира от Института за социална интеграция.

В 11.00 часа в зала “София” на Българския червен кръст ще се проведе пресконференция по повод 75години планинска спасителна служба в България и във връзка с предстоящия зимен сезон.

В 14.30 ч. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме в МВнР държавния секретар на външните работи на Кралство Белгия Оливие Шастел.

По повод 14 ноември – Световния ден на борбата с диабета в Сити Център София от 16 часа ще се състои голям празник на децата с диабет в България. Детският празник ще има грандиозен финал – благотворителният концерт „Заедно срещу диабета” от 20 часа в Зала 1 на НДК, където Дони и Нети, група Те, трупата на Нешка Робева, Dancing Stars и Music Idol ще направят страхотно шоу, посветено на децата с диабет.

„Железопътен форум 2008” продължава. Събитието се организира от Национално сдружение общество на инженерите по железен път (НСОИЖП) и Научно – техническия съюз по транспорта под егидата на Съюза на европейските асоциации на железопътните инженери (UEEIV). „Железопътен форум 2008” преминава под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Форумът се провежда в Националния дом на науката и техниката – гр. София, бул. „Г.С. Раковски” №108.

Заключителен семинар за обобщаване и оценка на резултатите от обществената поръчка на Министерски съвет по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз
ще се проведе в УНСС. Форумът се провежда с подкрепата на пресцентъра на Министерски съвет и ще за почне в 10.00 часа в Голямата конферентна зала на УНСС. Участници ще бъдат представители на административната власт, представители на бизнеса и академичната общност, участници в проведените инициативи и обучения.

Служителите – синдикални членове на НСАС „Подкрепа” в системата на Националната здравноосигурителна каса ще проведат символични протестни действия като прекъснат работа от 11 до 12 часа на обяд, като с тези си действия ще изразят и подкрепата си за справедливите искания на работещите в металургичния комбинат в „Кремиковци”.

В 16 часа в БТА е организирана пресконференция на Нийл Париш - председател на Комисията по земеделие на Европейския парламент, и Петя Ставрева - евродепутат.

От 11:00 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще изнесе „Урок по родолюбие” в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” във Варна. В 14:00 часа в сградата на Общинска администрация Варна (бул. „8-ми приморски полк” 43) министър Василев и Кирил Йорданов, кмет на община Варна, ще дадат официален старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти. От 18:00 часа, в зала „Пресцентър” на Фестивалния и конгресен център – Варна министър Василев и българският евродепутат Биляна Раева ще се срещнат с варненската общественост. Тема на дискусията ще бъде световната финансова криза и отражението й в България. Министър Василев ще представи и възможностите за кариерно развитие на младите хора в България.

В 9 часа кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще направи вече обещаната втора инспекция във фирма „Чистота". В 10ч. директорът на Дирекция „Екология” Христо Минков, заедно с районни еколози ще провери няколко обекта по сигнали на граждани от телефона на кмета.

В община Якоруда ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда за „Ветроенергиен парк - местност „Куртово”, землище на гр.Якоруда.

Представителите на Видинската търговско промишлена палата и техните партньори от търговските палати във Враца и Монтана , и сръбските Зайчар, Ниш и Лесковац ще дадат заключителна пресконференция от 11 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин по трансгарничен проект "Надграждане на успешни практики за икономическо развитие в пограничните райони" по програма "Добросъседство България -Сърбия 2005 ".

От 9.00 часа в Заседателна зала на Общински съвет Видин ще се проведе заседание на Общинския щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно възстановителни работи при възникване на бедствия към община Видин. По време на заседанието ще бъдат представени доклди за готовността на фирмите, организациите и учрежденията на територията на гр. Видин при зимни условия. На срещата са поканени представители на “Видапътстрой” ЕАД-Видин; “ЧЕЗ Разпределение България” АД – регион Видин; “ВиК” – Видин; представители на “Титан АС” ЕООД; “ Еко-Титан” ЕООД-Видин.

От 10.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация – Видин, областният управител инж. Кръстьо Спасов ще открие и ръководи заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район.

Кметът на община Ямбол Георги Славов и генералният консул на Руската Федерация във Варна Анатолий Шчелкунов организират литературна среща, на която ще бъдат представени книгите: "България, Варна - Русия от Средновековието до ново време" (сборник от исторически статии) и  "Обреченост" (романизирана биография на Васил Левски от Константин Дуфев) от 14.00 часа в Син салон на читалище „Съгласие”.

От 14.00 ч. в конферентна зала”Сердика” на хотел”Самоков” в курорт “Боровец”, ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет. На заседанието са поканени съдии, прокурори и следователи от Апелативен район –София.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3879 |12.11.2008 Предстоящо на 13 ноември . 0| 3854 |11.11.2008 Предстоящо на 12 ноември . 0| 4148 |10.11.2008 Предстоящо на 11 ноември . 0| 3892 |09.11.2008 Предстоящо на 10 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads