Реклама / Ads
0| 4506 |14.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 април

.
Пред "Кремиковци" отново протестират; председателят на ДСБ Иван Костов посещава Пловдив; представят резултатите по проект ,,Младежта в Европа превенция на употребата на наркотици”; подписват Меморандум в подкрепа на Националната кампания „Българските символи”.
 

От 9.00 ч. пред административната сграда на „Кремиковци” АД ще се проведе протестен митинг, организиран от структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в комбината.

От 10 ч в зала Мусала 1, хотел Хилтън, София ще бъдат представени резултатите от първото проучване в рамките на европейския проект ,,Младежта в Европа - програма за превенция на употребата на наркотици”.

Сдружение "Български икономически форум", община Пловдив и "Сдружение за Пловдив" ще дадат пресконференция в БТА от 11 часа.

От 11 часа на улица “Академик Георги Бончев” блок 25 в Института по молфология и антропология на БАН проф. Йордан Йорданов ще дари чрез директора на НИМ д-р Божидар Димитров бюст на българския цар Калоян (1197 – 1207) възстановен по костите на владетеля открити в църквата “Св. 40 мъченици”.

В 11.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети Института за фолклор към Българската академия на науките. Посещението на министър Даниел Вълчев е част от кампанията на МОН за фокусиране на общественото внимание върху научната дейност на институтите на БАН.

От 11.00 часа на площад “Александър Невски” министърът на правосъдието Миглена Тачева ще връчи ключовете за 30 конвойни автомобила, 2 линейки и 4 автобуса, които ще бъдат предоставени за нуждите на областните звена на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”. Освещаване на колите ще бъде извършено от Знеполския епископ Йоан.

От 11 часа в прес клуб "България" на ст. "Васил Левски” ще се проведе пресконференция по повод старта на шестото издание на уникалния шампионат по футбол за фенове Каменица ФЕНкупа 08.

От 11.30 часа в прожекционната зала на 22 СОУ детският портал Az-Deteto.com, Майкрософт България и фондация “Благодеятел” канят на открит урок за безопасността на децата в Мрежата. Урокът е част от кампанията “Децата – безопасно в Интернет”, която стартира през декември миналата година по инициатива на Майкрософт, Аз-Детето и “Благодеятел”.

От 12.00 ч. в БТА ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъдат представени данни от голямо международно клинично проучване, доказващо значимо намаление на смъртността, инсултите и сърдечната недостатъчност при хипертоници.

От 12.00ч. в зала 5 на Министерството на транспорта „Български пощи” ЕАД и Българската асоциация за бизнес и туристическа информация ще подпишат Меморандум за сътрудничество в подкрепа на Националната кампания „Българските символи”. В резултат на сътрудничеството между двете организации, изработените от БАБТИ талони за избор на символите на България, ще бъдат предлагани във всички пощенските станции.

Фондация "Утре за всеки", Сдружение "Аюрведа-Рейки" и Център за съвършен ритъм на живот "Аюрведа", съвместно със МБАЛ "Царица Йоанна" /ИСУЛ/, ще дадат пресконференция от 13 часа в БТА.

Ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. Пресконференцията ще бъде от 14.30 часа в централата на партията – ул. „Раковски” № 134.

Победителите в ежегодния конкурс на Министерство на правосъдието по повод 16 април ще бъдат обявени от 16.00 часа. Отличията ще бъдат в две категории - “Магистрат на годината-2008” и “Съдебен репортер-2008”. Отличията ще бъдат връчени от министъра на правосъдието Миглена Тачева в сградата на правосъдното министерство.

От 17.00 Българска фондация “Биоразнообразие” и Националният Природонаучен музей в залата с големите бозайници на НПМ на 3 етаж, с участието на д-р Петър Берон, ще представят най-новата научно-популярна книга, свързана с природата.

От 16 ч. председателят на ДСБ Иван Костов ще даде пресконференция в клуба на БТА в Пловдив. От 18 часа Костов ще се срещне с граждани на Пловдив в Концертна зала на площад “Централен” в града.

От 10.00 часа в Информационно - образователен център за Гражданска защита ще се проведе IX то Областно ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии – Пловдив 2008”. Състезанието е организирано от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив, МОН – Пловдив, Областна администрация – Пловдив и с любезното спомоществователство на фирма “Консул”- ООД.

От 15.00 часа в Голямата зала на община Ямбол ще се проведе Празник на детската песен. Форумът е съвместна инициатива на община Ямбол, Регионалния инспекторат по образованието и Ямболската хорова школа „Проф. Георги Димитров”.


На 15 и 16 април във Военния санаториум – гр. Хисаря ще се състои национална среща на лекари, занимаващи се с органно донорство. Тя е организирана от Изпълнителната агенция по трансплантации и Военномедицинска академия.

Ще се проведе първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния за периода 2007 – 2013 година. В заседанието от българска страна ще участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, а от румънска – държавният секретар в Министерството на развитието, благоустройството и жилищата в Румъния Ана Хорват. В срещата ще участва и Натали Версхелде – представител на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3818 |13.04.2008 Предстоящо на 14 април . 0| 3965 |10.04.2008 Предстоящо на 11 април . 0| 4069 |09.04.2008 Предстоящо на 10 април . 0| 4065 |08.04.2008 Предстоящо на 9 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads