Реклама / Ads
0| 4051 |14.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 септември

.
Официални лица шетат по училищата в първия учебен ден; обсъждат Националният рамков договор за 2008 година; вицепрезидентът Марин е в Украйна; там е и народният певец Илия Луков на гости на бесарабските и таврийските българи.
 
В цялата страна ще се проведе шествие в защита на образованието и науката. Шествието в столицата ще тръгне в 13.00 ч. от НДК до площад "Св. Александър Невски", където ще бъдат произнесени речи.

На 15 и 16 септември т.г. вицепрезидентът Ангел Марин ще бъде на посещение в Украйна, където ще участва в Петия Общоукраински български събор. В събота, 15 септември, във Всеукраинския център на българската култура в гр. Одеса Ангел Марин ще открие Десетата Юбилейна Международна научно-практическа конференция “Българите в Северното Причерноморие”.

Съюзът на офицерите от запаса в България ще отбележи 100 годишен юбилей от създаването си на 15 и 16 септември. На 15 септември, събота, в сградата на Генералния щаб на Българската армия на бул. “Тотлебен” 34 от 9.00 часа се открива научна конференция с международно участие, посветена на годишнината. От 14,30 часа министърът на отбраната Веселин Близнаков ще се срещне с президента, главния секретар и постоянния представител на Международната конфедерация на офицерите от резерва на страните-членки на НАТО (СИОР) и президента и главния секретар на Международната конфедерация на военните медици на страните-членки на НАТО (СИОМР).

В Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Общество за нова България". Темата е – обявяване на кандидата им за кмет. Пресконференцията ще бъде от 10.30 часа.

Продължават преговорите по Националният рамков договор за 2008 година. Управителните съвети на Български лекарски съюз (БЛС), Български зъболекарски съюз (БЗС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се срещнат в 9 часа в зала 18 на десетия етаж на Националния център по опазване на общественото здраве (НЦООЗ). Предвидена е пресконференция в 11 часа.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.00 ч. учебната година в 88 училище “Димитър Попниколов” в Овча Купел 1. По време на откриването на учебната година ще бъде направена и първа копка на училищна многофункционална спортна зала.

В 10 часа в 18 СОУ кметът на община «Възраждане» Ева Сеизова ще открие официално кампанията на ЕКОБУЛПАК “Спаси едно дърво”.

Феригруп” ще дари ехограф на 31-ви Медицински център
. Дарението ще се извърши от 13.00 ч. в кв. „Кумарица” на район Нови Искър. На дарението ще присъстват кмета на София Бойко Борисов и кметът на Нови Искър Зорница Атанасова.

От 15 до 28 септември 2007 г. в Държавен фонд „Земеделие” ще се приемат проекти за финансиране по програма САПАРД по шеста мярка „Лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти.

На 15 и 16 септември за трети пореден път ще се проведе Софийският фестивал „Кръстопът на музите”. Негови инициатори и организатори са Столичният общински съвет, Столична община и читалище „Св. Св. Кирил и Методий” в столичния квартал "Красна поляна".

Асоциацията на парковете в България организира информационна кампания за "Натура 2000", която ще започне на 15 септември и ще продължи до 15 октомври.

Месопреработвателната компания „Тандем” ще вземе участие на провеждащия се в Южния парк Празник на биологичното земеделие, организиран от Министерството на земеделието и продоволствието и Фондация за биологично земеделие „Биоселена”.

От 11.00 ч. в “Заседателна зала” на ВСУ “Черноризец Храбър” ще бъде подписан договор за дългосрочно сътрудничество за откриване на сертификационен център. От 10.30 часа ще се проведе пресконференция в зала 218.

Народният певец Илия Луков, танцова формация "Пирина" и оркестър за народна музика "Пирина" ще гостуват на бесарабските и таврийските българи в Украйна. Организатори на турнето са продуцентска къща "Пирина", Асоциацията на българите в Украйна и Дружеството на таврийските и запорожките българи.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4030 |13.09.2007 Предстоящо на 14 септември . 0| 4123 |12.09.2007 Предстоящо на 13 септември . 0| 4161 |11.09.2007 Предстоящо на 12 септември . 0| 4016 |10.09.2007 Предстоящо на 11 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads