Реклама / Ads
0| 4093 |16.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 септември

.
Отбелязваме Деня на София; президентът награждава еврокомисаря по външните работи на ЕС Бенита Фереро-Валднер; софийският кмет на гъсто редува срещи с тържествени мероприятия; даряват апартаменти на медиците ни от Либия.
 
17 септември е празникът на София. Официалната церемония по вдигането на флага на София ще бъде от 11.30 ч. на пл. „Св. Александър Невски”. На него ще присъства и президентът на Република България Георги Първанов, както и кметът на София Бойко Борисов.

Съпругата на президента на Руската федерация Людмила Путина ще бъде на официално посещение в България по повод откриването на ХІ конгрес на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература в град Варна. В първия ден от посещението Людмила Путина и съпругата на българския държавен глава Зорка Първанова ще посетят Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където ще се състои церемония по кръщаването на тестовия център по руски език на името на акад. В. В. Виноградов. Церемонията ще се състои от 13.30 часа.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще участва в Министерската сесия на 23-я Световен пътен конгрес. Форумът ще се проведе в Париж и е под егидата на Световната пътна асоциация. Министър Мутафчиев е поканен от Жан-Луи Борлоо – министър на екологията, устойчивото развитие и планирането на Франция.

Премиерът Сергей Станишев ще има работни срещи с еврокомисаря по външните отношения и политиката на съседство Бенита Фереро-Валднер и с еврокомисаря по защитата на потребителите Меглена Кунева. Разговорите ще се проведат в Министерския съвет като след тях са предвидени кратки пресконференции.
В 10 часа министър-председателят Сергей Станишев ще открие новата академична учебна година на УНСС в обновената аула „Максима”.

Държавният глава Георги Първанов ще награди еврокомисаря по външните работи на ЕС Бенита Фереро-Валднер с орден “Стара планина” – Първа степен, за изключително големите й заслуги за разрешаване на казуса с българските медици в Либия и за завръщането им в Република България. Церемонията по връчването на ордена ще се състои от 11.00 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

Кметът на София Бойко Борисов ще връчи годишните награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата и изкуствата на творци от София на официална церемония в Народния театър “Иван Вазов” в 18.30 ч.

Международна конференция на омбудсманите в Европа на тема „Омбудсманът, законността и доброто управление” ще се състои от 9.30 часа в хотел “Шератон”. В нея ще вземат участие вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, омбудсманът на Европейския съюз и обществени защитници от над двадесет европейски страни. Конференцията е по инициатива на омбудсмана на Република България Гиньо Ганев.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 12 часа реконструираното по негова инициатива езеро „Ариана. Бойко Борисов ще завърти крана, с които ще започне пълненето на езерото с вода. На официалното откриване е поканен и президентът на Република България Георги Първанов.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 16.00 часа в Столична община с градоначалника на австрийския град Грац, Зигфрид Нагл и делегация от общинския съвет в града. По време на срещата двете страни ще обсъдят проблеми и проекти в сферата на местното самоуправление.

Семинар и пленарно заседание на Комитета по Гражданска защита към Старшия комитет по гражданско-аварийно планиране на НАТО ще се проведе в София от 17 до 20 септември. Мястото на събитието е Бояна, начален час 9.00.

Столичният кмет Бойко Борисов ще се срещне в 9.00 часа с еврокомисаря по външна политика Бенита Фереро-Валднер.
На срещата, която ще се проведе в Столична община, ще присъства и българският еврокомисар Меглена Кунева.
По-рано през деня комисарката по външната политика на ЕС Валднер и българските медици Нася Ненова, Кристияна Вълчева, Снежана Димитрова, Валя Червеняшка, Валентина Сиропуло, Здравко Георгиев и Ашраф ал Хаджудж ще получат отличието “Достойни българи на годината”. Призът се връчва от вестник “24 часа”.

Кметът на София Бойко Борисов в 20 ч. на официалното откриване на изложбата „Земята отвисоко - фотографски портрет на планетата от Ян Артюс-Бертран”. Това е първата по рода си изложба на открито в България и ще се проведе на Моста на влюбените зад НДК.

От 11.00 часа в Салон 1, хотел “Радисън” ще се проведе пресконференция по повод официалния старт на Европейската кампания „HELP – За живот без тютюн”.

Ръководството на „Мобилтел” ще проведе среща с освободените от Либия български медици, на която те ще станат официални собственици на дарените им от компанията апартаменти. Срещата ще бъде от 10:45 ч. в президентския апартамент на хотел „Шератон”.

Публична дискусия на тема “Износът” на българската култура – възможности и алтернативи“ ще се проведе Център за култура и дебат “Червената къща”, зала “Пеша Николова“, от 18.30 часа. Участие в дискусията ще вземат предствители на Министерство на културата, Министерство на външните работи, Агенцията за българите в чужбина и други.

От 11.00 часа в сградата на община Девня бул. Съединение 78, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, кметът на общината Васил Иванов и областният управител на Варна Петър Кандиларов ще открият Център за услуги и информация на граждани.

Кръгла маса на тема "Проблеми и перспективи за развитието на водния транспорт" ще се проведе в Бургас.
Форумът ще се състои в хотел „България”. Той се организира от Министерството на транспорта, Научно-техническия съюз по транспорта, пристанище Бургас, ИА Пристанищна администрация” и ИА „Морска администрация”.

ПП „Зелена България” – Българските зелени ще открие свой клуб във Варна. Областен координатор на партията е Алекси Алексиев. На откриването ще присъстват Стоян Динков, председател на ПП „Зелена България”-Българските зелени, говорителят й Таня Карабелова, както и Борис Касиков, водач на „Зелените тигри - ”младежката екоорганизация към партията.

От 14.00 часа във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” ще се подпише договор за сътрудничество в областта на образователната, научната и квалификационната дейност между Волоградски държавен университет, Русия и ВСУ “Черноризец Храбър.

Съвместното българо-американско обучение на военнослужещи „LION STRIKE 2007” ще се проведе в периода 17 – 28 септември 2007 г. в района на полеви учебен полигон „Ново село” край с. Мокрен.

От 11 часа проф. Божидар Димитров и кмета на община Каварна Цонко Цонев ще прережат лентата на новото фондохранилище на Историческия музей в града. След това ще бъде открита изложбата “Прабългарски звънчета и ритуални предмети на старите българи”, която гостува в Каварна. Проф. Божидар Димитров ще даде старта и на научна конференция на тема “Каварна-средище на българския североизток", която ще продължи два дни.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4051 |14.09.2007 Предстоящо на 15 септември . 0| 4030 |13.09.2007 Предстоящо на 14 септември . 0| 4123 |12.09.2007 Предстоящо на 13 септември . 0| 4161 |11.09.2007 Предстоящо на 12 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads