Реклама / Ads
0| 3968 |14.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 октомври

.
България е домакин на Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Централноевропейската инициатива; обсъждат новия Общ устройствен план на София; откриват нови клиники, пътища, семинари, форуми.
 

България ще е домакин на Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Централноевропейската инициатива и ще председателства Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. Форумът ще се проведе на 15 и 16 октомври 2007 г. във Варна, курортен комплекс „Слънчев ден” (хотел „Марина”).

Министър-председателят г-н Сергей Станишев и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открият в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” в Плевен две нови клиники – Клиниката по инфекциозни болести и Клиниката по хематология.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в тържествената церемония по повод Празника на авиацията и Военновъздушните сили. Те ще наградят военнослужещи и граждански лица от Военновъздушните сили. Началото на тържествата е 9.00 часа в поделение 26 660, което се намира на бул. „Асен Йорданов” в София. Началото на празничния концерт е от 11.00 часа в театър „Българска армия”

ГОС, Граждани за София и други граждански и екологични организации ще изложат позицията си за новият Общ устройствен план на София, който според тях е екологично несъстоятелен. “Метрото: една голяма мечта, лъжа и кражба”; “летището: едно още по- голямо недомислие”; “автомагистрала “Люлин: суперскъпа, неекологична и неефективна”; “автомагистрала Тракия: търсеща пътя си през Софийското поле”; “Околовръстният път: основен гръбнак за развитие и шанс за София” са основните теми на пресконференцията, която ще бъде от 12 часа в БТА.

Зам.-кметът на София Велизар Стоилов ще открие в 11.00 ч. участък на бул. „А. Сахаров”. Откриването ще се състои на триста метра от ъгъла с бул.” Малинов” в посока център.

Ветерани от Втората световна война ще отбележат юбиляри с тържество. Тържеството ще се проведе Централен военен клуб –София от 11.00 часа. Тържеството се провежда по случай навършване на кръгли годишнини 80 – 85 години, на жени – ветерани участнички във Втората световна война от столичната организация на ветераните от войните в България. Ще присъстват председателката на жените - ветеранки – Кина Ангелова, о.р. ген. Тако Къстев, председател на Съюза на ветераните от войните в България, Мери Саханджиев, главен Директор на Главна дирекция “Управление на Социалните дейности” в ИА “Социални дейности на МО”. За тържеството е подготвена музикална програма с ансамбъл “Червена роза”,както и раздаване на подаръци от ИА “Социални дейности на МО”.

Столична община и Асоциацията на родителите на деца с увреден слух в партньорство с Viva-Integratives Kindertheater организират спектакъл „Остави ме на небето” на 15 октомври от 18 часа в Младежкия театър „Николай Бинев”.

Патентното ведомство на Република България съвместно със Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и в сътрудничество с Община Велико Търново организира семинар на тема „Стратегическото използване на интелектуалната собственост за икономическо развитие”. Двудневният форум ще се проведе в хотел „Болярски”.

В хотел “Марица” ще се проведе форум за обучение по кампаниен мениджмънт на жени-политици в Пловдив на 15.10.2007 г. в рамките на Европейската година на равните възможности.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4044 |11.10.2007 Предстоящо на 12 октомври . 0| 4245 |10.10.2007 Предстоящо на 11 октомври . 0| 4785 |09.10.2007 Предстоящо на 10 октомври . 0| 4086 |08.10.2007 Предстоящо на 9 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads