Реклама / Ads
0| 4483 |17.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 септември

.
У нас пристига съпругата на руския президент Путин; стартира Седмица на науката; КНСБ организира мълчаливи присъствия и бдения пред Министерския съвет; валят кандидат-кметски пресконференции и изяви.
 
На посещение в България е съпругата на президента на Русия Владимир Путин-Людмила Путина. Във втория си ден от визита, Путина ще участва в откриването на ХІ конгрес на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) в Двореца на спорта в град Варна. Конгресът започва в 14.00 часа.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската правителствена делегация на 62-та редовна сесия на ОС на ООН, която ще бъде открита на 18 септември 2007 г. в Ню Йорк.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще даде пресконференция по повод стартирането на кампанията „Отговорно родителство” на МТСП. Пресконференцията ще се проведе от 11:00 часа в зала 2, ет. 2 на МТСП.

По инициатива на омбудсмана на Република България Гиньо Ганев за втори ден се провежда Международна конференция на омбудсманите в Европа на тема „Омбудсманът, законността и доброто управление”, в която ще вземат участие омбудсманът на Европейския съюз Никифорос Диамандурос и обществени защитници от над двадесет европейски страни, сред които Австрия, Белгия, Гърция, Швеция, Норвегия, Дания, Франция, Испания, Холандия, Кипър, Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Румъния, Литва, Естония, Португалия и др. Мероприятието започва от 9.30 часа в хотел “Шератон”.

От 10 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ и Сдружение „Български врати и прозорци”. Поводът е представяне на съвместно изготвената брошура „Врати и прозорци – Какво още не знаем”. Участие в пресконференцията ще вземат председателят на КЗП г-н Дамян Лазаров и председателят на сдружението г-н Иван Аков. 

От 13:00 ч. в БТА ще бъде дадена пресконференция във връзка със старта на Седмицата на науката, която ще се проведе от 20 до 29 септември.

На официална церемония във ВЕЦ Симеоново, гр. София, Национална електрическа компания ЕАД ще отбележи 80 години от въвеждането в експлоатация на ВЕЦ Симеоново – една от най-старите водноелектрически централи у нас със значителен принос за развитието на електрификацията и модернизацията на София.
ВЕЦ Симеоново се намира в подножието на Витоша, под кв. Симеоново и Околовръстния път на София, бул. Симеоновско шосе 85. Начало на церемонията ще бъде поставено в 14.00 часа.

Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева ще даде пресконференция от 14:00 часа в Информационния център на Европейския съюз (улица ”Московска” 9).

От 11.00 часа в БТА, ще се състои пресконференция на тема „Нови възможности да се спаси живота на диабетиците у нас”, на която ще бъдат представени актуални данни за възможностите за превенция на усложненията от диабет и информация за това къде се намира българското здравеопазване при лечението на диабет в сравнение с прилаганите терапии в Западна Европа.

От 14.00 ч. в зала № 15 (“Тържествена”) на Съдебната палата ще се проведе Общото делегатско събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Събранието се свиква от председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров и председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев.
Общото делегатско събрание на съдиите трябва да избере шестима от членовете на новия Висш съдебен съвет.

В МВнР министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще проведе работна среща с еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева. Двете ще разговарят за участието на българската страна в реализирането на актуални европейски политики и инициативи, както и за хода на изпълнението на партньорския механизъм за координация и контрол в областта “Правосъдие и вътрешен ред”. В 11.15 часа е предвиден брифинг за медиите.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.
От КНСБ организират мълчаливи присъствия и бдения пред Министерския съвет в София от 17.00 ч. и пред областните управителства в други областни градове в страната.

РИОСВ – София ще извърши проверка на площадките за балиране и временно съхранение на балираните отпадъци на София.

От 10. 30 часа в Зала “Александър” на Хотел “Радисън” в София ще се проведе пресконференция на тема “Инвестиционно поведение на населението в България”. Пресконференцията се дава от ръководството на Райфайзен Кепитъл Мениджмънт, Виена и Райфайзенбанк (България)

От 11.00 часа в Областния съвет на Българската социалистическа партия ще се проведе пресконференция с участието на Мария Вълканова - зам.-председател на Областния съвет на БСП Пловдив, отговаряща за коалиционната политика. На нея ще бъде представен и кандидатът за кмет на община Калояново от БСП – Иван Павлов.
Тема на настоящата пресконференция ще бъдат и резултатите от направените социологически проучвания в някой от общините на Пловдив област
От 9.30 ч., в хотел „Новотел” в Пловдив ще се проведе конференция на тема „Трансграничните и сезонни работници в земеделието: проблеми и перспективи”. Конференцията е организирана от Европейския икономически и социален комитет, съвместно със Съвета на българските аграрни организации и Българския икономически и социален съвет.

От 10.00 часа в Заседателната зала на община Белово ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат представени вижданията на общинското ръководство и изискванията на МО по прилагане на информационната и рекламна дейност, свързана с професионализацията на БА.

Информационната кампания под наслов „Апатията ни убива” на младежката екоорганизация „Зелените тигри” към ПП „Зелена България – Българските зелени” продължава със своя акция и във Варна. Шествието на „Зелените тигри”, начело с Борис Касиков, ще започне в 10 часа от клуба на партията сградата на Полиграфическия комбинат на ул. „Христо Ботев” №3 и ще стигне до кръстовището на бул. „Мария Луиза” и ул. „Шипка” до община Варна, което е едно от най-замърсените във Варна. По време на шествието ще се раздават информационни брошури.

В клуба на ПП ГЕРБ – Варна, на ул. „Г.С.Раковски” № 25 ще се състои пресконференция. На нея ще бъде представена листата на партията с кандидатите за общински съветници. Ще бъдат обявени и имената на кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини от Варненска област.

В 10 часа кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще открие официално паметната плоча на родолюбивите българи Иван Генко Мархолев, Ген. Генко Иванов Мархолев, ген. Гурко Иванов Мархолев и полк. Стефан Иванов Мархолев. Плочата е разположена пред родния им дом на ул. “Васил Левски” № 51 в Карлово. На събитието ще присъстват и наследници на рода Мархолеви.

От 11.00 часа в Новотел “Пловдив” ще се проведе пресконференцията на независимия кандидат за кмет на Пловдив, издигнат от Инициативен комитет Венцислав Каймаканов за Кмет на Пловдив.

Министър Джевдет Чакъров ще направи първа копка за изграждане на канализация в село Калековец, община Марица /Пловдивска област/. Събитието ще бъде в 10,30 часа, в село Калековец.

Пилотното издание на Есенния салон на изкуствата (ЕСИ) ще започне в Димитровград. Откриването ще бъде от 20.00 часа в недостроената сграда на ъгъла на бул. „Емилиян Станев” и бул. „Трети март”.

От 14.00 часа в "Бозуковото кафене" в Казанлък ще се проведе пресконференция на партия "Социалдемократи"-Казанлък по повод предстоящите местни избори.

"Екопак" официално открива детска площадка и стартирането на проекта за разделно събиране на отпадъци, генерирани на територията на град Стамболийски. Официалното откриване е от 17.30 часа до сградата на общината. Специален гост на събитието ще бъде кметът на Стамболийски Иван Яков. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4093 |16.09.2007 Предстоящо на 17 септември . 0| 4051 |14.09.2007 Предстоящо на 15 септември . 0| 4030 |13.09.2007 Предстоящо на 14 септември . 0| 4123 |12.09.2007 Предстоящо на 13 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads