Реклама / Ads
0| 4230 |01.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 юни

.
Подписват първите договори с бенефициенти по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г; началникът на Бюрото на Националната гвардия в САЩ генерал-лейтенант Стивън Блум е у нас; България отбелязва Деня на Ботев.
 

 

От 11 ч. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството премиерът Сергей Станишев ще присъства на официалното подписване на първите договори с бенефициенти по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. Те са по схемата – „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, допринасяща за устойчиво местно развитие”.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще награди с Почетен знак І степен на Министерството на здравеопазването проф. Андреа Фанкони и проф. Рут Илиг от Университетска болница Цюрих, Швейцария, проф. Лилия Пенева, завеждала Клиниката по ендокринология към Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София и д-р Ива Стоева, главен асистент, завеждащ сектор „Скрининг и функционална ендокринна диагностика” към СБАЛД, София. Отличието им се присъжда за съществената подкрепа и принос за въвеждането и устойчивото осъществяване на неонаталния тиреодиен скрининг в Република България, част от Националната програма за профилактика на вродени аномалии и наследствени предразположения. Церемонията по награждаването ще се проведе в 11.30 часа, в Министерството на здравеопазването.

Министерството на държавната администрация и административната реформа ще проведе работна среща с областните управители в Силистра. На срещата ще бъдат представени акцентите в политиките на МДААР, както и проектите на МДААР, финансирани по Оперативната програма „Административен капацитет”. След работната среща, от 11.30 часа, в зала „Истър" на хотел „Дръстър" ще се проведе брифинг за представителите на медиите. В рамките на посещението в Силистра, от 12.30 часа в офиса на Националната агенция за приходите  министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и директорът на Териториалната дирекция на НАП Димитър Димитров ще дадат официалния старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти.

Началникът на Бюрото на Националната гвардия в САЩ генерал-лейтенант Стивън Блум ще положи венец пред паметника на Незнайния войн в София. Церемонията ще започне в 10.00ч.. Генерал-лейтенант Блум е в България по повод двудневната Регионална конференция на партньорите от Югоизточна Европа.

Зам.-министърът на културата Надежда Захариева ще връчи грамотите на наградените ученици от Национален младежки конкурс за изящни и приложни изкуства от 13.00 ч. в зала „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” 17. В конкурса са участвали 180 произведения на 142 ученици от училищата по изкуствата към Министерство на културата на възраст от 14 до 17-годишна възраст.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно цените на топлинна енергия и цените на електрическа енергия
от 01 юли 2008 г. Заседанията ще започнат съответно от 10.00 ч. и 11.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

Със заповед на главния инспектор Ана Караиванова инспектори от Инспекторатът към Висшия съдебен съвет ще започнат проверка по сигнал във връзка с отмяната на мярка „задържане под стража” и промяната й в „домашен арест” на Иван Тодоров Терзиев – Беленския по водено срещу него дело за притежаване на наркотици в големи количества. Инспекторатът ще провери и делото за налагане на обезпечителна мярка от съдия в Горнооряховския съд по публикация на в. Труд в броя от 27 и 28 май 2008 г.

Асоциацията на европейските производители и инсталатори на системи за сигурност и пожароизвестяване ще даде пресконференция от 18.30 часа в Гранд хотел София, зала Сердика. Темата на инициативата ще бъде перспективите пред европейските производители и доставчици на системи и услуги за сигурност.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои съвместна пресконференция на Българския зъболекарски съюз и "Aquafresh" на тема: "Юни - месец на детската орална хигиена". От страна на БЗС участие в пресконференцията ще вземат д-р Николай Шарков – председател на УС на БЗС и д-р Донка Станчева – главен секретар на БЗС.

Международната конференция „Миграцията от и в Юго-Източна Европа” ще се проведе на 2 и 3 юни от 9 до 18 часа в хотел „Шипка”. Конференцията се организира съвместно от Austrian science and research liaison office, Центъра за миграционни изследвания на НБУ и Етнографския институт на БАН с подкрепата на Федералното министерство за научни изследвания на Република Австрия.

Община Шабла ще отбележи своя празник. В централната градска част ще се проведе традиционен панаир. Вечерта ще има и концерт на Лили Иванова.

Сдружение „Обществен парламент” ще бъде учредено от 18.30 ч. в сградата на читалищe ”Младост” /ж.к. ”Младост” 1 до 10 СОУ/. Идеята на сдружението е то да бъде липсващото звено между управляващите и гражданите на България, да дава предложения, които ще бъдат единствено и само в полза на обществото.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия зам.-министър на транспорта Апик Гарабедян. Заседанието започва в 9.30 часа.

Регионален исторически музей - Велико Търново организира пресконференция от 11 ч. в църквата “Св. Петър и Павел” в кв. Асенов. Професор Николай Овчаров и ст. н. с. д-р Хитко Вачев, ще запознаят журналистите с плановете си за проучване на средновековната църква “Св. Иван Рилски”.

Националният борд по туризъм организира втората национална конференция от инициативата “Пари за туризъм” от 11:00ч. в.Шератон София Хотел Балкан.

Созопол ще е домакин на Четвърта конференция по международната хелиофизична година. Форумът ще се проведе от 2 до 6 юни 2008 г. Международната хелиофизична година 2007 е най-голямата световна научна програма. Тя се провежда под егидата на Комитета за мирно използване на космическото пространство към ООН, НАСА и Европейската космическа агенция. В Програмата участват 77 държави и целта й е да се изследва влиянието на Слънцето върху Земята, нейният климат, живот и общество.

От 11.30 часа Община Пловдив ще отбележи 2 юни – Ден на Ботев пред паметника на революционера в Царсимеоновата градина. На мястото ще има военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, а слово ще прочете Тодор Биков – поет и литературен критик. На отбелязването ще участват Областният Управител на Пловдив и представители от Областта, Председателят на Общински съвет Пловдив, Кметът на Община Пловдив, зам. кметове и представители от Общината и Районите, Командването на 68 бригада - Специални сили, представители от армията, църквата, политически и обществени организации, граждани.



Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4205 |29.05.2008 Предстоящо на 30 май . 0| 3969 |28.05.2008 Предстоящо на 29 май . 0| 4201 |27.05.2008 Предстоящо на 28 май . 0| 4148 |26.05.2008 Предстоящо на 27 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads