Реклама / Ads
0| 4083 |19.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 ноември

.
Народното събрание заседава извънредно; премиерът приема френска бизнес делегация; започва 10-ия Икономически форум на високо ниво на ЦЕИ; БЛС и НЗОК продължават преговорите по НРД.
 
От 14.00 часа Народното събрание ще проведе извънредно заседание. По време на него ще бъдат обсъдени промените в данъчните закони.

Парламентарната асамблея на Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива ще бъде открита в 15.30 часа в резиденция “Бояна”.
Министър-председателят Сергей Станишев ще приеме 15-членна френска бизнес делегация на MEDEF International - най-голямата работодателска организация. Тя се ръководи от Пиер Морайон, председател на Комитета за България.

В 9,30 ч. в НДК вицепремиерът Ивайло Калфин открива 10-ия Икономически форум на високо ниво на ЦЕИ - 10th CEI Summit Economic Forum (SEF). Освен него участие в откриващата сесия ще вземат министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, Хералд Крайд, генерален директор на Секретариата на ЦЕИ, Христос Кацанис, изпълнителен директор ОББ, Гергана Мантаркова, управляващ съдружник КПМГ, Ричард Шиарър, изпълнителен директор Вивател, Гуидо Палучи, програмен директор ЦЕИ и г-н Георги Табаков, председател Български икономически форум.

В 13.00 ч. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне на работен обяд с посланиците на държавите от Европейския съюз, акредитирани у нас. Срещата е по инициатива на посланика на Португалия в София Мариу Жезуш душ Сантуш в качеството му на представител на страната-председателстваща ЕС до края на годината. Работният обяд ще се състои в сградата на португалското посолство в София на ул. “Позатано” № 7, бл.3.
Журналистите ще имат възможност да зададат въпроси на министър Калфин сред срещата около 14.45-15.00 ч.

Министерството на транспорта ще се проведе среща на тема „Необходимостта от кадри с висше образование в системата на железопътния транспорт до 2013 г.”,. В срещата ще вземат участие представители на ИА „Железопътна администрация”, НК „Железопътна инфраструктура”, железопътните превозвачи - БДЖ ЕАД, „Българска железопътна компания” и „Булмаркет”, както и на висшите учебни заведения с транспортни специалности и представители на синдикатите. Дискусията ще се проведе от 10.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта.

В 10.00 часа в сградата на Столична община кметът Бойко Борисов ще се срещне с районните кметове.

От 10.00 часа в НЦООЗ - БЛС и НЗОК продължават преговорите по НРД.

От 11.00 часа в зала „Сердика” на Гранд хотел „София” ще се състои официалното представяне на “Независим доклад от проведен мониторинг на законодателното и институционално въвеждане на пробацията в България”.
Специално за медиите Докладът ще бъде представен от авторите му на пресконференция от 10.30 часа в същата зала.
Представянето се реализира съвместно с Посолството на Кралство Холандия в София и с личното участие на посланика Н.Пр. Вилем ван Ее.

От 12 ч. в централата на НДСВ на ул. „Врабча” 1 председателят на УС на БЛС д-р Андрей Кехайов и оперативното ръководство на съюза, председателят на ССБ д-р Николай Шарков и председателят на БАПЗГ проф. Станка Маркова ще се срещнат с парламентарната група на НДСВ. Поводът са проблемите на договарянето и бюджета за здравеопазване за 2008г. След приключване на срещата страните ще дадат изявления за медиите.

Българо-италиански бизнес форум ще се проведе на 20 и 21 ноември 2007 в НДК. Събитието е предвидено в рамките на проекта „Инициатива за участие на италиански предприятия от малкия и среден бизнес в програмите за местно развитие в България” на италианското министерство на международната търговия.

От 11.00 часа в “Дом на Москва в София”, ул. Раковски № 92, ще бъдат представени възможностите на информационния център в Дома на Москва в София”.

От 19.00 часа, в Гранд Хотел София, зала София, ще се състои благотворителната инициатива “Подари Мечта”. На събитието ще се проведе уникален благотворителен търг за събиране на средства за бъдещите и настоящите деца на България.

Софийски градски съд ще гледа делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Подсъдими по делото са Орлин Аврамов, Димитрина и Пламен Калайджиеви

Софийски градски съд ще гледа делото срещу независимият депутат Павел Чернев. Чернев е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Последното заседание по делото бе отложено заради участието на народният представител в кампанията за местни избори. 

Председателят на ПП ГЕРБ, Цветан Цветанов ще се срещне с Н. Пр. Стйв Уилиямс - посланик на Великобритания в 09.30. часа в централата на ПП ГЕРБ. На срещата ще бъде обсъдена политическата ситуация в България и възможности за сътрудничество. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4042 |18.11.2007 Предстоящо на 19 ноември . 0| 4142 |15.11.2007 Предстоящо на 16 ноември . 0| 4091 |14.11.2007 Предстоящо на 15 ноември . 0| 3982 |13.11.2007 Предстоящо на 14 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads