Реклама / Ads
0| 3939 |23.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 септември

.
Започва Пловдивския панаир; Световната банка представя доклад; заседават стачните комитети от горското стопанство и дървообработващата промишленост.
 

 

От 10 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдe представен докладът на Световната банка „Ускоряване на конвергенцията на България: Предизвикателства пред повишаване на производителността”. Очаква се на срещата да присъстват представители на изпълнителната и законодателната власт, икономическите и социалните партньори.

Започват проявите на есенния международен панаир в Пловдив. В 11ч. министър Петър Димитров ще участва в церемонията по откриването на 63-я Международен технически панаир в Пловдив. В 15.00 ч., в Палата 9 (Административна сграда) – Заседателна зала министър Петър Димитров ще се срещне с официалната делегация от Големия регион. Големият регион/ Great Region/ обединява Саарската област, Лотарингия, Велико херцогство Люксембург, Рейнланд-Пфалц и Валония, както и френската и германската общности на Белгия. В 15.30 ч. в Палата 9 (Административна сграда) – Заседателна зала, министърът на икономиката и енергетиката на България ще се срещне с Хармут Шаурете – държавен секретар на икономиката и технологиите на Федерална Република Германия, а в 16.00 ч., в Конгресен център, зала „Пловдив”, министър Димитров ще открие Шеста сесия на Българо-германския съвет за коопериране.

В 14.00 часа в зала 6 на НДК ПП ГЕРБ ще даде пресконференция, на която ще обяви кандидатите за районни кметове за София град и листата с общинските съветници.

От 10.00 часа министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще открие новата учебна 2007 – 2008г. в Лесотехническия университет – гр. София.
Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 ч. новоизградения блок за ромски семейства в столичния квартал „Христо Ботев”.
Блокът се намира в кв. „Христо Ботев”, ул. „514” (в непосредствена близост до Слатинска река).

Ще се проведе съвместно заседание на стачните комитети на Националната федерация “Земеделие и горско стопанство” на КТ “Подкрепа” и на Федерацията на независимите синдикати от горското стопанство и дървообработващата промишленост на КНСБ.На 24 август 2007 г. двете Конфедерации внесоха искания на основание чл. 3 от Закона за уреждане на колективните трудови спорове за започване на преговори относно поставените искания за увеличение на работните заплати, заплащане на положения извънреден и нощен труд, подсигуряване на полагащото се работно и униформено облекло, както и искане за участие на синдикатите при изработването на нов Закон за горите.

На посещение в Кърджали на 24 септември 2007 г. пристига Емел Етем, вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии, съобщиха от общината. Програмата й предвижда в 10.00 ч. среща с областния управител Ангел Коджаманов , кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и народни представители в сградата на общинска администрация. В 11.00 часа тя ще посети обект “Укрепване на свлачището по пътя Кърджали-Енчец”, а от 11.30 до 13.00 часа - централната джамия, църквата “Св.Георги” и Ученически общежития.

От 11.30 ч., областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов ще присъства на откриването на реновираното отделение по нефрология и хемодиализа в МБАЛ “СВ. Петка” – Видин.

Гражданска инициатива "Справедливост" дава пресконференция в БТА от 10.00 часа.

"Енерджи инвестмънтс" АД дава пресконференция в БТА от 11.00 часа за строителството на първия в България соларен парк за производство на електрическа енергия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4210 |20.09.2007 Предстоящо на 21 септември . 0| 4220 |19.09.2007 Предстоящо на 20 септември . 0| 4483 |17.09.2007 Предстоящо на 18 септември . 0| 4093 |16.09.2007 Предстоящо на 17 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads