Реклама / Ads
0| 4205 |27.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 ноември

.
Македонският министър-председател Никола Груевски идва на еднодневно официално посещение у нас; заседават НС и ВСС; обсъждат инвестициите в земеделски земи; представят подробности за подготовката на МВР за присъединяване на България към Шенгенското пространство.
 
Македонският министър-председател Никола Груевски ще направи еднодневно официално посещение у нас. След церемонията по посрещането на площад “Александър Невски” правителствените ръководители на България и Македония ще имат разговор на “четири очи”, последван от пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет. След срещата двамата премиери ще дадат съвместна пресконференция в Гранитната зала. В рамките на посещението си у нас македонският министър-председател ще се срещне последователно с президента Георги Първанов и председателя на Народното събрание Георги Пирински.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов ще открие Конференция на тема „Инвестиции в земеделски земи”. Форумът ще се състои в хотел „Шератон”, от 10.00 часа и се организира от вестник „Дневник”. Ще бъдат обсъдени теми, свързани с пазар и аренда на земеделска земя, комасация, финансиране и субсидии за земеделието.

Кметът на София Бойко Борисов ще участва в 11 ч. в пресконференция по повод провеждането през следващия месец на пл. „Княз Александър І” на Световна купа по сноуборд „Биг Еър- София".

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с Държавния секретар в баварското министерство на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите господин Маркус Закман. Срещата ще се състои в 9.30 ч в Столична община. По време на разговора ще се обсъждат въпроси, свързани с градската икономика, транспорт и инфраструктурни проект.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в откриването и деловата работа на Международната конференция на тема «Развитие на офсетната политика в България”. Събитието е под патронажа на министър-председателя на Р България Сергей Станишев и ще се проведе на 28 ноември 2007 г. в Централния Военен Клуб, с начален час 9.30 ч. в зала „Концертна”

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще вземе участие в семинар на тема: „Природосъобразни технологии за по-чиста околна среда” . Организатор на събитието е Алианса на либералите и демократите в Европа и Европейския парламент.

На пресконференция в МВР ще бъдат дадени подробности за подготовката на министерството за присъединяване на България към Шенгенското пространство. Пресконференцията ще се състои от 10.00 часа в заседателната зала на МВР.

Пресконференция на тема: “Предложения и коментар на КНСБ по социално-осигурителните плащания в Проектобюджет 2008” ще се проведе в “Заседателна зала” на 11. ет. в централата на КНСБ (пл. “Македония” 1) от 11.00 ч.. Модератор на брифинга ще бъде вицепрезидента на КНСБ Пламен Димитров.

Национална конференция, посветена на изготвянето на програми за обучение и обучение на представители на малцинствата и уязвими групи ще завърши с пресконференция в резиденция Бояна, Дом 2, зала „Триадица” от 12.30 часа. Ще завърши В пресконференцията ще участва министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, зам.-министърът на образованието Мукадес Налбант, главният секретар на Института по публична администрация и европейска интеграция Габриела Бакалова и ръководителят на проекта Правда Матева.

Пресконференция на тема “Какво предвижда проектът на Национална профилактична програма за деца до 18 години? Има ли шанс тя да бъде одобрена от Народното събрание?” ще се проведе в офиса на Българския зъболекарски съюз от 11.00 часа. Ще вземат участие д-р Николай Шарков – председател на УС на БЗС, д-р Светослав Гачев – зам.-председател на УС на БЗС, д-р Георги Димов – зам.-председател на УС на БЗС и
Д-р Донка Станчева – главен секретар на БЗС.

Ръководстото на БЛС покани министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и УС на НЗОК за продължаване на преговорите по НРД 2008. Срещата ще се проведе на в Националния център по опазване на общественото здраве ет. 10 зала 18, от 11 ч. Ще бъдат дискутирани информацията за решенията на 44 – тия извънреден събор на БЛС, цени и обеми на медицинските дейности, контрол и санкции.

Асоциацията на собствениците на аптеки ще проведе работна закуска в от 11.00 ч. в зала „Триадица” на „Гранд Хотел София”. На събитието ще бъдат обсъдени въпросите, касаещи търговията с лекарства на дребно и последните събития в сектора. Ще бъдат обсъдени и последните новини около изискванията за собственост върху аптеките.

Ден на отворените врати в специализираните лаборатории ще се проведе в рамките на националната антиспин кампания по повод 1 декември – Световния ден за борба със СПИН. Той се организира по инициатива на Министерството на здравеопазването, Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция „АНТИСПИН”. Кампанията цели да повиши информираността на младите хора и широката общественост в страната за начините за предпазване от инфектиране с ХИВ и да обори основните митове в тази насока.

Конференция “Корпоративната социална отговорност – тенденции, практики, предизвикателства” ще се проведе от 13:30 до 17:30 часа в Шератон София Хотел Балкан, л. Света Неделя, №5. Официални гости ще бъдат Майкъл Хъмфрис, рководител на Представителството на ЕК в България и Лазар Лазаров, зместник-министър на на труда и социалната политика.

Четиримата български евродепутати, избрани с листата на ДПС - проф. Владко Панайотов, Филиз Хюсменова, Метин Казак, Мариела Баева, и колегите им от Либералния алианс Виторио Проди и Йорго Шацимаркакис свикват работна дискусия на от 17 ч. в сградата на Европейския парламент. Близо 200 учени и индустриалци от Германия, Италия, Финландия, САЩ, Канада, Русия, България, Турция и др. страни са поканени да слушат и да изразят мнение по темата "Нови технологии за по-чиста природа".

Заместник-министрите на отбраната Соня Янкулова и Симеон Николов ще участват в международната конференция „Развитие на офсетната политика в България.” Тя се провежда под патронажа на министър-председателя на Република България Сергей Станишев и е организирана от Атлантическия клуб в България и Информационния център на НАТО в София, съвместно с министерствата на отбраната и на икономиката и енергетиката, и Сдружение «Българска отбранителна индустрия». Конференцията ще се проведе на 28 ноември 2007 г. в Централния военен клуб, София.

Българска стопанска камара ще даде пресконференция от 11.00 ч. на тема „Проблеми пред българския бизнес във връзка с решението на Европейската комисия за намаляване с 37 % на квотата за България за емисии на парникови газове”.

Дирекция «Музеи, галерии и изобразителни изкуства» на Министерство на културата организира в Регионален исторически музей – Пловдив Първа работна среща - семинар за директори и специалисти от регионалните музеи в Южна България на тема: “Добри практики в музейното дело”. Във форума ще участва зам.-министърът на културата Иван Токаджиев.

Българо-германскa работна среща във връзка с подготовката на пилотен българо-германски проект в областта на децентрализираното третиране на отпадъчните води в басейна на река Осъм с финансовата подкрепа на германската Федерална фондация по околна Среда ще се проведе в Конферентната зала хотел Ростов в гр. Плевен. Целта на работната среща е експертен съвет с представители на Федералната фондация по околна среда, Министерството на околната среда на федерална провинция Хесен и ръководството на Камарата на инженерите на Хесен, МОСВ, МРРБ, Басейнова дирекция Плевен да избере 3 пилотни населени места към общини от водосборната област на р. Осъм, в които да бъде реализиран проекта съвместно с български и германски инженери.

От 12.30 часа в зала „Триадица” в Дом 2 на резиденция Бояна ще се проведе пресконференция по повод приключването на проект на Института по публична администрация и европейска интеграция, финансиран по програма ФАР, на тема „Равни възможности в държавната администрация за хората с увреждания, представителите на малцинствата и уязвимите групи”.

В 12,30 часа на пл. Възраждане пред Община Габрово ще бъде връчено дарение от Община Габрово на РСПБЗН-Габрово, получено от Общинската пожарна служба на град Тун, Швейцария, реализирано по проекта за подпомагане и сътрудничество между двете общини. Дарението е хидравлично, режещо и разпъващо устройство за използване при ПТП и инциденти. На церемонията ще се извърши водосвет и демонстрация с полученото дарение.

Фирма "eFellows" дава пресконференция в БТА от 10.00 ч. на тема - успешно изграждане на комуникационната инфраструктура на Интертръст Холдинг. Ново решение за банкова сигурност на българския пазар.

Представянето на книгата на доц. Феим Чаушев и Петко Дойков "Казусът Бенгази: българската дипломация в действие" ще бъде в БТА от 11.00 ч.

Издателска къща "Новата цивилизация" ще представи филм на поета-орфик Никола Гигов - "Мистериите на Орфей" - с оператор Тодор Ялъмов и продуцент Атанас Панчев в БТА от 12.00 ч.

Учредителите на Гражданско сдружение "Диалог за Суходол" дава пресконференция в БТА от 12.00 ч. (в зала № 204).

Health media group дава пресконференция в БТА от 13.00 ч. - на тема: "За повече здраве!" - представяне на постигнатото досега и на новите идеи и проекти, насочени към здравната култура на съвременния българин.

Красимир Премянов от БСП ще представи книгите си “Да не продаваме България така леко” и “Силна политика се прави с алтернативи”. Премиерата ще бъде от 18.00 часа в зала № 8 на НДК.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие юбилейна среща по повод 40 години лицензийонна дейност на „Ел Би Булгарикум” ЕАД. Събитието ще протече под патронажа на министър-председателя Сергей Станишев на 28 ноември 2007 г. в Гранд хотел София от 14,00 часа. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4093 |26.11.2007 Предстоящо на 27 ноември . 0| 4270 |25.11.2007 Предстоящо на 26 ноември . 0| 3914 |22.11.2007 Предстоящо на 23 ноември . 0| 3971 |21.11.2007 Предстоящо на 22 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads