Реклама / Ads
0| 4662 |24.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 септември

.
Провежда се Национален протест на работещите в социалните заведения; група ГЕО протестира срещу безхаберието на властите към замърсяванията от Кремиковци; на конференция разискват може ли България да стане дестинация за елитен туризъм.
 
Пред Министерството на труда и социалната политика и пред Министерството на финансите ще се проведе Национален протест на работещите в социалните заведения в България.

В 14 часа на официално посещение в България пристига министър-председателят на Великото херцогство Люксембург Жан-Клод Юнкер в България. В 14.40 ч. Ще се проведе церемония по официалното посрещане на министър-председателя на пл. „Св. Александър Невски”. От 15.00 ч. Ще се проведе среща „на четири очи” на премиера Сергей Станишев с Жан-Клод Юнкер, а в 16.15 часа двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на МС. Между 16.15 и 16.45 ч. ще се състои подписването на Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата между правителствата на Великото херцогство Люксембург и България за периода 2007-2009 г. В 17.00 ч. Жан-Клод Юнкер ще се срещне с президента Георги Първанов, а в 19.30 ч. Ще бъде дадена официална вечеря от министър-председателя Сергей Станишев в чест на премиера Жан-Клод Юнкер и водената от него делегация.

От 11.00 часа в зала 3 на НДК БСП ще проведе Национално съвещание «Местни избори - 2007 г.» В срещата ще участват кандидати за общински и районни кметове, издигнати и подкрепени от БСП, председатели на общински и областни съвети на БСП, членове на ИБ и ръководството на ПГКБ. На форума ще бъдат министри и зам.-министри, областни и зам.областни управители от квотата на БСП, коалиционни партньори и НПЦ. Заседанието ще бъде ръководено от министър-председателя и председател на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Катя Николова.

София ще бъде домакин на Международната конференция “Концесиите и публично-частното партньорство”. Тя е съвместна инициатива на българското правителство и Програма СИГМА на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Конференцията ще се проведе от 9.30 ч. в зала “София I” на “Кемпински хотел Зографски”.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи две компютърни конфигурации и един лаптоп на Областна администрация - Враца. Техниката ще получи лично областният управител д-р Антонио Георгиев на среща от 14 часа в Дом 2 на Резиденция “Бояна”.

От 10 часа в Министерството на икономиката и енергетиката министър Петър Димитров ще връчи сертификат за инвеститор 1-ви клас на “ЕОЛИКА БЪЛГАРИЯ” АД.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи първа копка на два обекта, както следва: 10.30 часа – Обект: Булевард „Кукленско шосе” в участъка от Митница Пловдив до път ІІ-86 и кръстовище с път ІІ-86 при км 12+430; 11.10 часа – Пазарджишка шосе – 6- ти км.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще говори на откриването на международната конференция “Устойчиво развитие в сектора на недвижимите имоти”, организирана от Colliers International. Събитието е от 9.30 часа в зала “Мусала” на хотел “Хилтън”.

Министерството на образованието и науката ще представи социологическо проучване на тема: „Нагласи и потребности от обучението на директори в училища и детски градини”. Представянето е утре, 25 септември, от 11.00 часа, в Конферентен център на МОН, седми етаж.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 11 ч. с представители на Движението на младите учени от БАН и университетите в България „2х & 3х”. По време на срещата младите учени ще представят на Бойко Борисов предложения за приложение на науката в дейността на Столична община. Срещата ще се състои в сградата на общината.

НДСВ и Фондация „Фридрих Науман” организират семинар за кандидати за кметове и общински съветници от гр. Пловдив и областите Пловдив и Смолян. Семинарът е на тема „Организация и роля на местното самоуправление” и ще се проведе в зала „Тракия” на хотел „Тримонциум” от 17:00 ч.

В 15 часа ще се проведе среща на председателя на Народното събрание Георги Пирински с министър-председателя на Валония Руди Демот

“Бритиш Американ Табако България” инициира обучение по идентификация на фалшиви цигари съвместно с “Джей Ти Интернешънъл” С.А. и Агенция “Митници”.

Преговорите по Националния рамков договор между Български лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса ще продължат от 13.00 ч в зала 38, ет. 2 на Центъра по хигиена, бул. Акад. Иван Гешов 15.

От 11.00 ч. в изложбена зала «Средец” на Министерството на културата ще се състои пресконференция, посветена на започващите Европейски дни на наследството – 2007 в България. 

РИОСВ – София ще извърши проверка на площадките за балиране и временно съхранение на балираните отпадъци на София.

От 9.00 часа в зала “Пленарна” на община Варна ще се проведе семинар на тема “Испанският опит в изготвянето и изпълнението на проекти по Европейски фондове”. Испанското посолство е организатор на проявата, а община Варна – съорганизатор.

 КТ “Подкрепа” ще даде пресконференция по повод учителската стачка и предстоящите стачки на работещите в други браншове.

Група ГЕО ще протестира в 11.30 часа пред МОСВ срещу безхаберието на властите към замърсяванията от Кремиковци.

ВАС ще гледа делото на Групата Граждански Екологични Организации срещу и кмета на София за софийските отпадъци. 

В 13 часа ще се проведе пресконференция-отчет в клуба на ССД на ул.”Княжеска”. На нея общинските съветници от ВМРО, Гергьовден и ССД инж.Искрен Веселинов, инж.Стефан Бучаков, Евгени Игнатов, Елисавета Бенкова и Ирена Петрова ще говорят за свършеното от тях като общински съветници през изтеклия мандат на ОбС-Русе.

От 11.00 часа в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция по повод предстоящия ІV Международен икономически форум “Инвестиции в околната среда за по-добро качество на живот”, организиран от Български икономически форум.

“Овергаз” ще представи в община Габрово проект за газификация на града. Събитието ще се проведе от 11 часа в Ритуалната зала на общината. 

От 11:00 часа в зала Сердика на хотел «Арена ди Сердика» ще се проведе пресконференция по повод на първата конференция на Световната асоциация на туристическите агенции у нас на тема: “България – дестинация за елитен туризъм”.

Деня на Големия регион под мотото "Сътрудничество без граници" ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа в Конгресен център, зала "България", в рамките на Международния технически панаир в гр. Пловдив. В 12.15 часа ще бъде дадена пресконференция.

Корпорация Informatica, водещ доставчик на софтуер и услуги за интеграция на данни, ще представи своите решения и възможностите, които дават на клиентите в областта на „Качеството на данни за големи и среден тип организации”. Организатори на събитието са Informatica, фирма Глобал Консултинг - официален представител на продуктите на Informatica за България, с подкрепата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. Гост лектор – Денис Уолах. Работната среща ще се състои от 10.00 ч. в зала София, Гранд Хотел София.

За осми пореден път Несебър ще бъде домакин на Балканския фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши. Официалното откриване на фестивала е от 18 ч. в киносалона на читалище “Яна Лъскова”. Кинофестивалът се провежда под патронажа на Зорка Първанова и с любезното съдействие на Община Несебър. Основен организатор е Международната фондация “Златна Амфора”.

В 13.30 часа Асоциацията на българските фермери ще даде пресконференция в БТА.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3926 |23.09.2007 Предстоящо на 24 септември . 0| 4191 |20.09.2007 Предстоящо на 21 септември . 0| 4198 |19.09.2007 Предстоящо на 20 септември . 0| 4456 |17.09.2007 Предстоящо на 18 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads