Реклама / Ads
0| 4269 |25.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 26 ноември

.
Среща се Работната група по парламентарното сътрудничество на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа; започват семинари за енергийна ефективност в малките и средните предприятия; честват 100-годишнината на Храма Св. Николай Чудотворец.
 

 

На 26 и 27 ноември 2007 г. министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще присъства на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел. По програма се очаква ЕК да представи Съобщение за подготовката за преглед на реформата на Общата селскостопанска политика /ОСП/.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще даде старт на Третия централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация от 9.00 часа в Клуб Мания 4 в Sky City Center. Регистрация за участие в конкурса са направили 617 души.

От 10 часа, в зала «Изток» на Народното събрание, ще се проведе среща на Работната група по парламентарното сътрудничество на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа.

От 23 до 30 ноември 2007 г. в шестте района за планиране ще се проведат семинари, посветени на енергийната ефективност в малките и средните предприятия. Семинарите са част от проекта „Повишаване на културата за ефективно потребление на енергия в малките и средните предприятия, който Министерството на икономиката и енергетиката изпълнява в рамките на Комуникационната стратегия на България за членство в ЕС.Лектори ще бъдат представители на Дирекция „Енергийна ефективност и опазване на околната среда” в МИЕ и на Агенцията за енергийна ефективност. Предвижда се по време на семинарите да бъдат представени и добри практики от страна на предприятия, осъществили проекти за по-висока ефективност при потреблението на енергия.

Военноапелативният съд ще гледа делото срещу бившия шеф на КАТ Илия Илиев от 10.00 часа

На официално посещение пристига делегация от Провинция Райланд-Пфалц /ФРГ/, ръководена от г-н Норберт Вайзе – главен прокурор на Кобленц. Тя е тук по покана на главния прокурор на Република България Борис Велчев. От 15.30 ч. в Конферентната зала на Съдебната палата в София ще се подпише Декларация за правно сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Главната прокуратура – Кобленц, Провинция Райланд-Пфалц. Поканват се представители на медиите да присъстват на срещата, както и на пресконференцията, която ще се проведе непосредствено след това в същата зала. В рамките на това посещение на 27 ноември 2007 г. от 11.00 ч. в Пловдив предстои подписване на Споразумение за партньорство между Апелативната прокуратура – Пловдив и Главната прокуратура – Кобленц. Посещението ще приключи на 29 ноември.

Трите най-големи работодателски организации – БСК, БТПП и КРИБ, ще дадат пресконференция, на която подробно ще изложат позициите си след срещите с ръководствата на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика на Народното събрание. В пресконференцията ще участват председателите на трите организации - Божидар Данев, Божидар Божинов и Иво Прокопиев. Пресконференцията ще се състои от 13 часа в БТА.

Федерация „Открит форум в БСП“ ще даде пресконференция на 13.00 часа в обновения пресклуб СОФИЯ ПРЕС на ул. Славянска 29, ет. 7. Темата на срещата с журналисти ще бъде „На къде отива БСП и как да излезе от кризата“. Участие ще вземат Красимир Премянов – председател на Федерация „Открит форум в БСП“, Орлин Димов, Ваня Иванова и Димитър Гронев.

Новият Колективен трудов договор на БНР е повод за среща между генералния директор на БНР Валери Тодоров и председателите на КНСБ – Желязко Христов, КТ „Подкрепа” – Константин Тренчев и Снежана Тодорова – председател на Синдиката на Българските журналисти. Освен чувствителното финансово увеличение на заплащането за нощен труд, с новият колективен трудов договор ръководството на БНР значително увеличава дните отпуск в случаите на кръводаряване и отглеждане на повече от две деца. Сред останалите социални удобства, които ръководството на БНР е изградило за служителите си, е и нов компютърен център за преквалификация. Срещата между синдикатите и Валери Тодоров ще се състои от 11,00 ч., в кабинета на генералния директор на БНР, и е отворена за журналисти.

СГС ще гледа от 10 часа делото срещу Ст. Гюров. В половин час по-рано ще бъдат гледани и дела по случая “Демби” и за фондация Демокрация.

В София в рамките на честването на 100-годишнината на Храма Св. Николай Чудотворец (Руската църква) ще се състои презентация на две православни издания от Русия, публикувани на български език.
Тя ще се проведе от 15.00 ч. в една от залите на Московския културно-делови център (Дом на Москва в София), ул. "Г.С. Раковски" 92.

Подписването на договора за рефинансиране на проект между Европейската банка за възстановяване и развитие и ВЕЦ „Своге” ще се състои от 17:00 часа в офиса на ЕБВР в София, ул. „Московска” 17.

Режисьорът на най-новия игрален български филм „Кажи „Здравей“ на татко!„ – Ники Илиев и екипът му ще дадат пресконференция на от 12.00 часа в обновения пресклуб СОФИЯ ПРЕС. Темата на срещата с журналисти ще бъде премиерата на филма „Кажи „Здравей“ на татко!“, по пиесата на Анна Петрова. В пресконференцията ще вземат участие Ники Илиев – режисьор на филма, Бойко Илиев – продуцент и сценарист на филма, Симона Попова – главна актриса във филма, Анна Петрова, Ирина Първанова – Раши, Светломир Радев.

В читалище “Славянска беседа” от 18.30 часа ще бъде представена книгата на Зденка Тодорова "Светилища, разделени с граници" и ще бъде излъчен документалният филм за Цариброд “Докъдето погледът ти стига”.

БСК, Нов български университет и испанската консултантска компания MTMGRUP организират конференция на тема: „Европейските фондове и перспективите за българските граждани”, която ще се проведе от 14.00 ч. в зала 118 на НБУ. Лектор на конференцията ще бъде г-н Манел Риера, Главен изпълнителен директор на MTMGRUP. Модератори ще бъдат: Доц. Ботю Захаринов – Департамент „Наука и околна среда” на НБУ, и Г-н Петър Денев – Главен секретар на БСК. Конференцията се подкрепя медийно от Асоциацията на испаноговорящите журналисти.

Центърът за кариерно развитие на Европейския колеж по икономика и управление организира среща на студенти с представители на търговската компания „Практикер”. Тя ще бъде от 10,00 ч. в Зала 1 на Европейския колеж.

На 26. 11.2007г. от 11:00 часа в Заседателната зала в сградата на община Кюстендил ще се проведе пресконференция с участието на представители от общината и Община Щип (Македония). На пресконференцията ще бъдат представени резултатите от проекта на кюстендилска община “Стимулиране и популяризиране на развитието на еко-туризма и културния туризъм в трансграничния регион Кюстендил-Щип”, който е реализиран с партньорството на община Щип и е финансиран по програмата ФАР на Европейския съюз.

Д-р Койчо Белчев ще представи книгата си „Тютюнът в България” в литературното кафене на книжарница „Хеликон” в Бургас от 18.00 часа.

ВМРО – Русе организира факелна стража, като по този начин членовете и симпатизантите на ВМРО ще изразят протеста си срещу позорния за България Ньойски мирен договор, от чието подписване се навършват 88 години на 27.11.2007г. Събитието ще се състои от 17 часа, пред Паметника на Свободата в гр.Русе, Ще присъстват лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и областният председател Искрен Веселинов.

Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО в Рим (АЗКОН България), във взаимодействие с Министерството на отбраната на Република България и Посолство на САЩ в София от 17:00 часа в ритуалната зала на Общинския Съвет в Сунгурларе, среща с обществеността от града и региона за обсъждане новите аспекти на българо – американското военно сътрудничество през 2007 – 2008 г. с акцент върху въпросите свързани с предстоящото пристигане и дислоциране на подразделения от Въоражените Сили на САЩ в региона, и произтичащите от това перспективи за икономическо развитие на община Сунгурларе.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3911 |22.11.2007 Предстоящо на 23 ноември . 0| 3968 |21.11.2007 Предстоящо на 22 ноември . 0| 4057 |20.11.2007 Предстоящо на 21 ноември . 0| 4083 |19.11.2007 Предстоящо на 20 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads