Реклама / Ads
0| 3870 |02.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 септември

.
Премиерът прави символичната първа копка за изграждането на АЕЦ „Белене”; фермерите от цялата страна ще протестират по места в 14 общини; представят първия брой на българското списание “Фото видео салон”.
 

 

От 11:00 часа в сградата на Информационния център на Министерство на отбраната ще се проведе пресконференция за предстоящата международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа - Публично-частното партньорство и критичната инфраструктура”.

В 11.30 ч. в Посолството на Руската Федерация в Република България ще се състои пресконференция на тема „За равносметката от заседанието на Съвета на Евросъюза”.

Национален алианс на хората с редки болести организира пресконференция на от 10.00 ч. в залата на БТА.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представено новото ръководство на в. “Българска армия” както и новата концепция на вестника, който започва да излиза като седмичник от 1 септември 2008 г.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. “Граф Игнатиев” №4, 1-ви етаж, ще бъде представен първият брой на българското списание “Фото видео салон” - издание за фотография, изкуство и техника.

В 12.00 часа министър-председателят Сергей Станишев ще направи символичната първа копка за изграждането на АЕЦ „Белене”. На церемонията ще присъстват министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, депутати, дипломати, представители на главния изпълнител „Атомстройекспорт”, на подизпълнителите - френската „Арева” и немската „Сименс”, и др. В 13,15 ч. е предвидена пресконференцията за медиите.

По повод 6 септември - Ден на Съединението и празник на Пловдив община Пловдив организира безплатен концерт в Античния театър за жителите и гостите на града. От 20,30 часа ще бъде представен музикално-историческия спектакъл „България през вековете” на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

В 11.30 ч. в Посолството на Руската Федерация в Република България ще се състои пресконференция на тема „За равносметката от заседанието на Съвета на Евросъюза”.

В 10.00 ч в Заседателна зала на община Пловдив ще се проведе пресконференция с участието на зам.-кмета по образование и наука, култура и туризъм, спорт и младежки дейности Георги Шопов и Георги Янев - директор на дирекция „Образование и наука”.

В изпълнение на плановете за подготовка на подразделенията на Противовъздушната отбрана на Българската армия, на зенитния полигон на ВВС-Шабла до 5 септември включително от 8 до 19 часа ще бъдат проведени зенитни бойни стрелби.

От 18.00 ч. оркестри от Плевен, София, Сливен, Стара Загора, Карлово и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски ще изнесат самостоятелни концерти.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов и вицепремиерът и министър по усвояването на европейските средства Меглена Плугчиева ще се срещат с европейския комисар по земеделие Мариан Фишер Бойл в Брюксел. Вицепремиерът ще се срещне и с еврокомисаря по разширяването Оли Рен и с представители на Генерална Дирекция „Регионална политика” в Европейската комисия.

Продължава официалното посещение на министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова в Москва по покана на кмета Юрий Лужков.

Фермерите от цялата страна ще протестират по места в 14 общини.
Очаква се протестиращите да блокират пътища с техника и жива сила. В протеста ще се включат зърнопроизводители, птицевъди и млекопроизводители.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4024 |01.09.2008 Предстоящо на 2 септември . 0| 3887 |31.08.2008 Предстоящо на 1 септември . 0| 4107 |28.08.2008 Предстоящо на 29 август . 0| 3956 |27.08.2008 Предстоящо на 28 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads