Реклама / Ads
0| 4199 |03.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 декември

.
Продължава посещението на президента Първанов в Йордания; заседава Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси; обсъждат легализирането на проституцията в България; депутатите мътят държавната агенция за национална сигурност.
 

 

По покана на крал Абдула Втори президентът Георги Първанов, придружаван от съпругата си Зорка Първанова, е на посещенение в кралство Йордания.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси, което ще се проведе в Брюксел. На заседанието ще се обсъди прилагането на мерките от Пакта за стабилност и растеж и по-специално отражението на Есенните прогнози на Европейската комисия върху бюджетното наблюдение на държавите-членки с открита процедура по прекомерен дефицит. В рамката на тази група въпроси финансовите министри ще обсъдят и бъдещия преглед през 2008 г. на Програмите за стабилност и Конвергентните програми.

От 10:00 до 14:00 часа, в хотел „Шератон” Национална комисия за борба с трафика на хора организира кръгла маса на тема "За и против легализирането на проституцията в България в контекста на трафика на хора – гледни точки и добри практики". Събитието е част от инициативата по повод отбелязване на международните 16 дни за борба с насилието над жени. Кръглата маса ще открие Христо Манчев, заместник-главен прокурор на Р България и член на Националната комисия за борба с трафика на хора. На събитието ще присъстват Иванка Христова, заместник министър на Министерство на труда и социалната политика, Н. Пр. Тове Скарстейн, Посланик на Кралство Норвегия, Антоанета Василева, секретар на Националната комисия за борба с трафик на хора и др. Експерти от Швеция, САЩ, Холандия, Великобритания и Норвегия ще споделят своя опит с легализиране или криминализиране на проституцията.

От 14.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде обсъден на второ четене законопроектът за държавната агенция за национална сигурност.

Двудневен семинар „Икономически просперитет и социално благоденствие чрез равни възможности за всички” организира Българската стопанска камара на 4 и 5 декември в сградата на БСК. Семинарът е предназначен за журналисти и се финансира от Европейската комисия в рамките на Европейската година на равните възможности за всички `2007. Лектори ще бъдат доц. Лилянда Еленкова и Даниела Симидчиева.

Национална конференция на тема “Застаряването на населението - предизвикателство за цялото общество” ще се проведе от 9.30 ч. в зала “София” на Българския Червен кръст. Конференцията се организира съвместно от Българския Червен кръст и Министерството на труда и социалната политика и е под патронажа на Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика. В дискусията по темата ще участват представители на Европейската комисия, МТСП, Министерство на здравеопазването, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, БЧК, общинската власт, НПО, дипломати, гости от Австрийския и Швейцарския Червен кръст.

От 13.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка с нарушения в изборния процес в община Берковица на изборите на 28.10.2007г. и 4.11.2007 г. В пресконференцията ще участват жалбоподателите, които атакуват решенията за определяне на изборните резултати - 7 човека от различни политически партии.

Заседание на Управителния съвет на Българската стопанска камара ще се проведе от 11.00 ч. в заседателната зала на БСК . Ще бъде обсъден проект за промяна на Устава на БСК, както и проект на бюджет на организацията за 2008 г. На дискусия ще бъдат подложени и други организационни въпроси. Ще бъдат предложени за утвърждаване решения на Изпълнителното бюро на БСК, приети през второто полугодие на 2007 г. Заседанието е закрито.

От 14:00 часа във фоайето пред кино салона на „Позитано” 20 председателят на ВС на БСП Сергей Станишев ще връчи на среща-коктейл наградите на спечелилите в тазгодишния конкурс за студентски стипендии „Ново поколение” за учебната 2007г.-2008г. Съвместно с вестник „Дума” ще бъде връчена и наградата на името на Стефан Продев за студент от специалността Журналистика и масови комуникации.

Българската телевизия за туризъм Травъл ТВ и Организационния комитет на кампанията канят представителите на средствата за масова информация на конференцията „България - рай и за българите”. Конференцията ще се проведе от 10.00 до 12.30 часа в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика”.

От 9.00 ч. в зала 3 в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в България ще се проведе национална конференция „Индустриалната собственост в България една година след присъединяването към Европейския съюз“, организирана от Патентното ведомство на Република България със съдействието на ФНТС, Алианса по интелектуална собственост в областта на фармацията, химията и биологията и Съюза на изобретателите в България.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще поздравят личния състав на 5-та Шипченска бригада – гр. Плевен по случай 60-та годишнина от създаването й. Двамата ще наградят военнослужещи, отличили се при изпълнение на войнския си дълг. На тържествената церемония ще присъстват и командващият Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев, висши офицери от Сухопътни войски и Генералния щаб на Българската армия и ветерани.

Делегация на Министерството на културата, водена от Невяна Малчева, началник на кабинета на министъра, ще присъства в Братислава на откриването на изложбата на изтъкнатия български художник проф. Стоян Стоянов – Течи /1941 – 2004/ . Изложбата ще бъде открита в залите на Българския културен институт в Братислава. На откриването ще присъства и Мария Кунчева, съпруга на художника.

Ще бъдат представени резултатите от Програмата за международно оценяване на компетентности, формирани в обучението по природни науки при 15-годишните ученици - PISA 2006. Представянето ще стане в 13.00 часа в Конферентния център на МОН, залата на VII етаж. То ще бъде направено от директора на Центъра за контрол и оценка на качеството на образованието Неда Кристанова.

Под мотото “Селското Стопанство и всичко за него” ще се проведе тринадесетият Национален аграрен семинар, организиран от “Добрички панаир” АД с изключителното съдействие на Министерството на земеделието и продоволствието, ДФ “Земеделие” и Националната асоциация на зърнопроизводителите. Семинарът ще се проведе от 4 до 6 Декември 2007 в курортен комплекс “Златни пясъци”. На откриването ще присъства и министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил, а от 13 часа ще даде пресконференция на тема “Държавната политика в областта на земеделието”. Той ще участва в кръгла маса, на която ще се обсъдят перспективите, предимствата и недостатъците на българското земеделие на европейския пазар.

Областната епизоотична комисия във Видин ще заседава във връзка с констатираното огнище на инфлуенца по птиците на територията на Румъния и опасността от проникване на заболяването на българска територия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4344 |02.12.2007 Предстоящо на 3 декември . 0| 4256 |29.11.2007 Предстоящо на 30 ноември . 0| 4204 |28.11.2007 Предстоящо на 29 ноември . 0| 4205 |27.11.2007 Предстоящо на 28 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads