Реклама / Ads
0| 4332 |04.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 септември

.
Финансовият министър се отчита за дейността си; започват празненства по случай Съединението; кандидат-кметската кампания набира сили; учителите обсъждат стачната готовност.
 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с министъра на външните работи на Таджикистан и с президента.

Министърът на финансите Пламен Орешарски и екипът му ще представят отчет за дейността на министерството за втората година от управлението на настоящото правителство. Събитието ще се проведе в зала “Колегиум” на Министерство на финансите от 14.00 часа.

Три договора по инфраструктурни проекти за строителство и техническа помощ ще бъдат подписани от 11.00 часа в Гранд хотел „София”.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва на 5 септември 2007 г. в тържествената заря-проверка в град Съединение по случай 122-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На площад “Съединение” Георги Пирински ще приеме строя и ще поздрави почетните роти на Българската армия. Председателят на парламента ще произнесе слово по повод годишнината.

В Пловдив ще има редица прояви по случай Съединението. Шести международен авиационен фестивал „Небе за всички” ще се проведе на 5 и 6 септември на Летище „Пловдив. В първия ден от 10.30 до 11.30 ч. може да бъде разгледана наземната експозиция. Откриването на фестивала е в 11.30 ч. От 12.00 ч. до 15.30 ч. гражданите ще могат да видят въздушните демонстрации на „Червените стрели” от Англия, на „Патрул дьо Франс”, както и въздушни демонстрации на леки самолети и вертолети. На 6-ти септември демонстрациите започват в 11.00 ч. и до 14.00 ч. ще бъдат представени отново въздушните изпълнения на „Патрул дьо Франс”, както и на леки самолети и вертолети.
Официалното откривана на Дома на пловдивския спортист ще бъде на 5 септември на пл. „Централен”1 в 19.00 ч
Тържественият концерт по повод Празника на Пловдив е на 5 септември от 20.30 ч. на Античния театър. Входът е свободен. За пловдивчани и гостите на Пловдив ще пеят, свирят и танцуват фолклорните ансамбли „Тракия” и „Пирин”.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще бъде на посещение в Канада. Той ще участва в годишната конференция на Военния комитет на НАТО на ниво началници на генерални щабове, която ще се състои в периода 6-9 септември 2007 г. в гр. Виктория.

Заместник-министър Феим Чаушев и посланикът на Иран в България ще подпишат Програма за обмен в областта на културата, науката, образованието, спорта и туризма между Република България и Ислямска република Иран за периода 2007-2009 г. Церемонията по подписването ще бъде на 5 септември 2007 г . от 11.00 часа в зала “Договори” на МВнР.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие от 11.00 ч. покрит пешеходен мост над бул. „Александър Малинов” в ж.к „Младост” .

БСП ще се регистрира за участие в Местни избори 2007. В 9.30 часа документите на партията в ЦИК ще внесат председателят на ВС на БСП Сергей Станишев, главният секретар на ВС на БСП Димитър Дъбов, председателят на Националния предизборен център Евгений Узунов, членът на ИБ на БСП Румен Петков и зам.-председателят на НПЦ Катя Николова.

От 14.00 часа, членовете на Софийската градска организация на ВМРО – БНД, Македонският научен институт и Студентско дружество на българите в Македония „Вардаръ” ще се поклонят пред паметника на Иван Михайлов в Борисовата градина в столицата. На 5 септември се навършват 17 години от смъртта на легендарния водач на ВМРО.

От 11.00 часа в клуба на ССД на ул.„Княжеска”№33 ще бъде дадена пресконференция от местните структури на ВМРО, “Гергьовден” и ССД по повод предстоящите местни избори в Община Русе.

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря с холандския министър на правосъдието Ернст Хирш Балин, който е на официално посещение у нас.

От 10.30 ч. в зала “Средец” на “Шератон София Хотел Балкан”, гр. София, пл. “Света Неделя” №5, ще се проведе Учредителното събрание на Националната конфедерация на туристическата индустрия. Пресконференцията след Учредителното събрание ще бъде от 13.00 ч. в зала “Средец”.

От 8.30 часа министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще открие Петата международна научна конференция „Размножаване на декоративни растения” в парк-хотел „Москва”.

Заседанието на Висшия съдебен съвет ще се проведе от 10.00 часа в сградата на ВСС.

От 11 часа в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция.

От 10.00 часа в Централата на КТ “Подкрепа” ще се проведе заседание на Националния синдикален съвет на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”, на което ще се обсъди стачната готовност в страната и ще се вземе решение относно провеждането на стачни действия.

Община Чепеларе, която е бенефициент по проект “Древният път в Родопите – път към бъдещето на Чепеларе и Авдира” по програма ФАР, ще представи от 14.00 часа началото на археологическите проучвания и разкопки на крепостта Заград .

Публичен отчет на софийските граждански организации и на Гражданския общински съвет за дейността им през последните 4 години ще бъде направен от 12 часа в БТА.

Българската национално-патриотична партия - мандатоносител на партия "Атака", и ПК "Екогласност" дават пресконференция в БТА от 13.00 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4031 |04.09.2007 Предстоящо на 4 септември . 0| 3796 |02.09.2007 Предстоящо на 3 септември . 0| 3930 |30.08.2007 Предстоящо на 31 август . 0| 4168 |30.08.2007 Предстоящо на 30 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads