Реклама / Ads
0| 4439 |07.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 ноември

.
На 8 ноември - Деня на Западните български покрайнини - заседава кабинетът; предоставят информация за разкриването на две тежки криминални престъпления; българските полицаи празнуват професионално; 400 деца приготвят здравословно меню с помощта на професионални готвачи.
 

Президентът Георги Първанов, придружаван от съпругата си Зорка Първанова, е на официално посещение в Катар.

Правителственото заседание ще се проведе от 10.00 ч.

Премиерът Сергей Станишев ще бъде домакин на чешкия си колега Мирек Тополанек, който пристига на двудневно официално посещение у нас. Програмата на чешкия премиер ще започне с церемония по официалното му посрещане на площад „Св. Александър Невски” и полагане на венец пред Паметника на незнайния воин. Гостът ще разговаря с председателя на Народното събрание Георги Пирински и ще вземе участие в българо-чешки бизнес форум. От българска страна на форума ще присъства външният министър Ивайло Калфин. Премиерът Тополанек и водената от него делегация ще посетят завода на „Балкан Саст” и централата на ЧЕЗ-България в столицата. Следобед министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне със своя гост Мирек Тополанек. Двамата премиери ще разговарят „на четири очи”, след което ще се включат в пленарните разговори между водените от тях делегации. След приключването им те ще дадат съвместна пресконференция в Министерския съвет.

На пресконференция от 13 часа в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи ще бъде представена информация за работата на полицията в разкриването на две тежки криминални престъпления, едното от които извършено на територията на столицата, а другото - в района на ОДП-София.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е на работно посещение в Москва. Посещението е по покана на министъра на промишлеността и енергетиката на Русия Виктор Христенко. По време на срещата с него ще бъдат обсъдени актуални теми от икономическото и енергийното сътрудничество между двете страни. На 8 ноември са предвидени и срещи със Сергей Кириенко - президент на Росатом, както и с ръководството на Газпром.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с проф. Карло Ризуто, председател на Европейския стратегически форум по научноизследователски инфраструктури (8.45 часа, МОН).
Двамата ще обсъдят новата европейска пътна карта за изследователски инфраструктури 2008, добри практики в двете страни, както и параметри на предстоящия конкурс по направление “Изследователски инфраструктури” на Седма Рамкова програма на ЕС. Същия ден, заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева ще открие Национална информационна среща „Изследователски инфраструктури”(9.00 часа, хотел Арена Ди Сердика, зала Арена).

Информационен продукт „Електронно гише на предприемача” ще бъде представен на семинар, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Р България и Българската стопанска камара, на 8 ноември, в БСК ул. Алабин 16-20, ет.1, от 9.00 до 12.30 ч.

SeeNews, доставчик на бизнес информация от Югоизточна Европа, заедно с International University College организират първия Форум за бизнес информация в България Business Information Forum, който ще се проведе в Гранд Хотел София. Откриването е от 9.00 ч.

На 8 ноември е професионалният празник на българските полицаи.

Административен съд – София-област ще разгледа: административно дело, образувано по жалба от Коалиция “Евророма – ДПС” срещу решение на ОИК - Самоков за определяне на резултатите от проведените на 28.10.2007 г. местни избори за избиране на общински съветници. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание от 14.00 ч. в Съдебната палата, зала № 2, партер; адм. дело, образувано по оспорване от политическа партия “Движение за права и свободи” против решение на ОИК - Елин Пелин за избор на общински съветници. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно от 14.30 ч. в Съдебната палата, зала № 2, партер. адм. дело, образувано по жалба на Предизборна коалиция “Нова Сливница” срещу Решение на ОИК - Сливница за избор на общински съветници. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание от 13.30 ч. в Съдебната палата, зала № 2, партер.

Програмата на ООН за развитие /ПРООН/ и ББСС Галъп Интърнешънъл ще представят на пресконференция в БТА от 11.00 ч. резултатите от изследването "Икономическа конкурентноспособност и младите в България".

Българското хирургическо дружество и Българското дружество по история на медицината дават пресконференция
в БТА от 12.00 ч.

От 16.00 часа в големия салон на БАН, ще бъде тържествено отбелязан 60-годишният юбилей на Института по невробиология при БАН.

В 09.00 часа в НДК, зала 6 вицепрезидентът Ангел Марин ще открие ХІ-ия Конгрес на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на конференция на тема: „Интермодалният транспорт и логистиката в Югоизточна Европа”. Събитието ще се проведе от 12.00 ч. в Кемпински Хотел Зографски София. По време на форума ще бъдат връчени „Европейските награди за интермодален транспорт за 2007 година”.

"Културните емблеми на ХХ век” е темата на лекцията, която проф. дфн Клео Протохристова ще изнесе от 13 ч. в зала 2 на Европейския колеж по икономика и управление. Проф. Протохристова е преподавател по антична и западноевропейска литература в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, ръководител на катедра „История на литературата и сравнително литературознание” към Филологическия факултет на висшето учебно заведение.

Депутатът от Руската Дума генерал Валентин Варенников пристигна в България за наградите „Златна Лира”, съобщи композиторът Кирил Икономов – председател на комисията по поп музика към Съюза на музикалните дейци.
Церемонията по официалното връчване на статуетките ще се състои утре, 8 ноември, четвъртък, от 19 часа в голямата бална зала на Централния военен клуб.

Посланикът на Ирландия в България Джефри Кийтинг ще дари разнообразна колекция от над 80 книги на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в 11.00 ч. Дарението включва ирландска художествена литература, биографии и книги с историческа, политическа, обществена, езикова, географска и археологическа тематика.

От 12.00 часа в конферентна зала „Пирин” на хотел „Холидей ин” в Бизнес парк София, „Кериър БГ” ще представи инвестиционните си намерения и темповете за изграждане на собствена мрежа от вида „от точка към много точки” по технологията WiMAX.

Заместник-министър Евгения Колданова ще участва в Белфаст в конференция на тема “Българското членство в ЕС - предизвикателства и възможности”. В конференцията ще участват представители на фирми и институции от България и Северна Ирландия, на местните власти в Белфаст, на Търговско-промишлената камара в Северна Ирландия. Евгения Колданова ще запознае аудиторията с политическата и икономическата ситуация в България, основните приоритети на страната ни след 1 януари 2007 г., както и с българското участие в изпълнението на европейския дневен ред.

Председателят на Асоциацията на българските села (АБС) – Борислав Борисов ще проведе работни срещи в Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел, на които ще бъдат дискутирани проблемите пред българските села. Срещите са организирани от Евродепутата от ГЕРБ и член на Европейската комисия по земеделие и развитие на селските райони – Петя Ставрева.

Близо 400 деца от столични училища на 8 ноември, четвъртък от 11.00 часа в кино Арена Младост ще приготвят здравословно детско меню с помощта на професионални готвачи от „Евро-Ток България”. Така ще бъде отбелязан Европейският ден за здравословна храна и готвене с децата, който се провежда за първи път в страните от ЕС. Събитието ще бъде открито от ръководителя на Представителството на Европейската комисия у нас Майкъл Хъмфрис.

От 8 до 10 ноември 2007, по покана на Нов български университет за тридневен семинар пристига световноизвестният композитор и философ проф. д-р Райнер Бишоф. На 8, 9 и 10 ноември от 10.30 - 12.30 ч. Зала 501, Нов български университет той ще участва в семинар на тема „Духът на Нововиенската школа”. 

Райфайзен Интернешънъл организира конферентен разговор, на който ще бъдат представени резултатите за третото тримесечие на 2007г., който ще се проведе в от 12 ч. Резултатите ще бъдат представени от главния изпълнителен директор Херберт Степич и от главния финансов директор Мартин Грюл.

На 8 ноември се отбелязва Денят на Западните български покрайнини. По традиция ВМРО – Българско национално движение ще организира концерт на ансамбъл „Гоце Делчев” за българите в Босилеград. Концертът ще се състои в четвъртък в Културно-информационния център на българското малцинство в Босилеград от 19.00 часа местно време.

От 16:00 часа в сградата на пл. “Княз Александър Батенберг” 1, зала 456. Светослав Спасов, председател на Комисията по въпросите на децата младежта и спорта свиква редовно заседание на комисията, на което ще се обсъжда Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2008 г., внесен от Министерския съвет на 31.10.2007 г. в частта му за децата, младежта и спорта.

От 19. ч. в Сатиричен театър “Алеко Константинов” ще се проведе вечер – възпомененание в памет на Ясен Пехливанов.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3971 |06.11.2007 Предстоящо на 7 ноември . 0| 3793 |05.11.2007 Предстоящо на 6 ноември . 0| 4288 |04.11.2007 Предстоящо на 5 ноември . 0| 4182 |01.11.2007 Предстоящо на 2 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads