Реклама / Ads
0| 4086 |08.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 октомври

.
Президентът Първанов и съпругата му посещават кралски особи в Швеция; финансовият министър Орешарски "седенкува" в Люксембург; продължават преговорите между експерти, синдикати и Министерство на финансите във връзка с учителската стачка.
 

По покана на крал Карл ХVI Густав президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова ще направят държавно посещение в Кралство Швеция от 9 до 11 октомври 2007 г. В делегацията, придружаваща държавния глава, са министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министърът на отбраната Веселин Близнаков, заместник-министърът на културата Иван Токаджиев, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова, секретари и съветници на президента. Държавният глава ще бъде придружен и от бизнес делегация.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков заминава на четиридневно официално посещение в Германия по покана на своя колега – генералния инспектор на въоръжените сили на Федерална република Германия генерал Волфганг Шнайдерхан. В рамките на визитата генерал Златан Стойков ще посети Командването за военни операции и Пехотното училище в Хамелбург и ще се има срещи в Министерството на отбраната на ФРГ.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/, което ще се проведе в Люксембург.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на откриването на новия разменно сортировъчен център на „Български пощи” ЕАД в София, където ще бъде даден старт на разменно сортировъчните машини на най-модерния пощенски логистичен център на Балканите. Очаква се на официалното откриване на БРСЦ да присъства Министър-председателят на Република България Сергей Станишев, както и Ингемар Перссон - Генерален секретар на ПостЮроп. Събитието ще се състои от 14 часа в БРСЦ, кв. „Нова Враждебна”.

Председателят на Държавната агенция за туризът Анелия Крушкова ще участван в церемония по награждаването на депутати от Европейския парламент с най-голям принос през изтичащата политическа година в различни категории, между които здравеопазване, околна среда, наука и технологии, правосъдие и човешки права и др. Крушкова ще връчи наградата на избрания европарламентарист в категорията “За най-голям принос в областта на културата и опазването на културното наследство”. Церемонията по награждаването ще се състои от 19.00 часа в Брюксел

От 14.00 часа ще продължат преговорите в Министерство на образованието и науката между експерти на ведомството, синдикатите и Министерство на финансите.

От 13.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция по случай Световния ден за борба с остеопорозата във връзка с изграждане на първата “ОСТЕО ПЪТЕКА” в Панчарево и официалното отриване на първия Маршрут на здравето. Ще се изнесе информация за предстоящото Шесто национално изложение, под патронажа на г-жа Зорка Първанова, за храни, хранителни добавки, помощни и измервателни средства в рамките на световната кампания “BEAT THE BREAK. Участници в пресконференцията ще бъдат заместник-кметът на София Йорданка Фъндъкова, Мая Гешева – Асоциация “Жени без остеопороза”, Диана Кишкинова – управител на Thorn Spring, реализатор на проекта и знаменити личности – посланици на добра воля в борбата срещу остеопорозата.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

Зам.-председателят на БСК Камен Колев ще участва в официалното представяне на Националния кодекс за корпоративно управление в хотел Шератън, от 10.00 часа. В продължение на една година Работна група, включваща представители на академичните среди, бизнес организациите, неправителствeния сектор, организирания фондов пазар, регулаторния орган и външни експерти, активно работи по неговото създаване.

Евродепутат Петя Ставрева и студенти от департамент „ Политически науки” към НБУ организират конкурс за есе на тема: „ Аз (не) гласувам!”. Конкурсът е в рамките на конференцията – „Младежко участие в гражданския и политически процес” , която ще се проведе на 09.11.2007г. в НБУ.

От 13.00 часа ще се проведе протест пред сградата на МТСП на тема “Да спасим децата от собствената им държава!”

Диригентът Огнян Митонов заедно със Софийската филхармония и японски солисти ще представят в концертно изпълнение най-известната опера на Моцарт – „Сватбата на Фигаро”. Концертът ще се състои в зала "България" от 19 часа.

В Русе пристига почетният консул на Република България във Федерална провинция Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц Карл-Юрген Вилберт.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4243 |07.10.2007 Предстоящо на 8 октомври . 0| 4415 |04.10.2007 Предстоящо на 5 октомври . 0| 4047 |03.10.2007 Предстоящо на 4 октомври . 0| 4141 |02.10.2007 Предстоящо на 3 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads