Реклама / Ads
0| 4127 |29.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 октомври

.
Президентът приема министъра на външните работи на Република Армения; премиерът дава обяд на президента на германския Бундестаг; представители на стачните комитети на учителите решават ще прекратят ли стачката; служителите на НЗОК започват едночасови предупредителни стачни действия.
 

В 10.45 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще приеме министъра на външните работи на Република Армения Вардан Осканян. В11.30 часа ще се срещне с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт.

Министър-председателят Сергей Станишев ще даде работен обяд на президента на германския Бундестаг Норберт Ламерт. Ламерт е на официално тридневно посещение у нас по покана на председателя на парламента Георги Пирински

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин от 29 октомври до 1 ноември 2007 г. посещение в България ще направи министърът на Държавното министерство и по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг и председател на Комисията по въпросите на ЕС в Бундесрата Вили Щехеле. Визитата е във връзка и с втората сесия на Смесената комисия „България-Баден-Вюртемберг”, която Вили Щехеле председателства заедно със заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова.

Под председателството на вицепремиера Емел Етем ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество. На заседанието социалните партньори ще обсъдят проекта на Бюджет 2008 и проектобюджета на държавното обществено осигуряване за следващата година. Правителствената информационна служба ще предостави пълна информация за взетите решения след края на обсъжданията.

От 13.00 часа представители на стачните комитети на учителите ще се съберат в централата на КТ “Подкрепа” и ще вземат окончателно решение – дали се дава мандат за подписване на споразумението с правителството.

На Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим ще бъде присъдено почетното звание Доктор хонорис кауза на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии. Това почетно звание се присъжда на Българския патриарх за неговите заслуги към народ и Църква, към науката и висшето образование. Патриарх Максим ще получи знаците на отличието на неговия рожден ден, днес, в Троянската Света обител "Успение на Пресвета Богородица" от ректора на СВУБИТ проф. Стоян Денчев. След около месец със същото звание ще бъде отличен и Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей.

След проведеното Общо събрание на представителите на НЗОК и гласуваният проектобюджет в частта Фонд работна заплата за служителите от НЗОК, който синдикатите не приеха поради липса на реално увеличение на работната заплата, а не символично, служителите в цялата система на НЗОК започват от днес между 10 и 11.00 часа едночасови предупредителни стачни действия.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците по откритата от министерството процедура за сключване на рамково споразумение за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи.

От 29 октомври до 4 ноември в музея “Земята и хората” ще се проведе Четвъртият събор на българската книга. През първия ден от събора в 16.00 часа ще е откриването на фотоизложба “Българската идентичност в Бесарабия”. Тя е посветена на Деня на бесарабските българи и е организирана от Държавната агенция за българите в чужбина. Тържественото откриване на събора ще бъде от 17 часа. През седемте дни на събитието ще бъдат представени различни изложби и книги. Организирана е и поетична вечер.

Агенцията по енергийна ефективност организира Шеста национална конференция по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, която ще се проведе на 29-30 октомври в София, „Кемпински Хотел Зографски”, бул. “Джеймс Баучер” №100.

В 11.00 ч. в Министерството на културата министър Стефан Данаилов ще се срещне с Ланфранко Фитуча, председател на Асоциация „Умбри ин Булгариа”. “Наградата на град София” е учредена от асоциацията по подобие на „Наградата на Ново Сполето”, създадена по идеен проект на Ланфранко Фитуча. Тя е присъждана досега на видни държавници, общественици, творци, дипломати. Неин носител е и принц Чарлз.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4030 |25.10.2007 Предстоящо на 26 октомври . 0| 4294 |24.10.2007 Предстоящо на 25 октомври . 0| 4158 |23.10.2007 Предстоящо на 24 октомври . 0| 4072 |22.10.2007 Предстоящо на 23 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads