Реклама / Ads
0| 3486 |27.10.2016 Президентски избори 2016

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ присъства на връчването на наградата „Читател на годината“ в Димитровград

.
Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Паунова, областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев, депутатът Евгения Ангелова и кметът на Димитровград Иво Димов присъстваха на връчването на наградата „Читател на годината“ в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.
 
Читател на годината стана Димитър, който е първи клас и е прочел 163 книги. Цецка Цачева изрази възхищението си от постиженията на ученика и поздрави родителите му. Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви като свой основен приоритет взаимодействието между образованието, науката и бизнеса. Според Цачева това е пътят към просперитета на нацията.

Представителите на ГЕРБ разгледаха обновения и ремонтиран комплекс на Библиотеката, в които са разположени Исторически музей и Детски и младежки център. Комплексът е ремонтиран със средства по Програма „Културно наследство и съвременно изкуство“ и собствено финансиране от Община Димитровград.

Децата демонстрираха на гостите си какво са научили от работата си с финч роботите, благодарение на които правят първи стъпки в програмирането чрез забавното учене-игра. В Димитровград са пет от 50-те финчове в България, само 10 библиотеки разполагат с финч роботи у нас. Те им са подарени от правителството на САЩ и „Глобални библиотеки“. Това е нов вид робот за обучение по компютърни науки. Дизайнът и функционалността му са резултат от четири годишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага за овладяването на редица езици за програмиране на децата ,като визуализира кодът, който са написали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4724 |27.10.2016 ГЕРБ – Каолиново подкрепи кандидат-президентската двойка Цачева – Манушев . 0| 3830 |26.10.2016 Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят област Хасково . 0| 3455 |25.10.2016 Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads