Реклама / Ads
1| 3419 |12.10.2016 Президентски избори 2016

Румен Радев: Ще се боря за програма за развитие и децентрализация на общините

.
Румен Радев
„Развитието на малките общини за мен е критерий за цивилизоваността на едно общество. Ако не обърнем внимание и на малките общини, няма бъдеще за България“.
 

Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев по време на среща на кметове от цялата страна, състояла се в гр. Троян. По думите му през последните години се вижда, че ресурсите са насочени към големите центрове, а в световен мащаб, критериите за напредък на една държава, е развитието именно на малките общини. „Трябвa дa имa еднaкво отношение към всички общини, затова се нуждaем от смянa нa политикaтa към тях. Ще се боря зa прогрaмa зa рaзвитие и децентрaлизaция нa общините“, подчерта Румен Радев. Той попита, дали е достатъчно само да се наливат средства в пътища? „Кой ще пътува по тях? Защото дори и да има инвеститори в малките общини, ще могат ли те да намерят служители, след като демографията е сериозен проблем в тези места, в населени места, без възможност за образование и медицина?“, попита също той.


Донкa Михайлова: Проблемите на малките общини се задълбочават. Трябва да помислим за свикване на КСНС


„Проблемите с децентрализацията на общините нямат развитие с години. Те се задълбочават и стават все по-сериозни. В тази връзка, може би трябва да се помисли за свикване на КСНС по проблемите на общините.“ Това заяви кметът на гр. Троян Донка Михайлова по време на срещата. Тя обърна внимание и на сериозния проблем с образованието. „Според закона, 8-и клас няма да бъде в началната степен на обучение, което означава, че ще се намалят селските училища, които едвам се справят с бюджетите си“, обясни тя. По думите й сериозен е и проблемът с общинските болници. „Те, като търговски дружества, не могат да издържат финансово. Случва се така, че постепенно социалният живот се изтласква в по-големите градове“, категорично заяви тя.
На срещата в Троян присъстваха и кметове, зам.-кметове, председатели и зам.-председатели на общински съвети от страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3477 |12.10.2016 Румен Радев в Габрово: Ще стана президент за доброто на България . 0| 3202 |10.10.2016 Ген. Румен Рaдев: Поел съм aнгaжимент към хорaтa и го спaзвaм . 0| 3623 |10.10.2016 „Земляци“ събраха над 3000 подписа в подкрепа на ген. Румен Радев в Хасковско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads