Реклама / Ads
3| 5733 |15.04.2013 СВЯТ

Кошмар в Бостън. 3 мощни експлозии, хвърчащи шрапнели, загинали

.
Три са били експлозиите, избухнаха в рамките на около 20 секунди малко преди финала на маратона. Трета експлозия е имало в библиотеката „Кенеди”, която се намира на около пет мили от мястото на другите два взрива. Според непотвърдена информация полицията е открила в района още взривни устройства, които не са били задействани.
 

Две мощни експлозии в Бостън окървавиха маратона, който традиционно се провежда в града, съобщи Си Ен Ен. Fox News предаде, че са загинали най-малко трима души. По информация на Бостънската полиция, за момента има две потвърдени жертви и над 23-има ранени.
 

Местни телевизии и Фейсбук показват много жертви с откъснати крайници и тежки наранявания. Инцидентът е станал около 14,45 часа местно време, предаде Ройтерс. Пред агенцията Майкъл Мичъл, участник в маратона, съобщи, че е видял на финала на маратона мощна експлозия. Над мястото на инцидента се издигат стълбове дим на около 15 м. височина, съобщи Би Би Си.
 

В района на спортното събитие е настанала истинска паника, в момента всички усилия са насочени към спасяване на хората. Все още няма официална версия за кървавата драма. Възможно е да има изтичане на газ, а от там и експлозия. Не се изключва и терористичен акт.

Асошиейтед прес съобщи за окървавени зрители и организатори, пренасяни към медицинските пунктове, където е трябвало да се оказва помощ на състезатели, на които е прилошало. Едната експлозия станала около 3 часа, след като победителите пресекли финиша и точно пред трибуните за фото и телевизионните камери, а втората експлозия броени секунди по-късно.

Според някои данни взривът дошъл откъм хотел, в непосредствена близост до финалната линия. До момента са потвърдени два взрива, в разстояние секунди един от друг.

Би Би Си уточнява, че взривовете възникнали около 30 миин. след преминаването на линията на първите финалисти.

Няма данни за пострадали българи, съобщиха медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6859 |20.05.2012 Кошмарно: Силно земетресение люшна Италия . 8| 5646 |10.08.2011 Кошмарът в Англия продължава . 0| 4975 |25.09.2010 Кошмарите на московския градоначалник . 5| 7306 |28.04.2010 Русия публикува архивите от катинския кошмар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads