Реклама / Ads
0| 5207 |01.11.2009 СВЯТ

Обама празнува Хелоуин с 2000 деца в Белия Дом

.
Обама празнуват Хелоуин в Белия дом Източник: Reuters
2000 деца посрещна Белият дом в нощта на Вси Светии. Барак Обама и първата дама Мишел Обама раздадоха "президентски" бонбони M&M и микс от сушени плодове на многобройните деца, дошли да отпразнуват Хелоуин на парти в Белия дом.
 
Партито бе организирано специално от американския президент и съпругата му, за да бъдат почетени семействата на военнослужещи.

Облечени като супергерои, пирати и феи, децата, дошли с родителите си от Мериленд, Вирджиния и Федерален окръг Вашингтон, се наредиха пред входа на Белия дом, осветен в оранжево, с огромни паяжини, висящи от колоните.

Президентът и първата дама посрещнаха гостите с усмивка, поговориха с тях и им връчиха целофанени торбички, в които освен бонбони, имаше и сладка курабийка, изпечена лично от главният сладкар на Белия дом Бил Йосес, и книжка за дейността на фондацията на рейнджърите на националните паркове.

Мисис Обама носеше котешки уши и блуза в леопардов десен. По думите на президента, децата изглеждали възхитително в костюмите си, както и съпругата му - "една много сладка Жена-котка". Огромен черен паяк - кукла се люлееше от паяжината над верандата, а наоколо бяха пръснати тикви. Маскирани актьори забавляваха гостите на Северната морава - скелети, свирещи на музикални инструменти, ходещи дървета и герои от Звездните войни. Подготовката на събитието отнело на президента цели два месеца, заявиха от Белия дом.

Президентската двойка прекара час и половина в раздаване почерпки на децата ( между 6 до 14 годишни), избрани от 11 училища от района на Вашингтон с помощта на министерството на образованието. След това се насочи към Източния салон, където имаше прием за семействата на военни, служещи в Ирак и Афганистан, и за майките и татковците, работещи в Белия дом, разбира се, заедно с децата им. Обама благодари на военнослужещите и техните семейства, като заяви: "Ние сме ви безкрайно благодарни, особено сега. Вие често сте разделени, а това е тежко. Съпрузите, които остават у дома, служат на страната си също толкова, колкото и близките им, изпратени на мисия в чужбина.Така че сме много радостни да ви посрещнем тази вечер".

Президентът, който бе облечен неофициално - бяла риза и всекидневен черен пуловер, бе сред малцината без костюми. Прессекретарят му Робърт Гибс бе маскиран като Дарт Вейдър, а посланичката на ООН Сюзан Райс - като Гуфи от анимационните филми за Патока Доналд. Това бе първият празник за Хелоуин в Белия дом за дъщерите на Обама - 8-годишната Саша и 11-годишната Малия. Домакините от Белия дом отказаха да разкрият как са били маскирани момичетата, позовавайки се на шеговитото изявление на първата дама пред Джей Лено, че за да му каже какви костюми ще носят, той ще трябва да премине проверка за сигурност от Сикрет сървис, допълва БТА.

Обама не са единствената президентска двойка, вярна на духа на Вси Светии. Президентът Джордж Буш старши и съпругата му Барбара посрещнаха 500 деца за Вси светии през 1989 г., съчетавайки забавни подаръци с поучения за опасностите от дрогата. Тогава агенти на Сикрет сървис бяха маскирани като клоуни. През първата година на президента Клинтън, когато дъщеря му Челси бе на 13 години, парадният вход на Белия дом бе "маскиран" като огромен тиквен фенер - вратата служеше за среден зъб в издълбаната уста на Джак Фенера, припомня Франс прес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 1880 |18.04.2024 "Политико": Крайнодесен популист печели шанс да отклони Хърватия от проевропейския път . 1| 2378 |17.04.2024 Израел ще направи всичко необходимо, за да се защити, заяви Нетаняху след разговорите с Камерън . 1| 2220 |17.04.2024 Столтенберг: Насърчен съм от очакванията Конгресът на САЩ да одобри нова помощ за Украйна в следващите дни . 0| 2243 |17.04.2024 Удар по бежански лагер в Газа: Убити са 13 души, сред които и седем деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads