Реклама / Ads
0| 5719 |21.05.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Какво е атопичен дерматит и как да се грижим за атопична кожа?

.
Много често хора, които не са специалисти, могат да решат, че атопичният дерматит е кожно заболяване. Всъщност това са раздразнения, които са зачервени участъци, и могат да имат плаки, както и да са придружени със сърбеж. Появяват се в различни зони на тялото и третирането с подходяща козметика може да намали и подобри цялостното състояние.
 

Какво е атопичен дерматит?


Има няколко неща, които трябва да знаете за него:

- атопичният дерматит не е заразно заболяване, но е хронично рецидивиращ възпалителен проблем, който се среща често при децата;
- той се изявява по-често още при първата година след самото раждане;
- в немалко случаи засяга и възрастни хора – жени и мъже;
- заболяването е свързано с появата на екзема поради нарушения на кожната бариера.


Може да се срещне и с имена като невродермит, невродерматит и други. Има много причини за появата на този проблем. Гените са една от тях. Много често атопичната кожа се появява в семейства, в които има алергични заболявания – астма, хрема и други.

 

Лечение на атопичен дерматит с La roche posay


Козметиката, която произвеждат от компанията, е специално за кожа склонна към атопия и е като медицинската грижа за проблемни зони. Продуктите могат да се прилагат от първите дни от живота на детето и имат редица ползи. La Roche posay се стреми да подобрява качеството на живот на децата, които са засегнати от това заболяване. Най-подходящата съставка, която трябва да има козметиката за атопична кожа е емолиент, който възстановява липидната бариера, като балансира с микробиома. От експертите на лабораторията на La Roche posay е установено, че не е достатъчно само да се възстанови тази функция, но и да се осигури трайно облекчение за атопичния дерматит чрез дермокозметика за хидратация. Също толкова важно е да бъдат възобновени липидите на кожата, както и да има баланс за микробиома. Така ще бъде осигурен на детето 24 часов комфорт и ефект против чесане или обостряне на заболяването.


La roche posay

 

Защо да заложите на козметиката на La roche posay?


Продуктите на тази компания са дерматологично тествани и са подходящи и за най-чувствителна кожа. Те са разработени от доста голям екип, който включва дерматолози и токсиколози. Козметиката на La roche posay е подходяща при проблеми като алергии, реактивност, атопичен дерматит, акне и кожа увредена след лечение. Продуктите са качествени и на доста високо ниво като можете да изберете и цели комплекти. Според професионалистите от екипа на онлайн аптека Нове фарм можете да заложите на марката La roche posay и да постигнете доста добри резултати с козметиката, която ще намерите на добри цени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4672 |09.05.2022 Какво е геймификация и как привлича играчи към казино Sesame.bg . 0| 19307 |30.03.2022 Германският газов код “червено”: Какво значи това? . 0| 6219 |17.03.2022 За какво можем да използваме Betway mobile app? . 0| 4816 |15.03.2022 Какво е #BetYourWay от Betway и как се използва?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads