Реклама / Ads
12| 13775 |26.08.2008 ИНТЕРВЮ

Светлана Стоилова: Лечебният масаж извлича негативната енергия

.
Алтернативната медицина обогатява човешката душа и трябва да върви ръка за ръка с традиционната, хората вече се групират по умствени способности и потенциали, смята консултантът по лечебни масажи.
 

 

Светлана Стоилова е консултант по алтернативна медицина, реийки - мастер и лечебни масажи, член е на Научноизследователския център по медицинска биофизика.

- Коя е основната причина за стреса в съвременното българско общество и до какви последици води това?

- Хората често не осъзнават собственото си негативно влияние както  към самите себе си, така и към околните. Алкохолът в България също има огромно влияние, у нас масово се пие. Смята се, че чрез него могат да бъдат решени дадени проблеми, но не е така. Независимо от тежките натоварвания, вместо релаксиране, хората не си вадят поуки и таят в себе си мъст и чувство за отмъщение, това също носи негативни последствия. Конкуренцията и скептицизмът, които бушуват в нашето общество понякога се явяват като защитна реакция към която човек също така волно или неволно се стреми. Българите  живеят в  големи трудности  и страдат от  тежки болести, без даже да се страхуват или замислят за каквото и да било, и без даже да се опитат за малко поне да се променят, както и да повлияят на хората около тях в положителна посока. Ние българите сякаш умишлено или пък в други случаи неволно, избягваме положителното мислене и емоции.

svetla_1.jpg

- Как може да бъде преодолян този повсеместен стрес?

- Това става и може да стане по два начина. Първо да простим и изчистим недоразуменията и противоречията, както в нас, така и с нашите близки и околни, и да станем от една страна свободомислещи и тълкуващи всичко, а от друга разглеждащи и най-малките детайли и знаци, появяващи се и случващи се в нашето битие, и най-важното- да можем да ги разчитаме и то правилно, а не само както на нас ни харесва. Човекът, често пъти е свикнал да му е угодно само на него, но трябва да свикне с мисълта, че пол и раса нямат толкова значение, а  значение има същността на самия индивид. Той трябва да се ръководи именно от това, от този порив- собствената си същност, съобразена с тази на останалите

- Каква е реалната полза от лечебният масаж?

- Чрез него изцяло се отпускаме и усещаме порива и желанието на този, който ни го извършва. Лечебният масаж може като вакуум да издърпа тази наша натрупана през времето негативна енергия и да я трансформира в положителна. Също така по време на отпускането ни, при процедурата трябва да изпитаме не само физическо удоволствие и удовлетворение, но и частично отдаване и на психическите ни проблем. Много по-добре би било, ако лечебното масажиране бъде съпроводено  и с разговор, свързан с нашата духовна проблематика, тогава процеса наистина ще е завършен, а не частичен.

- Вярва ли българинът в алтернативната медицина и ако не защо?

- Това е доста спорен въпрос и свързан с енергията на човека и неговото възприятие за него самия и за заобикалящата го среда, за усета му кое е водещото, и кое според него е потенциала в една връзка – земя, космос дух и планети. И важното е друго - до колко човек дава възможност на алтернативната медицина да му помогне, защото без вяра просто не става и без опит в тази насока , разбира се.

- С какво повече алтернативната медицина помага отколкото традиционната?

- Считам, че именно тя обогатява човешката душа и и помага да излезе от болката и от това тя да се разрушава ден след ден вследствие своето поведение. Наистина не може изобщо без традиционната и считам, че те трябва да вървят  ръка за ръка. Традиционната според мен трябва да изцерява, както душата така и тялото, но често пъти това не се получава и за това в помощ на нея идва именно алтернативната, която ни показва очевидно и други  методи, с които ние боравим за да се отървем от много наши състояния, съсредоточени именно в нашата кутия – мозъкът.

- Кои са онези свръхестествени моменти в нашия живот, които ние не можем да си обясним дори и от научна гледна точка?

-Ако разгледаме в детайли хронологията на живота и на развитието на нашата цивилизация, можем да стигнем наистина до много изводи. Наличието на хора като мен, контактьори със способности, води до постигането на замисъла на една свръхестествена  мозъчна структура за живот и  развитие. А в различните отрасли също можем да направим аналогия на това, което е било, това, което е сега и това, което предстои да бъде. Тогава ще забележим разработките в детайли на основни компоненти от тези отрасли, някои от които са пряко свързани с медицината. Да не забравяме и състоянието на планетата ни, която ние със сигурност пресираме и натоварваме- това може да доведе до нашия  упадък от една страна, и от друга -  до нашето прегрупиране. Ако също така забелязвате, вече хората се групират по интереси не само материални, но по умствени способности и потенциали.

svetla_2.jpg снимки Вяра Йовева

- В разгара на летния сезон какви са вашите препоръки за пълноценна почивка?

- Считам, че свободното общуване е доказателство за човешките способности и игнорира нашите дразнители - това от което всички ние се влияем и се опитваме да контролираме, само че не ни се удава. Нека се отпуснем и да не забравяме да си почиваме от време на време, и да не допускаме черни мисли в нашето съзнание, отпускането нека бъде в ежедневието ни, и да  включва минути за релакс и почивка, които са свързани само с нас и за нас, и които никой не може да ни открадне. Свободното мислене и нашата енергия  оказват влияние върху всяка една клетка в нашето тяло. Наистина ние трябва да сме доста изглупели, ако не си дадем ясна сметка, че то игнорира по невероятен начин стреса, особено в останалото ни малко свободно време. Така че почивайте, но се замисляйте върху себе си. Накрая се опитайте да  визуализирате и материализирате своите мисли и желания.

- Всъщност каква е ролята на  хора като вас?

- Считам, че такива хора като мен имат една основна задача -  да стимулират другите, задължително да им помагат да класифицират своите интереси  и приоритети, и не на последно място да ги учат да бъдат по-благородни, да не се одумват по между си, да не се провалят заради произволно и необмислено изказани думи,  някакви неясни  цели или пориви. Качествени са и биха били хората, които са умерени.  Пътят, извървян до постигането на нашия баланс трябва да е водещото в нас и така по този начин, нашето поведение би работило за нас и в наша полза.

интервю на Александър Иванов 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5228 |25.08.2008 М. Плугчиева: Министрите да сменят хора, когато се налага, ако не - аз ще го поискам . 43| 7151 |24.08.2008 Харалан Александров: Костов и Юруков вече са в стомаха на боата Борисов . 4| 5897 |22.08.2008 Ем. Кабадаиев: Продукцията - конкурентна навсякъде; рамо - отникъде . 8| 7096 |20.08.2008 Филип, баща на Джейми Карагър: Ситуацията с Бербатов е съвсем проста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads