Реклама / Ads
2| 3266 |20.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

„Левицата!“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция

.
„ЛЕВИЦАТА!“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция. От една страна, това би имало положителен ефект в секторите, ориентирани към експорт, тъй като основният мотив – реализация на високи печалби ще се обезсили от справедливото финансово подпомагане в края на веригата.
 

От друга страна тази мярка ще доведе до по-ефективно използване на субсидиите, повишаване на българския дял плодове и зеленчуци, което би помогнали и за намаляване на крайните цени в магазините. Това стана ясно по време на среща между кандидатите за народни представители от 4 МИР Велико Търново и земеделски производители от региона.

 

„Стигнахме дотам, че след влизането на България в ЕС, получихме достъп до европейски фондове, но правилата не бяха равни за всички и се получи разминаване, като се започна дори  източване на фондове”, посочи Тодоров. Партиите, които се окопаха в местната власт, облагодетелстваха по-крупните земеделски арендатори, а ние искаме да бъдат защитени и интересите на дребните и средните производители”, заяви представителят на земеделските производители Тодор Тодоров. 

 

За лидерът на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев, който част от „ЛЕВИЦАТА!“, формацията ще направи всичко необходимо, за да спре порочните практики в земеделския сектор. „Вярвам, че начело с Татяна Дончева, проф. Севдалина Димитрова, Николай Петров, Васил Христов и останалите кандидати във Велико Търново, „ЛЕВИЦАТА!“ ще я има в следващия парламент”, заяви при откриването на срещата Спас Панчев.

 

По думите му на България като държава й трябва силна левица, представляваща лявомислещите хора, защото страната ни е на последните места по доходи и всички българи страдат, заради лошото управление, което ни е изпратило на тези места.

„Липсата на редовно правителство доведе до това, че държавната администрация не работи и се създадоха много пречки за хората”, посочи Татяна Дончева. „ЛЕВИЦАТА!“ се създаде именно, заради политическата нестабилност в България и заради левите хора, хората на труда, хората на дребния и средния бизнес, които са представени едва със 6-7 процента”, каза още пред земеделците Дончева.

 

„БСП не можа да осигури такова представителство, а в послените две години с безбройното повтаряне на избори се появиха много млади политици, които обаче, нямат елементарни познания как и какво се прави, за да има стабилно правителство”, категорична бе водачката на листата на „ЛЕВИЦАТА!“.

 

По думите ѝ „ЛЕВИЦАТА!“ няма необходимост задължително да е в управляващото мнозинство на бъдещо правителство, защото като опозиция също може да подкрепя изискванията на земеделските производители. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3182 |19.03.2023 Президентът Георги Първанов в Радомир: „ЛЕВИЦАТА!“ ще върне ролята на държавата . 1| 3100 |18.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ ще подготви и внесе законопроекти, които да разрешат проблемите на най-малките предприемачи и производители . 0| 3535 |18.03.2023 Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ с № 14 е решение на проблема . 4| 3126 |18.03.2023 Атанас Ненков, „ЛЕВИЦАТА!“: За да спре спиралата от избори, на 2 април да гласуваме с № 14!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads