Реклама / Ads
0| 2820 |19.05.2023 НОВИНИ

Г-7 затяга достъпа на Русия до финансовата система

.
Г-7 затяга достъпа на Русия до финансовата система Източник: БГНЕС
Групата на седемте (G7) ще вземе решения на срещата си на върха в Хирошима в Япония за затягане на достъпа на Русия до глобалната финансова система, намаляване на зависимостта й от нейните енергоносители, продължаване на блокирането на активите й, замразени на Запад, както и други мерки насочен срещу Москва във връзка с нейната военна операция в Украйна.
 

Това съобщи високопоставен представител на американската администрация на брифинг, посветен на участието на президента на САЩ Джо Байдън в срещата на Г-7.


От изявленията на американския служител се разбра, че Г-7 възнамерява да блокира замразените по-рано руски активи, докато Москва не прекрати войната.

 

„Ще видите, че се предприемат нови стъпки за икономическа изолация на Русия, за отслабване на способността й да води война. Ще видите допълнителни ангажименти в този смисъл в изявлението на Г-7 относно Украйна.

 

Първо, ще има значителни усилия, насочени към удар върху способността на Русия да получава ресурси за своята война. Второ, ще видите усилия, насочени към вратичките за заобикаляне на предишните западни ограничителни мерки срещу Москва.

 

Трето, ще има по-нататъшни стъпки за намаляване на зависимостта от руската енергия.

 

Четвърто, ще има потвърждение на ангажимента за запазване на суверенните активи на Русия, замразени на Запад, неподвижни до края на войната. Те ще бъдат изложени в изявление за Украйна“, каза представителят на изпълнителната власт на САЩ.

 

Освен това той потвърди, че цялата „Седморка“ е за запазване в сила на механизма за определяне на пределни цени на руските въглеводородни суровини, използван преди това, коментира Банкер.

 

„Ние оставаме ангажирани с по-нататъшното поддържане на тавана на цените на руските въглеводороди, включително ефективен мониторинг за това и прилагането му, като същевременно избягваме ефектите на разпространението му към други индустрии и поддържаме глобалната енергийна сигурност“, посочи служителят на администрацията на Вашингтон.

 

„Нашият ангажимент за затягане на “гайките” спрямо Русия остава толкова силен, колкото и миналата година“, добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3096 |19.05.2023 Нови санкции очакват Русия на срещата на Г-7 . 18| 4156 |18.05.2023 Кисинджър за да има мир: Украйна да стане членка на НАТО, Европа да се сближи с Русия . 0| 2675 |18.05.2023 Политиците реагираха остро след сравнението на Ковачевски между България и Русия . 8| 2697 |18.05.2023 Украинец подпомагал Русия получи доживотна присъда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads