Реклама / Ads
16| 7074 |22.11.2023 НОВИНИ

Адв. Андрей Янкулов: При полицаите дори няма реално морално осъждане на колегите им, ритали в корема и гаврили се с момиче

.
Адв. Андрей Янкулов
"Как би било редно да реагира самата полиция срещу полицаите, които всички видяхме как се гаврят с едно момиче под колоните на Министерския ни съвет? А спрямо онези, ритали в корема и гаврили се с друго момиче миналата седмица в центъра на столицата?", пише адв. Андрей Янкулов след днешния протест на полицаи в подкрепа министъра на МВР и на техните колеги, пострадали във футболните протести.
 

Адв. Андрей Янкулов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Как би било редно да реагира самата полиция срещу полицаите, които всички видяхме как се гаврят с едно момиче под колоните на Министерския ни съвет?


А спрямо онези, ритали в корема и гаврили се с друго момиче миналата седмица в центъра на столицата?


Защото засега е никак.


Дори няма реално морално осъждане, където го има е с половин уста и последвано неизменно от търсене на извинения.


Първият случай е достатъчно отлежал и от него можем да предположим как ще завърши и вторият.


Иначе същата тази полиция наскоро напоително оправдаваше употребата на смъртоносна сила срещу заподозрян именно с предходни прояви на насилие срещу жени.

 

---

 

Съвсем наскоро настоящото политическо и професионално ръководство на МВР побърза да подкрепи използването на смъртоносна сила срещу бягащ предполагаем извършител на престъпление преди да са ясни резултатите от независимото разследване за нейната правомерност.


Тогава почти никой не видя проблем.


А тази подкрепа беше, впрочем, много по-притеснителна от сегашното поведение на същите хора да премълчават очевидните случаи на неправомерна употреба на сила от полицията във връзка с протестите отпреди няколко дни. При която все пак няма загубили живота си.


Нещата опират до манталитет.


За съжаление няма как полицията да бие (и убива) само "лошите". Или действа в рамките на закона, или не. Или има разбирането, че употребата на сила е крайна мярка, или не.


Ако й развържете ръцете с търпимост на обществено и политическо ниво в зависимост от пострадалите от употребата на сила, ще си кара наред.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2548 |22.11.2023 Иво Христов към Денков в ЕП: В името на евроатлантизма в България бе зарязана борбата с корупцията . 4| 2594 |22.11.2023 Полската опозиция отхвърли усилията на Моравецки да състави правителство . 1| 2660 |22.11.2023 Пенчо Милков очерта приоритетите си за втория мандат . 1| 3122 |22.11.2023 Някои от тях са осъдени, били са в затвора, но всички успяват да избягат. Кои са най-опасните жени в Европа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads