Реклама / Ads
0| 13819 |13.06.2022 НОВИНИ

Балонът “Капитан Андреево” ще се спука, ако хора като Росен Костурков продължават с внушенията

.
Росен Костурков
На непредубеден зрител биха му настръхнали косите от приказките, които изговори тази сутрин депутатът от ПП Росен Костурков по БТВ. От думите му се разбра, че маса народ на високи управленски позиции са били заплашени заради удара на държавата срещу една фирма на ГКПП “Капитан Андреево”.
 

Разбрахме също така, че самият Костурков също е в списъка на застрашените лица, тъй като познат му се обадил по телефона, за да му каже, че може да му се случи нещо. Еднотипна теза лансира наскоро и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, чийто приятел го предупредил да се пази. 

 

На подобни приказки най-много се забавляват оперативните работници от службите, защото са наясно, че ако някой бъде взет за мишена по една или друга причина, той няма да бъде предупреден. Обичайно се действа от раз, за да има изненада. Другото са лакардии за наивници. Малко известен факт е, че шефът на БАБХ Христо Даскалов е бил под наблюдение на службите за сигурност в продължение на няколко месеца.

 

И нито веднъж не се е появило съмнение, че животът му е поставен на карта. А и при подобна апокалиптична картина от заплахи, която чертае депутатът от ПП, едва ли шефът на МВР Бойко Рашков би стоял със скръстени ръце. Напрежение обаче не личи нито от вътрешното ведомство, нито от ДАНС. Така приказките, че застрашените от “фирмата” на “Капитан Андреево” растат със дни, се оказват въздух под налягане.  

 

Разказът на Костурков за дрона, който обикаля над дома му ежедневно искрено позабавлява целокупната публика, защото веднага се сети за страховете на бившия премиер Бойко Борисов. Той дълго време “пищеше”, че дронът на президента Румен Радев не го оставя на мира, като дори го снима и в спалнята.  

 

Връх в доказателствата за натиск върху управляващите, дръзнали да си “върнат държавата” на границата, бе внушението, което се опита да направи Костурков, че видите ли има връзка между събитията на браздата с енигматичния самолет, преминал необезпокоявано половин Европа и кацнал на родна земя. Медията ни знае от свои източници, че историята със самолетчето е твърде прозаична и няма грам връзка с действията на “Капитан Андреево”. Заради коректност ще изчакаме властите да съобщят за разследването и резултатите от него. 

 

Подобни опити да се пришиват с бели конци събития, които нямат връзка помежду си, само компрометират управляващите. Лъжите и манипулациите наливат масло в огъня, но не дават отговор на простички въпроси като този да речем - защо държавата отиде неподготвена на границата и позволи да се стигне до невиждан хаос с камионите, превозващи храни от Турция. Както и защо управляващите в лицето на БАБХ са си мълчали няколко месеца преди това, ако действително на браздата нещо не е било наред. 

 

Опитът на Росен Костурков да извади политически дивидент, като набута ИТН и ГЕРБ в една дупка, като са влезли в ролята на “защитници на фирмата”, никак не му се получи. Даже напротив, шамароса собствената си партия, той като даде възможност на депутат да извади на бял свят разговорите в антикорупционната комисия. От тях се видя, че нито един народен избраник не е бранил въпросната фирма. 

 

Ако същата тази фирма, бе наистина мафия, както я определят някои властимащи, надали само с една началническа заповед би  спряла цялата й дейност, както всъщност се случи.  Отгоре на всичко самият Рашков каза, че няма данни дейността на “Евролаб 2011” да е свързана с т. нар. Таки - теза също широко лансирана още от самото начало. 

 Безспорно е, че акцията по прекратяване на дейността на лабораторията за фитосанитарен контрол така бе направена, че човек да го досрамее. Защото за съжаление, държавата за пореден път доказа, че е лош стопанин. 

 

Ако такива като депутата Росен Костурков излизат по-често да ни разказват за “Капитана”, със сигурност ще спукат по-бързо балона. Защото, рано или късно истината ще излезе наяве. Дано само не се окаже, че олигарх от тъмното минало, както упорито се говори,  наистина е решил да стъпи там и затова е впрегнал цялата държавна машина.  

 

Погледът на Костурков, докато разказваше колко е уплашен, шареше напред-назад. Направи впечатление, че очите му трудно се спират на  водещия. Психолозите имат  категоричен  отговор за подобно поведение.  Досещате ли се какъв е той?

 

Иван Станоев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4465 |10.06.2022 Над 20 дела за клевета завежда срещу управляващи от ПП шефът на лабораторията на “Кап. Андреево” . 0| 3453 |08.06.2022 Христанов за сагата на ГКПП “Кап. Андреево”: Глупости! Няма таен бизнесмен. Държавата си връща контрола, ще влязат милиони в хазната . 0| 5875 |07.06.2022 Кризисен пиар! Защо Кирил Петков цака с манипулации за “Капитан Андреево”? . 0| 9455 |07.06.2022 Абровски: Шокиран съм, от 2 до 10 часа БАБХ не контролира влизащите храни на “Капитан Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads