Реклама / Ads
2| 4960 |08.04.2009 НОВИНИ

Не било задължително прагът за влизане на коалиции в НС да е точно 8%

.
Четин Казак
Това обяви Четин Казак от ДПС, според когото трябва да се консолидира политическото пространство и ясно да се разграничи кое е ляво, дясно и център.
 

За ДПС няма драма по отношение на прага за влизане в парламента, затова не трябва да има проблеми и при другите партии по този повод, оповести по БНТ секретарят на ДПС Четин Казак. Той очаквал мнението и на десницата по въпроса. Засега нито ДПС, нито БСП, нито НДСВ били внесли конкретни текстове, но това направили група народни представители от десницата, начело с Яне Янев, каза Казак. Според него по-важно било да се консолидира политическото пространство и ясно да се разграничи кое е ляво, дясно и център, за да може гражданите да са наясно за какво и кого гласуват.

Днес в Комисията за изборното законодателство ще бъдат разгледани тези въпроси и до края на седмицата трябва да се очертаят рамките на новия закон. Четин Казак заяви, че не е задължително прагът за влизане на коалиции в НС да е точно 8%, по-скоро той трябвало да се влияе от броя на коалициите. Понастоящем имало готовност за преговори по предложението на Коалиция за България за 31 мажоритарно избираемите кандидати.

От началото на прехода, от въвеждането на пропорционалната система винаги сме настоявали за мажоритарния вот, добави по темата Ваня Добрева, член на ИБ на Висшия съвет на БСП по БНТ. БСП е една от партиите, преживяла голям неуспех в резултат на системата Д’Онт особено в големите градове и този процес бил обсъждан сред партийните членове на БСП, които поставили въпроса за тяхното представителство. Позицията на левицата е обществото да има възможността да избира личности, на които да има доверие и пред които да поставя своите проблеми, коментира Добрева и допълни, че от БСП нямат категорично решение за прага на коалициите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7811 |08.04.2009 И български манекенки са в бизнеса за луксозна проституция . 5| 5014 |08.04.2009 Орешарски -пречка за европарите? . 8| 4907 |07.04.2009 Хотелиери на бунт, искат инфраструктурата на Слънчев бряг . 14| 5450 |07.04.2009 Министър Василев да си даде червен картон за транслитерацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads