Реклама / Ads
0| 3147 |16.07.2022 НОВИНИ

Османи с последен апел към депутатите на РСМ: Да теглим чертата и да продължим по европейския път

.
Преминахме през интензивен период на широки консултации по предложението на френското председателство, вероятно най-широките консултации по който и да е въпрос досега. Не бяха лесни, нито прости, създадоха и емоционални реакции и приемам, че на моменти създадоха нервност сред нас, които сме инструктирани да не позволяваме на емоциите да ни победят.
 

Това написа в профила си във Фейсбук външният министър Буяр Османи във финалните часове на дебата в парламента на Република Северна Македония.

 

„Колкото и да ни харесваха или не, колкото и главоболия да ни създаваха, тези широки консултации все пак бяха продуктивни и създадоха ясни линии на предпазливост, ако искате насоки накъде и как да продължим с европейските интеграции. Приемам всички опасения като автентичен изблик на благоразумие, което чрез заключенията в Асамблеите сега се превръща в задължение за правителството, за мен и за целия преговарящ екип. Разбрахме посланието и сме готови да отговорим на всички предизвикателства“, подчертава той.

 

С последен апел към депутатите, Османи призовава, въпреки жлъчния и емоционален дебат, държавата да продължи напред, като се надмогнат различията, за да продължи страната по европейския и евроатлантически път.

 

„Сега е моментът да теглим чертата. Предстоят ни много работа и много предизвикателства, но ако кратката ни съвременна история ни е научила на нещо, то е, че можем да преодолеем всички предизвикателства, колкото и да са сложни, и да продължим по европейския и евроатлантическия път.

 

Това е последният ми призив към народните представители. Имахме ожесточен и много емоционален спор, но държавата трябва да върви напред. Гражданите ни гласуваха доверие да не се предаваме, а да водим, да водим и да им осигурим по-добро бъдеще. Време е да съберем впечатления и да осигурим европейско бъдеще на страната“, пише той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3949 |02.07.2022 Османи се похвали: Македонският език става официален в ЕС . 0| 3185 |26.06.2022 Османи не е оптимист, че до края на юни ще има ново предложение за РСМ . 0| 18506 |25.06.2022 Нашият боец в Украйна Глиги отправи апел за помощ . 0| 23181 |24.06.2022 Македонският външен министър Буяр Османи взе да дава назад за ”френското предложение”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads