Реклама / Ads
2| 2460 |25.08.2024 НОВИНИ

Двама журналисти пострадаха, а трети е в неизвестност след вражески удар по хотел в гр. Краматорск

.
Източник: БГНЕС
Двама журналисти пострадаха, а трети е в неизвестност след руски въздушен удар по хотел в Краматорск, Източна Украйна снощи, предадоха местните власти, цитирани от АФП.
 

„Обект на нападението беше хотел в града. В момента двама души са ранени, а един човек е под развалините“, алармира в “Телеграм“ областният управител на Донецка област Вадим Филашкин.

 

„Тримата пострадали журналисти са граждани на Украйна, Съединените щати и Обединеното кралство“, уточни той, без да предоставя допълнителна информация кои са ранените и кой е изчезнал.





Атаката, при която са нанесени щети на хотела и на съседна сграда, е извършена „посред нощ“, каза още Филашкин. „На мястото на инцидента работят полицаи и спасители. Разчистват се отломките и се извършват спасителни операции“, допълни той.

 

Краматорск, последният голям град в Донбас под украински контрол, е локализиран на около двадесет километра западно от фронтовата линия.

 

През миналата нощ Русия извърши няколко въздушни атаки с ракети и дронове над Северна и Източна Украйна, информира украинската армия днес. Украинската противовъздушна отбрана (ПВО) успя да свали повечето от тях преди да достигнат целите си в Черниговска, Сумска, Харковска и Донецка област, отбелязаха в „Телеграм“ украинските военновъздушни сили.

 

Според тях врагът е атакувал с балистични ракети „Искандер-М“ и „Искандер-К“, както и с шест управляеми ракети. Няма информация колко от тях са били свалени.





Руските сили са извършили и девет нападения с дронове, от които украинската ПВО е свалила осем над Николаевска област.

 

Областният управител на Харковска област Олег Синегубов посочи в „Телеграм“, че седем души са били ранени при руските атаки, сред които и 4-годишно дете.

 

Градоначалникът на Харков Игор Терехов на свой ред съобщи, че в града са разрушени най-малко две къщи и са нанесени щети на още 10 жилищни сгради и газопровод.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2382 |25.08.2024 Цената на кафето на едро в Гърция е нараснала с между 45 и 65% . 20| 8718 |25.08.2024 Руска рулетка: Куршум от Кремъл или френски затвор за собственика на Telegram? Путин, Дуров и милиардите . 1| 2371 |25.08.2024 Израелската армия е извършила нови нападения срещу ракетни установки на Хизбула в Южен Ливан . 25| 2964 |25.08.2024 WSJ: Курската операция промени наратива, че Украйна не е в състояние да спре руската военна мощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads