Реклама / Ads
0| 2358 |27.07.2023 НОВИНИ

Екипи на ЮИДП се бориха с 8 пожара през последните 24 часа

.
Източник: БГНЕС
Шест потушени и два все още действащи пожари на територията на Югоизточно държавно предприятие - това е равносметката за последното денонощие.

Вчера в района на с. Дъбовец, намиращо се на територията на Държавно горско стопанство - Свиленград, възниква пожар извън горски фонд, който в последствие се разраства и навлиза в горски терен. Целият наличен състав на горското стопанство в Свиленград участва в борбата с огнената стихия. Екипи горски служители от стопанствата в Тополовград, Хасково и Елхово също са се притекли на помощ в гасенето, като пожарът все още е нелокализиран и акцията продължава. Три пожарни автомобили на горските стопанства са на терен. Щетите от огнената стихия тепърва ще се уточняват. Вчера на територията на ДГС-Свиленград, в с. Сладун, възниква и друг пожар, който за радост не засяга горски фонд и с помощта на горски служители от ДЛС-Тополовград и ДГС-Елхово е бързо овладян и потушен.

 

Друг все още действащ пожар се простира на територията на Държавно горско стопанство - Маджарово, в района на с. Малко воден. Горски служители от поделението, военни, пожарникари и доброволци се борят с потушаването му и към този момент. Булдозер на ЮИДП и пожарен автомобил на ДГС-Маджарово също са включени в гасенето. До момента е засегната над 500 дка широколистна гора. Вчера е възникнал още един пожар в обхвата на ДГС-Маджарово, който за щастие бързо е потушен.

 

Пожари горяха и на територията на още четири стопанства в ЮИДП.

 

Горски служители и пожарен автомобил на Държавно горско стопанство - Ивайловград вчера се справиха с възникнал пожар, при който e засегната площ от 20 дка горска територия. Близо 20 дка иглолистна култура е опожарена и на територията на Държавно горско стопанство - Средец. Благодарение на бързата и професионална намеса на горските служители, там пожарът е овладян до обяд. Държавно горско стопанство - Бургас също участваха в гасенето на възникнал пожар във вилна зона край с. Изворово. Там засегнатата държавна горска територия е 40 дка, като по-голямата част са сухи треви и храсти, а опожарената горската култура е 10 дка. Пожари имаше и на територията на Държавно горско стопанство - Хасково, в чието гасене са се включили горски служители с пожарни автомобили на поделението.

 

От Югоизточно държавно предприятие - Сливен за пореден път апелират за отговорност и повишено внимание в разгара на пожароопасния сезон!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2384 |18.07.2023 ЮИДП с призив: Превенцията – най-добрата защита от горски пожари! . 0| 2350 |07.07.2023 ЮИДП-Сливен стартира мащабен проект . 0| 2464 |04.07.2023 Демонстрация по готварство за специалистите от ловните бази в ЮИДП . 0| 2417 |28.06.2023 ЮИДП: Честит Курбан Байрам на всички колеги и приятели мюсюлмани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads