Реклама / Ads
5| 4906 |14.06.2007 НОВИНИ

"Галъп рече": БСП пада, ГЕРБ се вдига, Атака и ДПС - стабилни. Хора от народа оспорват резултатите

.
Социологическо проучване на "Галъп" в началото на юни сочи, че доверието в БСП продължавало да спада. ГЕРБ на Бойко Борисов обаче вървяла уверено нагоре. Незавидното положение на червените се дължало на корупционния скандал, който се развихри преди изборите за евродепутати. Това казва "Галъп". Наши читатели, обединени в агенция за запознанства "Калъп" обаче оспорват т
 

Популярността на Българската социалистическата пария е намаляла през юни, отчита изследване на социологическата агенция на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев „Галъп”.В същото време партията на Бойко Борисов ГЕРБ се изкачила нагоре по скалата на хорското доверие с около 2 процента, сочи проучването, което побликува news.bg.

Според известните социолози това е в резултат на на корупционните скандали, които са разтърсили страната и са намалили доверието в правителството.

21.6 процента от българите ще подкрепят дясната партия ГЕРБ, ако парламентарните избори бъдат проведени днес, безмилостни са резултатите.
Управляващата партия остава на второ място за първи път след поемането на властта преди 2 години.

Това е първото проучване на общественото мнение след изборите за Евродепутати на 20 май, когато ГЕРБ спечели най-много гласове, следвана от социалистите.

- Юни Май Март

БСП

19,5%

22,2%

21-22%

ГЕРБ

21,6%

17,6%

15-16%

ДПС

8,4%

7,2%

8-9%

Атака

6,5%

5,5%

8-9%

НДСВ

2,4%

2,4%

2-3%

СДС

1,8%

3,2%

4-5%

ДСБ

0,6%

1,3%

2-3%

Това осигури на двете партии пет места в Евро парламента.

Коалиционния партньор на БСП - ДПС също е увеличила своята популярност на 8.4 процента в сравнение в 7.2 през май.

Центристката партия на Симеон Сакскобургготски получава 2.5 процента от гласовете, с което не би преминала  четири-процентния праг за влизане в парламента.

Според изследването, проведено в периода 4 -11 юни сред 1,002 граждани, след ГЕРБ и БСП само партия АТАКА и ДПС ще влязат в парламента.

Забележка: По-долу пускаме мнението на наши ревностни читатели, които след като прочели резултатите на „Галъп”, спонтанно пожелаха да ни предоставят едно свое изследване, направено по същото време, когато и галъпците са въртели телефоните. Те не претендираха за представителност, а само за народност, което подчертава тяхната неподправена скромност. Преценете сами.   Агенцията за запознаства „Калъп” дава алтернативни резултати на известните социолози Андрей Райчев и Кънчо Стойчев

 

Мили читателю,

От 4 до 11 юни нашата малка, но недисциплинирана група извърши няколко сеанса. За едни това е групов секс, а за други – социологическо проучване. Затова нашата агенция за запознанства се казва „Калъп”, а тази на пророците Андрей Райчев и Кънчо Стойчев – „Галъп”. Надушвате ли разликата?...

Според тях популярността на Българската социалистическата пария е намаляла още повече през през юни. Заради корупционните скандали. За това умозаключение ние им пишем чиста двойка. По наши данни, които са действителни, защото са взети направо от недрата на народа, където Андрейчо и Кънчо отдавна не са стъпвали, вярата в БСП през юни расте. Причината е, че Сергейчо погна лапачите в ИБ на БСП. Освен това, докато бяхме в ниското на народа, чухме гласове, че точно Кънчо и Андрей са авторите на скандала, за който сами говорят. Даже хората от народа си казаха честно, че отдавна знаят, че тия двамата царе на социологията забъркват скандали в потайни доби и им слагат големи цени, та да изглеждат сериозна работа. За сериозна може и да изглеждат, но повече мязат на мръсна работа, ако разбирате накъде бием. Затова ние предложихме алтернатива на народа: групово пиене до дупка и групов секс, пак до дупка. Това наше предложение се прие с 99,1 на сто. Имаше един въздържал се, защото бил с два байпаса.

На ГЕРБ, залисват ни галъпците, му растяла работата. Демек рейтингът му растял. Добре бе, момчета, но и тук нещо не се връзва. Нашите калъпчии друго разбраха от народа прост. Хорицата викат: „Ако на Бойко сичко му беше наред, що щяха да го викат американците на килимчето? Що щяха да пишат, че банката на жена му „пере” пари на Ким Чен Ир?” Прост народ, а гледай къде си навира гагата. Хората казаха и още нещо, което мислехме да не казваме от колегиалност, но пък щом сме се врекли на истината, трябва да кажем, дори да боли. Става дума, че някои слоеве от народа си мислят, че Кънчо и Андрей говорят така за Бойко, защото искат да ги наеме скъпо и прескъпо за консултанти, съветници, душеприказчици и най-вече за мокри поръчки, защото стрували най-много. Така сполучили с Румен Петков, вътрешния министър, когото учеха как да вади досиета, как да натири другарчето си и разни други неща. Но това го рекват само отделни слоеве, не целият народ, ако това ви успокоява. Ако не, пийте един деанксит, дават го без рецепта, едни розови хапчета.  

Нас, калъпчийте най-ни обиди обаче твърдението на галъпсите, че тяхното било първото проучване след изборите за Европарламент. За тях може да е първото, но за нас не е, защото ние си говорим с неразумния йурод всеки ден: на улицата, в интернет, на концерта на Айрън Мейдън, в кръчмата. Затова те му викат социологическо проучване, а ние - социален контакт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 56 |28.03.2024 И Томислав Дончев разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите . 0| 187 |28.03.2024 Възможно ли е липсата на кабинет да удари сметките ни за ток? . 0| 363 |28.03.2024 Шефът на отбраната: НАТО е отбранителен съюз, няма право да напада. Това е гарант за нашата сигурност . 0| 322 |28.03.2024 ЮИДП-Сливен създаде 11,8 ха крайречни гори по проект „От желязната завеса до зеления пояс: : възстановяване на екологичните мрежи в Югоизточна България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads