Реклама / Ads
2| 3057 |10.02.2022 НОВИНИ

Караджов: Работната група е двигателят, който ще задвижи отношенията със Северна Македония

.
Гроздан Караджов Източник: БГНЕС
Имаме всички предпоставки да покажем, че работната група е двигателят, който ще използва политическия импулс и ще задвижи двустранните ни отношения в правилната посока и на още по-висока скорост. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов при откриването на второто заседание на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония (РСМ) в областите инфраструктура, транспорт и свързаност.
 

Срещата се провежда в сградата на Министерството на регионалнoто развитие и благоустройството.

 

Той изтъкна, че на 25 януари е било поставено началото на нов етап в отношенията между двете държави. Дългоочакваното развитие на съвместните ни приоритети става възможно чрез работата на четири тематични групи, една от които е нашата, каза министърът. Натоварени сме с големи очаквания да постигнем практически резултати и това не е случайно - от една страна, защото за първи път имаме ясен политически консенсус за много по-интензивен диалог, а от друга - икономическите загуби от нереализираните инфраструктурни проекти вече създават проблеми и от двете стани на границата, допълни министърът. Той посочи, че пред комисията стои възможността да бъде полезна за хората, като улесни пътуванията, като се свържат бизнесите и се отговори адекватно пред предизвикателствата на енергийните системи.

 

Освен тези теми, комисията ще обсъди и новата програма за трансгранично сътрудничество, по която са предвидени над 31 млн. евро, каза министърът, като изтъкна, че сумата е два пъти по-голяма спрямо предишния програмен период. Смятам, че сме длъжни да постигнем поне два пъти по-високи резултати, отбеляза Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3863 |09.02.2022 Разбиха престъпна група за данъчни измами, ощетила бюджета с над 900 хил. лв. . 1| 3223 |04.02.2022 Зам.-здравeн министър: В най-кратки срокове работната група трябва да излезе с решение за случая във Враца . 0| 3051 |04.02.2022 Ще е предимно слънчево в последния ден на работната седмица . 4| 3580 |03.02.2022 Гроздан Караджов: По определени маршрути пътищата станаха на юфка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads