Реклама / Ads
7| 17218 |13.06.2017 НОВИНИ

Коритаров пред Фрог: Да се снеме доверието от президента, ако не отстрани Пламен Узунов

.
Георги Коритаров
Когато говорим за силно лидерство, трябва да подчертаем, че за да съществува такова, е нужно да се спазва един много важен принцип - никакво политическо лицемерие, никакви политически двойни стандарти, прилагани особено към сакрални човешки ценности, каквито са антифашизма и антинационал- социализма.
 

Каквито са заклеймяването на мрачните идеологии, довели до Втората световна война. Това каза пред Фрог нюз журналистът Георги Коритаров по повод снимката на Пламен Узунов, дегизирал се като Хитлер и мълчанието за това на президента Румен Радев.

В момента, когато разговаряме, сме свидетели на един безпримерен цинизъм. Хората, които настояваха и то с пълно основание, да бъдат подложени на санкции представители на управлението и на администрацията на правителството на ГЕРБ в лицето на зам.-министър и чиновник от министерството на отбраната заради нацистки поздрави, нещо което аз лично подкрепих, сега същите се опитват да неглижират абсолютно аналогична символна ситуация със секретаря на президента Пламен Узунов. Въпрос на чест и на достойнство от страна на държавния глава е сам да намери решение и то по начина, по който призоваваше да се намери решение с предишните получили санкции хора.

 

Отстраняването  на Пламен Узунов ще бъде гаранция, че най-малкото държавният глава не следва политика на двойни стандарти. Ако това не се случи, мисля, че българската общественост ще получи един изключителен аргумент, да изисква, ако не официален конституционен вариант като процедура на импийчмънт, то поне да организира мощен граждански импийчмънт срещу президента Румен Радев. Така с  масови протести ще се даде знак, че обществото е снело доверието си от този човек като държавен глава.

 

Изключително много разчитам на морала и принципността, на честността и силното перо на моя приятел Александър Симов, който с изключителен патос и аргументи защитаваше тезата на антинацизма  в случая с двамата уволнени зам .-мнистър  и служител. Сега вероятно обмисля как да съчетае острата си гражданска позиция с език, който да не засегне толкова болезнено неговата собствена партия.

 

Четете коментара на Георги Коритаров за Алексей Навални  и протестите в Русия в рубриката „Гласът на жабата”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5551 |13.06.2017 Студентка: Преподавател от УНСС пише тройки на предали празни листове . 2| 8181 |13.06.2017 Одитор за Фрог: Синдиците на КТБ крият финансовия отчет за 2014 г. . 1| 5577 |13.06.2017 Протест пред Съдебната палата срещу акушерката Емилия Ковачева . 0| 6245 |12.06.2017 Назначиха нов зам.-председател на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads