Реклама / Ads
0| 3908 |13.06.2022 НОВИНИ

Кремълски пасианс: Кой ще наследи Путин?

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
„Медуза“ и други медии пишат, че репутацията на Кириенко (Сергей Кириенко - първи заместник-ръководител на президентската администрация на Руската федерация - бел.ред.) е скочила рязко и той може да стане наследник на Путин. Не, обратното е. С комсомолски ентусиазъм и с вдигнати гащи той бърза за Хага.
 

Той бе инструктиран да подготви анексирането на окупираните украински региони. Това е 100% попадение в групата на висшите руски служители и служители по сигурността, които неизбежно ще бъдат обвинени от Международния наказателен съд в Хага.

 

Самите Путин, Шойгу, Лавров, Герасимов, Патрушев, Бортников все още не могат да се измъкнат. Кириенко едва ли щеше да е сред основните обвиняеми, но сега определено ще бъде един от първите, които ще се изправят пред съда.

 

След неизбежния крах на военната авантюра в Украйна, основната задача на всяко ново руско правителство ще бъде нормализирането на отношенията със Запада, възстановяването на износа на ресурси, вноса на технологии, възможността за управляващата олигархия да изнася капитали, да печелят тук, за да харчат там, както е било от десетилетия.

 

Новият президент, когото управляващият елит ще докара на власт, именно за да преговаря със Запада, трябва да бъде възможно най-малко омърсен от тази престъпна война. В противен случай той ще отиде не във Вашингтон за преговори, а в Хага на съд.

 

Следователно тези, които сега активно изискат благосклонност към Путин, нямат шансове да станат негови наследници. Шансове имат онези, които се държат възможно най-тихо, опитвайки се да не привличат вниманието на Запада. Например Мишустин, Собянин, Кудрин, някои сравнително млади губернатори и министри.

 

Игор Айдман , социолог, публицист, автор на „Системата на Путин“ за „Главред“

 

Превод и редакция: Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3462 |11.06.2022 Пропаганда по Кремълски: Чумна епидемия в Одеса щели да предизвикат украинците . 0| 3761 |13.05.2022 Зеленски е готов да разговаря с Путин, но без „прокремълски“ посредници . 0| 5757 |14.04.2022 Шестокласникът Ваня взриви атомна бомба на изложба. Кремълските опорки . 0| 6606 |30.03.2022 Путин забрани споменаването на Роман Абрамович в прокремълските медии?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads