Реклама / Ads
4| 3257 |09.12.2022 НОВИНИ

Михалев, ДБ: Искате да каните Радев в НС. Поканете направо Митрофанова

.
Нов спор покрай изпращането на оръжия на Украйна се разрази в Народното събрание. Главните герои - Стоян Михалев от ДБ и Борислав Гуцанов от БСП. 
 

"От ДБ ще подкрепим решението за изпращане на оръжия за Украйна. Това е доста закъсняло решение. Успокояващото беше, че въпреки всичко държавата ни предоставяше достатъчно оръжие през трети страни и то безплатно за самите украинци. Това не е достатъчно, защото ние трябва като хора да подпомогнем тези изтерзани и невинни хора, които бяха атакувани от една агресивна държава. Тук не е руски анклав и решенията не се взимат през руското посолство. Чух, че искате да каните президента. Поканете направо Митрофанова. Може да е по-пряката връзка", посочи Стоян Михалев от трибуната на НС. 


Веднага последва реакция от Борислав Гуцанов, който го поправи - България никога не е изпращала оръжия за Украйна като държава, а страната ни не може да носи отговорност за това дали фирмите, на които продаваме, го правят.


"Сигурно не сте виждали автомат, не сте ходили в казарма. Кое е много и малко като количество се определя от МО. Недейте да делите света на цивилизован или не. Не връщайте колониализма в света. Всяка една държава има своето достойнство. Всяка една държава има правото си. Нека се стремим да решаваме въпросите по мирен начин. Оръжието никога не е довело до нищо добро", посочи Гуцанов. 


"Не съм казвал, че сме изнасяли оръжие за Украйна. Казах, че е към трети страни. Но ако имате спор по тази тема, чувам, че Костадинов твърди обратното. Изяснете се помежду си. Това е възможност за разделяне на един електорат и не клони във ваша посока. Не бъдете толкова лицемерни. Преди един час атакувахте и нарушавахте правилника на НС с "лоша американска технология" в ръцете си - телефони, с които излъчвахте на живо! Защо не извадихте лист да записвате всичко, което се случва? Това е "отвратителна капиталистическа технология", която държахте в ръцете си", разгневи се Михалев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3518 |07.12.2022 Стоян Михалев, ДБ: Договорил ли е Борисов с Ердоган кабинет с ДПС? . 3| 3363 |02.12.2022 Стоян Михалев, ДБ: Хората няма да приемат това, което се случва в парламента . 1| 3578 |18.11.2022 Диана Дамянова: Ако искате, можете да се разходите до площада, за да се възпротивите . 1| 3001 |18.11.2022 Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads