Реклама / Ads
2| 5047 |10.11.2022 НОВИНИ

Министърът на културата Велислав Минеков застана зад Морфов

.
проф. Велислав Минеков, министър на културата Източник: БГНЕС
След скандала в Народния театър ”Иван Вазов”, в който режисьорът Александър Морфов изкърти табелката на вратата на ПР-а и зам.-директор на театъра Велислава Кръстева, днес стана ясно, че министърът на културата Велислав Минеков застава зад режисьора Александър Морфов. Аргументът на Минеков е, че ”Народният театър не бива да се превръща в кръжок по политически интереси.
 

"Народният театър не бива да се превръща в кръжок по политически интереси. Това заяви министърът на културата 

 

На пресконференция в културното ведомство проф. Велислав Минеков заяви, че театърът е място, което не бива да се политизира.

 

"За съжаление, това политическо обкръжение, може би, по някакъв начин, представлява форма на защита на самия директор", каза министърът. Минеков посочи, че "това са правилните хора на правилното място. И аз ще помоля тези хора да бъдат сменени и да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти."

 

Министърът определи, че не може на тази теглилка "от едната страна да поставим златото, а от другата страна  - перушина." Той категорично защити Александър Морфов: "Аз държа на присъствието на режисьора Александър Морфов в Народния театър. За съжаление, в следствие на събитията, той е силно разколебан от желанието си за присъствие там. Това би било голяма щета", каза още проф. Минеков.

 

Минеков определи като естествено,че колегите на Морфов мълчат по случая, защото както е добре известно за някои хора "мълчанието понякога струва злато, в буквалния смисъл на думата." Минеков обясни постъпките им с финансови стимули: "разбрах за едно небивало покачване на заплатите на артистите в състава. Една част от тях получават месечно възнаграждение от 5 000 лв."

 

Минеков определи това като "смущаващо", защото дори Директор на дирекция в Министерството на културата не получава такава сума", каза още Минеков.

 

Весислав Минеков каза, че ще отправи предупреждение към директора на Народния театър - г-н Васил Василев. Минеков посочи, че ще иска да бъде извършена пълна проверка на всичко, което става в Народния театър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2841 |09.11.2022 Възстановяват средства за бюджета на Министерството на културата . 0| 2576 |28.09.2022 Министерството на културата обеща пълно съдействие за ремонта на Народния театър след бурята . 1| 3090 |19.09.2022 Министърът на икономиката: Можем да намалим потреблението на ток с 15%, бизнесът ще се справи . 3| 2799 |18.09.2022 Министърът на икономиката: Газ ще има на поносими цени. Бизнеси ще фалират, дано да са малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads