Реклама / Ads
1| 3025 |30.01.2022 НОВИНИ

Монтиране на два спирателни крана налага спиране на водоподаването в част от ж.к. „Младост“

.
На 01.02 (вторник) предстои прекъсване на водоснабдяването в някои части на ж.к. „Младост“, поради изпълнение на етап от реконструкция на стратегическо съоръжение, осигуряващо водоснабдяването на ж.к. „Младост“, ж.к. „Горубляне“, кв. „Полигона“, кв. „Дървеница“ и кв. „Мусагеница“, както и на прилежащите територии на „Цариградско шосе“, между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Копенхаген“.
 

На този етап ще бъдат монтирани два спирателни крана, което налага спирането на водата в „Младост“ 2, 3 и 4, както и м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“, жк. „София Вилидж“.

 

Планираните строително-монтажни дейности във вторник са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка, намираща се на „Околовръстен път“, да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира възможността за възникване на аварии в бъдеще и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

 

„Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи  и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване  на водоснабдяването на потребителите в определени етапи от изпълнението на строително-монтажните дейности. Нашата цел, обаче, е именно да подобрим услугата за този район на София.“ Това обясни Валентин Милушев – директор „Управление на мрежата“ в „Софийска вода“.

 

Ремонтът е част от инвестиционната програма на „Софийска вода“ и е на стойност близо 1.1 млн. лв. за цялата реконструкция.

 

Планирано е спирането на водата на 01.02. (вторник) да продължи от 09 часа до 21 ч. вечерта. В случай, че водоподаването не бъде възстановено, ще бъдат осигурени водоноски.

 

Актуална информация потребителите могат да намерят на информационния център на „Софийска вода“: https://www.sofiyskavoda.bg/water-stops

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 2997 |19.01.2022 Президентът: Държавата занапред не бива да се управлява през екрана, под масата, по телефона или зад кулисите . 1| 2899 |14.11.2021 ЦИК: Само 32 машини са дали дефект, гел дезинфектант може да блокира екрана . 4| 59634 |10.10.2021 Мадона отново шокира - с килограми и бельо от екрана . 8| 3092 |22.04.2021 Нинова след приетия мораториум: Целта ни е демонтиране на модела ”ГЕРБ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads