Реклама / Ads
26| 5042 |28.10.2010 НОВИНИ

К. Нинова: Цветанов да подаде оставка

.
Корнелия Нинова
Управляващите от ГЕРБ бягат от дебат по неудобни теми. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова.
 

Тя съобщи че вчера в17:35 ч в деловодството на парламента е внесана подписката за създаването на временна парламентарна анкетна комисия за разследване на имотното състояние и финансовите злоупотреби на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Документът носи подписите на 73-ма депутати. Очаква се той да бъде подкрепен от всички парламентарни групи без ГЕРБ. В искането се посочва, че Цветан Цветанов е осъществявал финансови операции, които до момента не са огласявани и комисията трябва да изиска необходимите документи, за да се запознае с цялата фактология, обясни мотивите Нинова. Тя е категорична, че неморално и нелогично е когато проверяваш хиляди хора в страната за незаконни имоти и произход на парите им това да не важи за теб. Според нея Цветанов трябвало да подаде оставка, и това било единственото логично развитие на проблема. От БСП не искали да дестабилизират страната, защото сега и трябвало стабилно и работещо правителство, но проблемът бил морален.

По-късно пак в ефира на Нова телевизия депутатът от СДС Йордан Бакалов не даде категоричен отговор дали сините ще подкрепят искането за създаване на парламентарна комисия за имотите на Цветанов. Той предложи на опозицията, ако предложениято им не мине, да внесат сигнал в парламентарната комисия за корупция, която щяла  да разследва случая. Според Бакалов казусът не бил сложен, имало налични документи от Агенцията по вписванията.

Бакалов коментира още, че полицейските протести са защото в МВР службите се делят. Галениците били пожарната и ГДБОП, а причините били обясними. С половин уста Йордан Бакалов даде да се разбере, че Цветан Цветанов не е на мястото си, след като не е успял да предвиди какво му се готви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6315 |27.10.2010 Цв. Цветанов: Не познавам Сумиста, търсете го при президента . 4| 5150 |27.10.2010 РЗС уличи човек на Цветанов в корупция и злоупотреби . 10| 5809 |26.10.2010 Цветанов: Промяната на мярката на "Педофилите" не ги прави невинни . 23| 9802 |26.10.2010 Екипът на "Галерия" нападнал жена до вилата на Цветанов в село Шума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads